Co w filtrze hydroponicznym piszczy?
Moderator: Sylwek
- yoyi
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Piotr Dutkiwicz
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Warszawa
Co w filtrze hydroponicznym piszczy?
Dzisiaj przy porządkowaniu filterka hydroponicznego a raczej przycince jego zarośli zauważyłem taki oto obrazek....
- Załączniki
-
- Mokradła
- 2005-05-20 006 1.jpg (84.79 KiB) Przejrzano 3684 razy
-
- 2005-05-20 005 1.jpg (77.65 KiB) Przejrzano 3684 razy
-
- 2005-05-20 002 1.jpg (87.14 KiB) Przejrzano 3684 razy
- arkadiusz
- senior
- Imie i Nazwisko: Arkadiusz Sowa
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Dobrocin
- Kontaktowanie:
Jak sądzę pytanie jest do Piotra, ale skoro już tu jestem to powiem bo pośrednio dotyczy tematu którym i ja się zajmuję i niedługo pojawi się wynik i mojej pracy. Otóż nie jest to jedyny filtr, Piotrek w galerii prezentuje swój filtr przelewowy a raczej jego nową konstrukcję, ten hydroponiczny służy jedynie do eliminacji NO3 i PO4, to taki denitrator w ładnej formie. Resztę to już Piotr opowie.
Przepraszam jezeli kogoś uraziłem moim wcięciem w temat.
Przepraszam jezeli kogoś uraziłem moim wcięciem w temat.
- yoyi
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Piotr Dutkiwicz
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Warszawa
Arkadiusz dzięki za szybką rekacje w moim imieniu.
Eugen - tak jak napisał Arkadiusz to jest jedynie dodatek i ozdoba pokoju (zarówno) w jednym. Wcześniej był on podłączony do 200l, ale jak zmieniłem akwa na większe to postanowiłem go zatrzymać. Oprócz tego mam sump-a 80l o przepływie poprzecznym/bocznym i fluvala 304 + na całej powierzchni dna podżwirówkę.
Eugen - tak jak napisał Arkadiusz to jest jedynie dodatek i ozdoba pokoju (zarówno) w jednym. Wcześniej był on podłączony do 200l, ale jak zmieniłem akwa na większe to postanowiłem go zatrzymać. Oprócz tego mam sump-a 80l o przepływie poprzecznym/bocznym i fluvala 304 + na całej powierzchni dna podżwirówkę.