Akwarium było zastawione samo sobie od 26 lipca do 23 sierpnia. Bez nawożenia i podmiany wody

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5fc ... f9724.html
Moderator: Sylwek
ad 1) Leniwy jestem, więc niewiele szukałem...birdas pisze:Może i diody (moduły) lipa ale:
1) w swoim akwa 450 l mam tylko 28 modułów białych i 12 niebieskich. To jest połowa tego co kupił Krzychu. LEDy dokładnie te same, nawet kupione u tego samego sprzedawcy.
2) Rośliny nie giną, glonów zero.
Mówiąc o LED mamy na myśli oszczędności , a w Twoim przypadku ich nie widaćloccutus pisze:
To jest Lampa LED 120W - 120 Ledów 1W połączonych w 3 sekcje.
Iwek_22 pisze:Także i ja skusiłem się na LEDy, zakupiłem takie oto moduły:....
Sprzedawca naściemniał i to zdrowo - już z prostej matematyki wynika że: 12V * 20mA = 12 * 0,02 = 0,24W i jest to moc pobierana przez modułbirdas pisze: Krzychu sprzedawca napisał, że jeden moduł ma pobór 0,36 [W].
No to jeszcze lepiej ... jeszcze większa oszczędnośćloccutus pisze: Sprzedawca naściemniał i to zdrowo - już z prostej matematyki wynika że: 12V * 20mA = 12 * 0,02 = 0,24W i jest to moc pobierana przez modułte 0,36W można między bajki wsadzić. 5 takich modułów daje tyle światła co powiedzmy 1 dobra 1W dioda.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość