Start

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

Awatar użytkownika
Amorphis
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bydgoszcz

Post autor: Amorphis » 05 lip 2006, 08:02

hmmmm... nie mam jeszcze ani jednego dyska (oprócz komputerowych :), a buduję dla nich maksimum, które mogę wygospodarować z mojego 35 metrowego M2, na razie chodzę sobie czasem do akwarystycznego popatrzeć na kilka-kilkanaście 1-2" paletek. w budowę wkładam serce, czas i fundusze, a wszystko przyświeca jednemu celowi... stożek na razie mam z łupka fyllitowego i z bazaltu 4-6mm, a stanąłem na etapie szukania szyby white float... jak widać sprzęt jest w całości samoróbką, a nie profi i już niedługo pewnie posłucham tej muzyki...

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 05 lip 2006, 09:35

Przemek ja Cię zrozumiałem - wiedziałem że to nie mnie się czepiałeś ani nikogo kto ma odwagę na tym forum napisać jestem jaki jestem może nie za mądry może nie za ładny ale to ja ,!!!!!!!!! jednak słowo pisane jest ubogie i jak wiesz wiele osób odbiera to nie tak jak jest napisane ale tak jak oni uważają że jest napisane . Dlatego mój post . Anonimom mówimy nie , nie mam zamiaru ujawniać jeszcze kilku anonimów albo osób które na tym forum mają więcej nicków . Przecież ja nie jestem tu tym psem bojowym . Nie jestem ogolony na łyso i nie kocham samochodów BMW ( a miałem nie pisać o innych anonimach - sorki ) więc nie piszę . Od użytkowników forum zależy komu będą wierzyć od kogo będą słuchać rad . Proszę więc niech każdy sam przemyśli sytuację i czy to forum to miejsce gdzie mamy sobie pomagać czy po to aby budować swój pseudo autorytet .

Asko
junior
junior

Post autor: Asko » 06 lip 2006, 12:23

Wzorcowa akcja. :!:

wiesiek
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: wiesiek » 06 lip 2006, 14:01

Asko pisze:Wzorcowa akcja. :!:
A zaczęło się od oferty sprzedaży dyskowców..............................
O Boże, jaki ten świat byłby nudny bez idiotów !!!!!!
Nie wiem tylko czy mamy się śmiac' ( :lol: ) czy płakac' ( :cry: ), że z naszego Forum powoli robi się parlament IV RP czy jakieś tam inne moherowe kółko ?
A może trzeba, na wzór np. gier on line na wp, nadac' Administratorowi uprawnienia do wyrzucenia z Forum każdego chama ?

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 06 lip 2006, 14:13

wiesiek pisze:
Nie wiem tylko czy mamy się śmiac' ( :lol: ) czy płakac' ( :cry: ), że z naszego Forum powoli robi się parlament IV RP czy jakieś tam inne moherowe kółko ?[/color]
No właśnie się nie robi.Zauważ ze pomimo ostatnich sporów (wynikło z nich również coś dobrego a to już sukces) na forum panuje ogólna kultura i względny spokój.
Tam gdzie jest więcej niż 1 osoba tam zawsze będą spory i niezgody (wynika to z naszej natury),jednak każdy spór z którego ostatecznie wyniknie coś dobrego to już jest coś.

Asko
junior
junior

Post autor: Asko » 06 lip 2006, 14:30

wiesiek pisze: Nie wiem tylko czy mamy się śmiac' ( :lol: ) czy płakac' ( :cry: ), że z naszego Forum ........... [/color]
Może nie z naszego :wink:. Reszta j.w.

Awatar użytkownika
Mondeja
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Przemek Laskowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Skawina

Post autor: Mondeja » 07 lip 2006, 00:16

Hypno pisze:Może mogłem wybrać lepszy przykład ... ale jeśli nie chciał byś się czepiać słówek to nie czepiał byś się i tutaj bo jestem pewien że dokładnie wiesz o co chodzi. Gdyby było inaczej to zaręczam, że Statut Klubu był by napisany inaczej precyzując ile litrów wody i ile sztuk ryb trzeba mieć aby móc stać się klubowiczem. Andrzej z Alkiem, z tego co pamiętam już to kiedyś tłumaczyli :-)
fakt , ja tez mogłem wybrać lepszy przykład. Mogłem napisać , ze miłośnik dysków niekoniecznie musi jechać do Ameryki Południowej i oglądać je w naturze. Wystarczy, że będzie miał ładne dyski w domu. Ale ty mogłeś odpisać , ze np. miłośnik kobiecego tenisa wcale nie musi umieć w tenisa grać , ba nawet nie musi być kobietą :twisted: I tak w kółko ... Myślę , ze się nie zrozumieliśmy do końca i w tym rzecz. Chodziło mi z grubsza o to , że jeśli ktoś uważa się za fachowca i w związku z tym narusza spokój tego forum , obrzuca jego członków inwektywami i się wywyższa to dobrze byłoby znać dokonania tej osoby w dziedzinie tematycznej tegoż forum. Jednym słowem czy jest to godny partner do dyskusji o zagadnieniach związanych z dyskowcami. Mi osobiście wiedzę danej osoby najlepiej weryfikuje się w rozmowie na żywo. Ale tutaj ( w internecie) nie ma takiej opcji. Tu można przepisywać książki i być fachowcem w każdej dziedzinie ...
Tak na marginesie , niemal codziennie od wielu już lat otrzymuję jakiegoś maila , wiadomość lub telefon od przeróżnych ludzi z zapytaniami dotyczącymi dysków. Chętnie w miarę możliwości pomagam i nie wnikam specjalnie w wiedzę, zbiorniki i ryby tychże osób. Nie interesuje mnie to , jesli nie wchodzi w zakres pomocy. Czasem spotykam jednak czy w necie czy na żywo (pracuje w branży) "fachowców" , którzy co to nie widzieli i co oni to nie są jeśli o dyski chodzi. No i wtedy mi sie włącza i chcę kogoś takiego sprawdzić co ten ktos naprawdę wie. A wie tyle (a przynajmniej mu sie zdaje) , ze jest najlepszy :D I na tym sie najczęsciej kończy jego wiedza. A ci , którzy coś naprawdę wiedzą i mają sie czym pochwalić zwykle tego nie czynią. I może to też niedobrze bo już nieraz będąc u takich osób w domu i oglądając ryby o mało nie zbierałem szczęki z podłogi ...
Podsumowując - anonimom dziękujemy , nie są dla nas żadną atrakcją ani nawet niespodzianką. Zwłaszcza tym , którzy atakują zakaz handlu rybami i przy okazji na swojej stronie internetowej posiadają reklamę importera i handlarza dyskami :wink:
No ale generalnie zatraciliśmy chyba temat - handlarzom również dziękujemy. Nie chwaląc się to był mój pomysł ze zdjęciami par i młodych przy sprzedaży ryb. Być może to pomoże Piotrku w twoim zamyśle tworzenia czegoś na wzór linii hodowlanych konkretnych odmian. Będzie wiadomo kto dana odmianę rozmnożył oraz kto od niego ryby zakupił. Posiadacz tej samej odmiany chcący coś dosztukować do swoich ryb zgłosi się do jednego lub drugiego w celu zakupu bądź wymiany i w ten sposób można coś osiągnąć.

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 07 lip 2006, 06:48

I tu się zgadzam w 100%. Ja mówiłem o tym kto może być miłośnikiem dyskowców a co dalej członkiem klubu miłośników. Tobie chodziło o wypowiedzi pseudo fachowców. I wszystko jasne... brakowało tylko kilku słów do zrozumienia.

Awatar użytkownika
eugen
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: eugen » 07 lip 2006, 18:52

Nie wchodzac nigdzie i nikomu (aluzja :wink: ) musze powiedziec, ze bardzo podoba mi sie postawa zarzadu w sprawie sprzedazy ryb na forum. Uwazam, ze sprobowalismy..... i nie wyszlo. jestesmy milosnikami akwarystyki a nie platforma do handlu... kazdy handlarz moze tu byc i pisac....jezeli uwaza sie za milosnika ryb, ale do sprzdazy sa inne platformy jak allegro czy e-bay i tak powinno pozostac.... co do "galow anonimow" mysle, ze raczej nie przejda do historii a raczej pojda w cien zapomnienia......zaslozenie....moim zdaniem.
eugen

jurekg39
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: jurekg39 » 08 lip 2006, 11:16

Byłem tym który zaczął tą dyskusję. Ponieważ włożono moje wypowiedzi do jednego worka, chciałem zaznaczyć, że nie piszę anonimowo, na forum są dostępne wszystkie moje dane, zawsze piszę pod tym samym nickiem, nikogo nie obrażałem tylko krytykowałem, owszem może troche zbyt ostro ale nikomu nie ubliżyłem.

Nie rozumiem dlaczego zablokowano mi dostęp do forum z mojego IP

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 08 lip 2006, 15:39

Nie rozumiem dlaczego zablokowano mi dostęp do forum z mojego IP
Sprawdzę Jurku , ale na gorąco mogę powiedzieć że to raczej niemożliwe . Mógłbyś jednak umieścić nazwisko i imie bo dla niektórych moich kolegów nadal jesteś anonimem - ja ze swojej strony mogę napisać że należysz do osób które od dawna krytykują prawie wszystko czego się dotykam jednak potrafisz w tym wszystkim zachować kulturę chociaż nieprzemyślane posty podważają Twoją wiarygodność .

wiesiek
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: wiesiek » 10 lip 2006, 09:16

Asko pisze: ...... Może nie z naszego :wink:. Reszta j.w.
Asko - dlaczego piszesz , że nie z naszego Forum ?
Przecież nieważne czy jesteś członkiem PKMD , czy sympatykiem, czy tylko "odwiedzającym" - zawsze łączy nas jedno ---> Forum !!!

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 10 lip 2006, 09:19

Myślę że Asko miał co innego na myśli. :wink: :wink:

Tristan
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: Tristan » 10 lip 2006, 13:07

Czytam ten post i nie moge przestać się śmiać.
Nr IP przeszukiwanie kont, wysyłanie kwiatów jesteście z UB czy straszycie kogoś - ponieważ tak to wygląda, a chyba nie przystoi członkom klubu i stwierdzenia że jak wam się niepodoba to wynocha są też nie na miejscu. Słownictwo i reszty nie komentuje, ponieważ są również poniżej poziomu. Tak się nie propaguje akwarystyki.

Co do reszty to sprawa jest prosta wynika ona z postów, klub ma prawo robić co mu się podoba i działać w swoim szeroko pojętym interesie. Dlatego regulamin jest jak najbardziej na miejscu i dyskusja z nim to bzdura. To sprawy klubowe a niezrzeszonym nic do tego.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 10 lip 2006, 13:45

Czytam ten post i nie moge przestać się śmiać.
Cieszę się że potrafiliśmy Cię rozbawić , zawsze to coś w smutnym życiu na obczyźnie . Mnie śmieszy Twoja wizja rozwoju akwarystyki - stawiamy forum i fruuuuu . My jednak mamy inną wizję jesteśmy tu i teraz . Niestety na tym forum obowiązuje prawo tego klubu . To miejsce będzie chronione bo ma gospodarza i nie jest opuszczoną stacją kolejową gdzie każdy wandal może dołożyć trochę do zniszczeń spowodowanych przez czas i wizyty intruzów .
Czy jesteśmy z UB - już samo porównanie nie świadczy o nas ale o Tobie . Każdy kto nie po łebkach zna historię naszego kraju wie ze to był sowiecki twór do zniewolenia naszego kraju - zajmowała się zwalczaniem Polskiej inteligencji . Więc odbiję pałeczkę - tak jesteśmy z UB ale zwalczamy inteligencję Ty możesz spać spokojnie ;) .

Poważnie to wszelkimi metodami czy się to podoba czy nie będziemy dbać o to aby to forum nie zamieniło się jak inne w internecie - tu nie będą mieć najwięcej do powiedzenia Ci którzy czerpią przyjemność aby coś zniszczyć . To forum PKMD i będą tu panować zwyczaje takie jakie chcą członkowie tego klubu .
stwierdzenia że jak wam się niepodoba to wynocha są też nie na miejscu
nie zawsze gospodarzowi musi się podobać że gość chce nasikać do szafy

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”