Oto zdjęcia:

Moderator: Sylwek
Heheh ... 3 lata funkcjonowałem bez mikroskpu aż tu nagle każdy wątek jaki zakładam to jest potrzeba mikroskopu.J-23 pisze: Uśmiejesz sie- kup mikroskop.
No to musi być jakiś debiut. Cały ten okres czasu marzyłem żeby zobaczyć jak to wygląda (sinica). Na innych fotkach widziałem, że ludziska mają to na żwirku i w zasadzie wszędzie, a u mnie tylko w górnych partiach. Na razie jeszcze (przed poniedziałkowym wyjazdem do Wrocka) się poświęce i wyczyszczę to mechanicznie, a co będzie dalej z limnobium i zainstaniałą sytuacją to czas pokaże. Może ktoś będzie miał jakieś inne pomysłyWygląda IMO na sinice ale dopiero pod mikroskopem można to orzec ze 100% pewnością.
Ja bym usunął tą kropkę i powiedział właśnie tak: "na razie".birdas pisze: Na innych fotkach widziałem, że ludziska mają to na żwirku i w zasadzie wszędzie, a u mnie tylko w górnych partiach. Na razie jeszcze
Jak się dowiesz i będzie to sposób skuteczny to ogłoś światu.birdas pisze:Już teraz na wszelki wypadek zapytam jak ewentualnie z tym walczyć?
U mnie pojawiła się w wyniku za częstych podmian, azotany w wodzie niezbyt jej służą. No i oczywiście nie odkażona kranówa, wktórej to świństwo musiało być. Gdzieś na forum są opisane przeboje moje i fomalhauta z sinicą.Co jest powodem jej obecności i rozmnażania ?
Oooo widzę, że będzie problem ze skutecznymi radamiJ-23 pisze: Jak się dowiesz i będzie to sposób skuteczny to ogłoś światu.
No to u mnie raczej będzie miała dobre warunki. NO3 max 5U mnie pojawiła się w wyniku za częstych podmian, azotany w wodzie niezbyt jej służą.
Heh ... nawet po przefiltrowaniu przez prefiltr mechaniczny i węglowy mogło się to przedostać ?No i oczywiście nie odkażona kranówa, wktórej to świństwo musiało być.
Znów ten mikroskop ...Ale nie upadaj na duchu- może to zwykła brunatnica? Pod mikroskop ją i jak nie jest w prążki to śpij spokojnie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości