Wymyśliłem coś takiego.
Element grzewczy to grzałka do drabinkowych grzejników łazienkowych.
Moc od 300w do 2000w.
Niestety termostat ma dokładność 2-3C wg producenta więc potrzebny jest zewnętrzny termoregulator.
Ale czy przypadkiem element grzewczy stykający się z wodą nie jest wykonany np. z miedzi?tuptus pisze:Po niemiłych przygodach z grzałkami szklanymi, dwie odmówiły posłuszeństwa jednego dnia, jedna pękła a druga mimo działającej diody nie grzeje![]()
Wymyśliłem coś takiego.
Element grzewczy to grzałka do drabinkowych grzejników łazienkowych.
Moc od 300w do 2000w.
Opis wykonania takiego termostatu znajduje się w dziale "Zrób to sam" tego forum.tuptus pisze:Niestety termostat ma dokładność 2-3C wg producenta więc potrzebny jest zewnętrzny termoregulator.
Napisz jeszcze jakie to grzałki, by inni w kupę nie wdepnęli (wiadomo może zasmrodzić)tuptus pisze:Po niemiłych przygodach z grzałkami szklanymi, dwie odmówiły posłuszeństwa jednego dnia, jedna pękła a druga mimo działającej diody nie grzeje![]()
Pod tym linkiem ciekawy i prosty sposób realizacji tego pomysłu.marek732 pisze:Co do pomysłu z "typem przepływowym", to sam już od dłuższego czasu o tym myślę, jednak nie mam czasu na realizację.
Nie wiesz jaką grzałkę miałem więc trochę się zastanów zanim coś napiszeszmarek732 pisze:Jak się kupuje dziadowskie produkty, to efekty nie będą lepsze.
Ciekawe co takiego osobistego Twoje ryby robią z tymi grzałkamimarek732 pisze:Osobiście moje ryby używają grzałki "Jagger" od około 3 lat i nie skarżą się.
Jeśli chodzi jakich grzałek nie warto kupować to wg. mnie grzałek Aquaela. W wszystkich czterech które posiadam, padły po czasie termostaty. Jeśli chodzi o zawilgocenie, nie miałem z nimi problemu, nawet po rozbiórce i ponownym złożeniu.stanpiter pisze: Napisz jeszcze jakie to grzałki, by inni w kupę nie wdepnęli (wiadomo może zasmrodzić)
Wymiarki idealne tylko mam obawy (jeśli posiadasz zielsko) -nie za mało światła 4x 39tuptus pisze:200x60x60 na dnie 10-12cm piasku
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości