Masz rację (te wywody) nie na temat.Chciałem napisać temat o grzałce przepływowej a są już wywody

Jest to faktycznie problem, ale przecież można czujnik termostatu zamontować na grzałce.Chyba, że koniecznie chcesz zastosować grzałkę z grzejnika przepływowego, wtedy to onikluj element grzewczy, włącz w obieg z filtrem. Lecz wydaje mi się że kupiłbym grzałkę z termostatem na którym bym ustawił temperaturę ~35 stopni (termostat ten miałby spełniać funkcję termika, pomyśl co się może stać gdy obieg wody w filtrze się zatrzyma). Do sterowania temperaturą wody w akwarium użyłbym termostatów o których była już mowa.
Ciekawe rozwiązanie - zainteresowało mnie ono. Czy masz więcej szczegółów? A przede wszystkim sposobu uszczelnienia grzałka-rura PCVCraNcH^MS pisze:Pod tym linkiem, który podałem wcześniej jest rozwiązanie pomysłu:
http://www.bcbetta.com/fishroom/heater.jpg
Niestety nie mam, był temat grzałki przepływowej więc wtrąciłem swoje trzy grosze, ale do uszczelnienia możesz zastosować np. dławik do przewodów elektrycznych.kaloryfer102 pisze: Ciekawe rozwiązanie - zainteresowało mnie ono. Czy masz więcej szczegółów? A przede wszystkim sposobu uszczelnienia grzałka-rura PCV.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość