Start

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 30 cze 2006, 16:42

Ambra pisze:
P.S. Z Twej argumentacji zrozumiałem, że pukająca w Twe drzwi osoba z ulicy nie ma co liczyć na zrozumienie. U mnię je ona znajdzie. Wszystko zależy jednak od tego co potem sobą zaprezentuje........
Podobnie jest w PKMD i uważam to za dobre rozwiązanie.
Może liczyć na zrozumienie. I właśnie zależy co sobą reprezentuje. A co reprezentuje osoba, która jest 1 dzień albo kilka na forum. Napisała jeden post. Pomogła albo nie pomogła nikomu?

Ale zaczynam rozumiec co macie mi do powiedzenia. Że takie osoby też muszą byc wkońcu ktoś musi utrzymywać kase klubu

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec

Post autor: Ambra » 30 cze 2006, 16:48

zelik pisze: ..........Ale zaczynam rozumiec co macie mi do powiedzenia. Że takie osoby też muszą byc wkońcu ktoś musi utrzymywać kase klubu
Nie łudź się - nic nie rozumiesz.

Chyba że zaczynasza nas prowokować.......... :roll:
Tego robić nie radzę :evil:

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 30 cze 2006, 17:32

Zelik - pieniądze to tylko bariera przed krzykaczami internetowymi którzy uważają że są najwspanialsi najlepsi najmądrzejsi i ................... wszystko należy im się jak psu zupa .
Życie pokazuje że tak krowa która dużo muczy mało mleka daje . Jak myślisz ilu naszych członków pisze 1-2 posty na pół roku ale jak przyjdzie do zadań które stoją przed klubem to są na czele .
Co może zrobić dla klubu ten który kocha paletki tak bardzo że zamyka się w pokoju i przeżywa tą miłość w samotności .
Mam y wpisowe mamy składki i mamy klub , udowodniliśmy że potrafimy coś zrobić i może zansz kilka osób które Twoim zdaniem kochają paletki mocniej niż my i co z tego ?,. Miłość nie zastąpi pracy miłość nie zastąpi składek . Jak do tej pory żaden członek tego klubu nie wstąpił do niego dla pieniędzy ale większość krzykaczy nie wstąpiła właśnie z tego powodu .
Chodzi Tobie aby być członkiem z pasji a nie dla pieniędzy - przecież nikt Tobie nie broni wstąpić do klubu i tak jak Michał czy Przemek ofiarować na klub znaczną kwotę .
Pasja pasji nie jest równa . Szewska pasja nie upoważnia aby zostać czeladnikiem w tym zawodzie ;)

Awatar użytkownika
Jeki
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Łukasz Osieka

Post autor: Jeki » 30 cze 2006, 17:36

Zelik, a gdybyś Ty chciał wstąpic do klubu ,to kto da ci rekomendację???
Przecież tak naprawdę to jeszcze Cię nie znamy. To samo tyczy się Kowalskiego i Nowaka.
Więc niestety przyjmować musimy każdego, z nadzieją i wiara w niego. Ale nikt nam nie broni usunąć go, gdy np. wstąpi do klubu tylko w celu zakupu ryb i pa.
Inaczej przyjmowalibyśmy tulko znajomych (oni mieliby referencję) i dopiero byłoby gadanie.

Awatar użytkownika
Gosia
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: Gosia » 30 cze 2006, 18:21

Poślij adres, będę w Zakopcu to i nową ciupagę Ci kupie co by na tej Twojej (podrobionej :wink: ) miejsca nie brakło[/quote]A ja z Zakopanego właśnie jadę za 2 dni do Lublina,to ciupagę zawiozę. 8) A tak a propos,to jak czytam posty na forum,to łatwo zauważyć,że zawsze są te same osoby.Tak jakby klub liczył około 30 osób.Więc zastanawiające jest po co chcesz nowych członków ściągnąć do klubu?żeby poprawić statystyki?????????? :lol:

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec

Post autor: Ambra » 30 cze 2006, 18:29

Gosia pisze:.......... A tak a propos,to jak czytam posty na forum,to łatwo zauważyć,że zawsze są te same osoby.Tak jakby klub liczył około 30 osób.Więc zastanawiające jest po co chcesz nowych członków ściągnąć do klubu?żeby poprawić statystyki?????????? :lol:
Gosiu, Ty przekoro jedna..........
Więc i Ty tworzysz statystykę?
Piszesz niewiele a rocznica pobytu na Forum już minęła.............

Ilość postów na Forum to nie wyznacznik aktywności. Aktywność to wspólna praca dla Klubu, czasem nadludzki wysiłek, upartość w dążeniu do celu i ta niepowtarzalna atmosfera.

Pomyśl jednak, że gdyby ktoś Cię nie namawiał, to byś nie była w Krakowie, nie wystawiła ryb, nie była na integracji i na dodatek nie skręciła nogi :lol:

Patrz ile by Cię ominęło, gdybyś nie była w PKMD.

Awatar użytkownika
Gosia
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: Gosia » 30 cze 2006, 18:57

Patrz ile by Cię ominęło, gdybyś nie była w PKMD.Wiem Andrzeju,że wszyscy są wspaniali.I nie żałuję ani jednej chwilki w Krakowie-nawet skręconej nogi.I nie byłam tam,żeby poprawić statystyki.Ale czasem czytając różnego rodzaju spory na forum,co kto zawinił,handlarz-pasjonat itp itd,zastanawiam się,że kłócą się ludzie,którzy są-jak to ładnie zostało ujęte-we wspólnym domu.Więc powinni się dogadywać we wspólnym języku a nie jak Troglodyta z Murzynem.Bo łączy ich wsólna pasja,wspólna miłość.Tylko,że jak to zwykle bywa u Polaków-muszą ponarzekać,żeby było ciekawiej.A najczęściej na kasę/czytaj:składki/-czyli brak kasy.Jak dla mnie kasa to nie jest najważniejsza rzecz w życiu,ważne jest co się myśli,kocha i czuje.A większość członków Klubu ma przecież wspólne cele.I dlatego mają w nosie kasę-na co przykłady można mnożyć/Patrz Mistrzostwa-kto był ten wie o jaką kasę chodzi/,rybki Siwego itd itp.A najbardziej bezcenny czas,który poświęcają działalności w Klubie,organizowaniu imprez.A ja ze swojej strony ,to po tym roku mogę obiecać,że przez całe następne Mistrzostwa będę pilnie pomagać.Pozdrawiam !!!!

mapa
junior
junior

Post autor: mapa » 30 cze 2006, 19:22

jurekg39 pisze:W zwiazku z aroganckimi wypowiedziami (nie pierwszy raz zresztą) pana Krawcewicza oświadczam że zmieniam forum. Jak widać za wysokie progi. A to forum najlepiej przekształcić w prywatne w/w pana oraz kilku jego kolegów.
Musze poprzec Jurka. nie jestem czlonkiem PKMD i nie bede poki wlasnie cocoloco w nim jest. Dostalem juz nie raz zaproszenie do czlonkostwa, ale przez takich ludzi szkoda byc czlonkiem. Wiem, ze wszystkim to wisi. Ale Krawcewicz nie godzien jest aby przed jego nazwiskiem widnialo (jak napisal Jurek) slowo PAN. To jest cham od pluga dynamitem oderwany i tyle. Mysli, ze jak ma pieniadze to i wladze moze miec. niech pochwali sie rybami wyhodowanymi przez siebie, a nie wykupionym z kazdej wystawy doroslymi sztukami. A zwie sie akwarysta. Takim akwarysta to kazdy moze byc ( przy odpowiedniej kasie).
Na forum mysiara po pewnym czasie juz go wszyscy mieli dosc. I dopuki ma kase to i PKMD bedzie go trzymac, a potem ... pa.
Drogi Andrzeju S mam dla Ciebie szacunek, ale za bardzo wlazisz w du.e Krawcewiczowi. To samo tyczy sie pozostalych PKMD-owcow.

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 30 cze 2006, 19:39

Ja sobie to wszystko przemyślałem. Chyba troszke mnie znacie pare postów i kilka rozmów prywatnych zamieniłem z wami. Co do Prezesa Prezes jak Prezes nigdy nie słodzi trzeba sie przyzwyczaić. Troszeczke czasami ostro dogryza, ale jak ktos dłuzej tu siedzi to wie, że to wporządku facet.

Przepraszam za zamieszanie wszystko co chciałem wiedzieć wiem. I rozumiem o co tu chodzi. Poprostu klub to wyrzeczenia i korzysci z niego płynące. Każdego kogo uraziłem PRZEPRASZAM nie to było moim zamierzeniem.

P.S Alku usuń moje posty nie ma sensu siać fermentu na forum i nieporozumień niech chociaż to forum zostanie takie jak trzeba bez pyskówek.

Awatar użytkownika
Gosia
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: Gosia » 30 cze 2006, 19:39

Wiesz co facet?A kiedy cię wypuścili?Nie dali tabletek na uspokojenie?Ty jesteś niebezpieczny,ty się lecz.A tak w ogóle to się przedstaw jak masz odwagę.Dotyczy tego takiego-Mapa. :twisted: :twisted: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 30 cze 2006, 19:46

Dobre ;) . Przy odpowiedniej kasie można dużo zrobić - tylko że należy ja uczciwie zarobić . Ja się nie wstydze więc tego co posiadam bo jaki to wstyd zarobić parę milionów - do informacji orząc pługiem skarbu nie wyorałem . Pewnie nie wydam do końca życia tego ale to pryszcz poszaleją dzieciaki . Jednak to Ty masz powód do zmartwień .
I dopuki ma kase to i PKMD bedzie go trzymac, a potem ... pa.
jeżeli to warunek to się nie doczekasz ;).

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 30 cze 2006, 19:53

P.S Alku usuń moje posty nie ma sensu siać fermentu na forum i nieporozumień niech chociaż to forum zostanie takie jak trzeba bez pyskówek.
Po co usuwać - to forum gdzie ludzie uczciwi firmują swoje wypowiedzi własnym nazwiskiem . Nieraz są to wypowiedzi nieprzemyślane pisane pod wpływem emocji ale to nie powód aby je usuwać .
Moim zdaniem szczerość jest lepsza niż zamiatanie pod dywan . Na tym forum nie ma potrzeby moderować szczerych wypowiedzi . Kto pyta nie błądzi a wymiana poglądów pozwala podpisać chociaż protokół rozbieżności.

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 30 cze 2006, 19:56

Dyskusja dyskusją, zrozumienie lub jego brak to odmienna sprawa, wskazane ale nie konieczne. Kultura obowiązuje jednak każdego.
Po przeczytaniu ostatnich postów osobnika o niku MAPA oficjalnie wnoszę o ban dla niego.

sita

Post autor: sita » 30 cze 2006, 20:02

Ale za co checie dac mu bana, ja tez tak uwazam cocoloco to taki PKMD nikodem dyzma-czzyli ....
Dorobil sie i mysli ze u wszystkich kupi sobie szacynek.
Niech sie pochwali co osiagnal w akwarystyce. Wlasne osiagniecia a nie co kupil.

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 30 cze 2006, 20:03

sita pisze:Ale za co checie dac mu bana, ja tez tak uwazam cocoloco to taki PKMD nikodem dyzma-czzyli ....
Dorobil sie i mysli ze u wszystkich kupi sobie szacynek.
Niech sie pochwali co osiagnal w akwarystyce. Wlasne osiagniecia a nie co kupil.
Jak będziecie wiedzieć tyle o dyskowcach co Prezes to wejde z wami w rozmowe

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”