WARSZAWA 2006

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

Awatar użytkownika
Maciek
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: Maciek » 17 sty 2006, 21:57

Darku tego mi właśnie brakowało w tej dyskusji. Podpisuje się pod Tobą. Akwa Podlasie – do dzieła.

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 17 sty 2006, 21:58

Grzegorz, teraz to przeginasz. Najpierw sam piszesz bzdury o rybach i w nazwach popełniasz błędy a teraz jeszcze te bzdury wmawiasz bodaj najbardziej zrównoważonemu człowiekowi w PKMD. Odszczekiwać się? Jeśli o to Ci chodzi to polecam jakąś stronę z pogaduszkami seksualnymi. Swoje hormony rozładuj gdzie indziej. Chwilkę potem wybierz się na zapisy do Samoobrony bo w Lepperze znajdziesz kumpla i nie mam pojęcia teraz czyt Ty będziesz dla niego idolem czy on dla Ciebie. Przesadziłem?? TAAAAk i to z premedytacją. Szlag mnie trafia jak słyszę takie bzdury zarówno na tym forum jak i podlaskim, bo pofatygowałem się i poczytałem kilka Twoich tekstów. OK już teraz będzie na zimno, bo rewolucje i chłodnik tak właśnie trzeba brać.

wagrzes
junior
junior

Post autor: wagrzes » 17 sty 2006, 22:15

A gdzieżeś zauważył, że Ambra to powiedział. Bo ja na http://akwapodlasie.org/viewtopic.php?t=1351
Ale to był TWÓJ post !
Bez urazy, ale obniż poziom adrenaliny, ona jest dobra ale w sporcie. A jak się pisze, to chyba też czyta.
I uśmiechnij się, jutro też wstanie słońce
o tutaj:
Wziąłeś za suma prapłetwca Protopterus annectens, rybę relikt, której w Polsce jest jedynie kilka egzemplarzy
moze ktoś chiał zaistnieć na innym forum jako znawca sztuki akwarystycznej a ze mu sie taka nadażyła to z niej skorzystał ot burza w szklance wody
Do tego, aby stwierdzić to, że woda była mętna a dyski przeciętne (po takim okresie przygotowań)nie trzeba być znawcą sztuki akwarystycznej.Nosek, jeśli uważasz, że jest to mój sposób na zaistnienie, to Twój problem.Nadal twierdzę, że kiedy krytykujecie innych i to często złośliwie, to jest cacy, a jak Wam wytknie się popełnione i udokumentowane błędy, wtedy ten koleś jest be i robi wam zamieszanie w zwartych orszakach samouwielbienia.

Najciekawsze jest to ,że krytukuja Ci co praktycznie nic nie robia .

Moja propozycja brzmi Akwa Podlasie do boju ,zróbcie wystawe choc na waszym lokalnym rynku czyli Białystok ,wtedy my ocenimy wasz profesjonalizm i wasze czempiony .
Fe, Darku, nie ładnie.Przykro mi, że jako człowiek, który nie dokońca wywiązuje się ze zobowiązań ( nie zamierzam rozwijać tej myśli, ale obaj wiemy, o co chodzi), stosuje chwyty poniżej pasa.To nie ja napisałem:
Forum PKMD to inna bajka ,to cos niewobrazalnie wiekszego z punktu widzenia nawet światowego,to sami profesjonalisci ,pasjonaci ,pisze tam dla przyjemności ,nie dla checi zysku

wagrzes
junior
junior

Post autor: wagrzes » 17 sty 2006, 22:29

Grzegorz, teraz to przeginasz. Najpierw sam piszesz bzdury o rybach i w nazwach popełniasz błędy a teraz jeszcze te bzdury wmawiasz bodaj najbardziej zrównoważonemu człowiekowi w PKMD
Piotr, to Ty wyluzuj, mnie nie trafia szlag, jestem spokojny, po prostu odpowiadam na Wasze ataki.To, że wszyscy uczestnicy dyskusji wzięli mylne spostrzeżenie Andrzeja za pewnik, to nie moja wina.A swoim obraźliwym postem udowodniłeś, że to co napisałem wcześniej o Waszym braku tolerancji na rzeczową krytykę innych, jest prawdą.Z braku argumentów mieszasz politykę i sex do wątku akwarystycznego.I to Ty przegiąłeś, bo ja nikogo nie obrażam.Tak, piszę same bzdury, w takim razie skąd taka żywa reakcja na te bzdury?

marek732
junior
junior
Imie i Nazwisko: Marek Kochaniak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Warszawa

Post autor: marek732 » 17 sty 2006, 22:29

Cytat:

Wziąłeś za suma prapłetwca Protopterus annectens, rybę relikt, której w Polsce jest jedynie kilka egzemplarzy
Nadal nie rozumiesz? prapłewtwiec - sum. Wziąłęś za suma...
Pomyśl, bo nie rozumiem Twojego toku rozumowania.
Zresztą Ambra napewno Ci odpowie co miał na myśli.
Pozdrawiam

wagrzes
junior
junior

Post autor: wagrzes » 17 sty 2006, 22:35

Nadal nie rozumiesz? prapłewtwiec - sum. Wziąłęś za suma...
O Boże, nich będzie, wziąłem prapłetwca za suma, a Pałac Kultury za rakietę.

Awatar użytkownika
mkozubski
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Maciej Kozubski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Chorzów
Kontaktowanie:

Post autor: mkozubski » 17 sty 2006, 22:43

chciałem tylko zauważyc ze Twoje uwagi w sumie były troszke nie na miejscu. Dlaczego ?
1) nie wniosłes nic nowego: o tym ze woda była metna pisało kilka osób wczesniej
2) o tym jakie bedą ryby jest osobny watek i radze poczytac, jak poczytasz dowiesz sie ze był to zabieg celowy !! przemyslany, przedyskutowany przez członków PKMD
3) to co wolno mi mowic o mojej "mamie" tego pospólstwu nigdy nie wybacze. Wiec wiesz zanim cos napiszesz na PKMD dopóki jestes osobą z tłumu -przemysl sprawe.
I albo wnies cos konstruktywnego do dyskusji albo odpusc. Bo wymiana obrażliwych postów jeszcze nic dobrego NIKOMU nie urodziła.
pozdarwiam

wagrzes
junior
junior

Post autor: wagrzes » 17 sty 2006, 22:53

I albo wnies cos konstruktywnego do dyskusji albo odpusc. Bo wymiana obrażliwych postów jeszcze nic dobrego NIKOMU nie urodziła.
Siła złego na jednego, odpuszczam.Nie przywykłem dyskutować chamskimi metodami, tak jak Ty to uczyniłeś mości hrabio z plebejskim rodowodem.Ksiądz Tischner napisał, że są trzy prawdy.Twoja na pewno nie jest pierwszą ani drugą.
Jeśli kogoś obraziłem, uczyniłem to nieumyślnie i przepraszam wszystkich( z całą satysfakcją oprócz Ciebie)
Ostatnio zmieniony 17 sty 2006, 23:12 przez wagrzes, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bjarka
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Beata Jarka
Kontaktowanie:

Post autor: bjarka » 17 sty 2006, 23:12

Rozgorzała gorąca dyskusje, a ja właściwie (jak zwykle) nie rozumiem problemu. Przecież to właśnie my jako klub dokonaliśmy samokrytyki, że woda nieco mętna, słabe światło itd. Co do ryb, to pochodzą od jednego hobbysty-hodowcy, a wiadomo, że wtedy są obecne ładniejsze i mniej ładne osobniki. Tym niemniej stanowią przepiękne stado. Wagrzes zamiast konstruktywnie nas skrytykować, zacytował nasze posty, w których sami piszemy o tym, co nie wyszło, następnie dodał kilka zjadliwych komentarzy, po czym poczuł się sam zaatakowany przez nas.
Ja bym to zignorowała.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2006, 22:04 przez bjarka, łącznie zmieniany 1 raz.

Mario
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: Mario » 17 sty 2006, 23:17

To jak z dobrym starym filmem jednym jest wazna jakosc filmu a innym tylko obsada. Grunt zeby sie wam podobalo bo inny nie musi.

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 17 sty 2006, 23:33

Choroba zwana "pielęgnice" chyba jest nieuleczalna.. ;)

Obrazek

Hico
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: Hico » 17 sty 2006, 23:38

Moim zdanie sprawa wygląda tak:
Woda była kich wyglądała jak jakieś nieporuzumienie to fakt bo sam się krzywiłem przed monitorem i coś mi tu nie grało.Ale spojrzałem na to z innej strony że PKMD nie robi swojej pierwszej wystawy w życiu i widocznie kilka wypadków losowych spowodoało tak a nie inaczej że się stało.
Wystrój zbiornika była dlamnie rewelacja.
Co do ryby nie wzbudzały zachwytu było raczej odwrotnie.A czy zabieg był celowy czy też nie to ryby powinny wzbudzać zachwyt czego zbytnio nie było, chyba żę zarządowi przyświeca inny cel w co wątpie.

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec

Post autor: Ambra » 18 sty 2006, 08:27

wagrzes pisze:.......O Boże, nich będzie, wziąłem prapłetwca za suma, a Pałac Kultury za rakietę.
Sądzę, że wkradło się nieporozumienie zawinione zarówno przez moją wypowiedż jak i opis Grzegorza.

Na wystawie był sum i to na dodatek w zbiorniku dokładnie na przeciw tego, który zasiedlał prapłetwiec.

Duża ryba o białym brzuchu i brązowym grzbiecie.
To przedstawiciel gatunku Phractocephalus hemidiopterus, którego też niezbyt często można oplądać na wystawach. Ta ryba nie przekraczała jednak 50 cm, a opisywane 70 cm miał jedynie prapłetwiec.

Nie mniej przepraszam Grzesia, gdyż napisałem, że dużego suma nie było............
Myślę że moje sprostowanie wyjaśnia nieporozumienie.

Nadal jednak uważam, że krytyka zarówno wystawy (zbyt mała i nic ciekawego) jak i naszego stoiska (mętna woda i brak dysków z górnej półki) to lekka przesada.
Z faktami trudno dyskutować, woda była mętna, ale czy to wreszcie jest najważniejsze? Przyczynę wpadki znamy, lecz nie jest ona zawiniona przez naszą ekipę.
Czy to oznacza, ze nie powinniśmy w takim razie nic robić?
Mam dokładnie odmienne zdanie.

Na konic Grzesiu, gdyż w kwestii wystawy więcej nie będę zabierać głosu - muszę powiedzieć, iż w Twojej wypowiedzi zabolało mnie jedynie jedno.
Wyraźnie podkreśliłeś podział My(w domyśle inni akwaryści) - Wy(PKMD).

Sam oceń czy to było słuszne.

Awatar użytkownika
fish
junior
junior
Imie i Nazwisko: Radek Rybak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Pionki

Warszawa 2006

Post autor: fish » 18 sty 2006, 08:38

I jeszcze ja wtrące swoje trzy grosze.
Mnie osobiście wystawa się podobała i w cale nie żałuję, że byłem tam dwa dni (i nie tylko ze wzgledu na sympatycznych ludzi - prawdziwych kolegów będących na integracji). Moim zdaniem w wystawie nie uczestniczy się tylko aby oglądać "eksponaty" ale także żeby wymienić poglądy zasięgnąć porady osób bardziej doświadczonych i nawiązać nowe kontakty chyba, że ktoś już wie wszystko na temat akwarystyki (ale czy są tacy ludzie?). Takie możliwości w Warszawie były i ja z nich skorzystałem.
Co do ryb - może wielkim znawcom one się nie podobały (chodzi o nasz zbiornik) ale mnie (jako początkującemu "paletkowiczowi") tak i nie tylko mnie. Będąc na wystawie dłuższy czas przebywałem przy zbiorniku PKMD i słyszałem wiele pozytywnych opinii na temat samego zbiornika i także słów zachwytu. Ktoś powie - to laicy. Tak, być może byli to laicy, ale czy taka wystawa przeznaczona jest tylko dla profesjonalistów? Być może zostanę skrytykowany za takie podejście do tematu ale trudno takie są moje poglądy i nie lubię krytykować czegoś (kogoś) czego bym sam lepej nie zrobił. Ponadto jeśli ktoś uważa, że ma tak wspaniałe i niepowtarzlne ryby zawsze może zaprezentować je na konkursie. Jeśli ktoś poczuł się obrażony moją wypowiedzią to zgury przepraszam bo ni było to moim zamirzeniem.

Awatar użytkownika
DARIUSZMT
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: DARIUSZMT » 18 sty 2006, 09:31

Problem z rybami bedzie zawsze wystepował ,bo znalezc ideały to trzeba albo je chować od podstaw,albo wyłozyc na nie ogromna sumę ,i uwierzcie nie chodzi tu o kilka tys zł .

Moim zdaniem wystawa i pokaz palet nie tylko jest dla profesjonalistów ,ale przedewszystkim dla akwarystów i powinnismy na to brać poprawkę.
Nawet do najwiekszego czempiona mozna sie przyczepić jezeli tylko ktos ma na to ochotę.

Padło tu sporo niemiłych słów ,nie była to kostruktywna krytyka ,nie wiem moze zawiść wkrada sie do niektórych ,moze za duzo Pkmd "miesza" na rynku co poniektórych razi w oczy.
Klub prężnie działa ,szybko się rozwija ,propaguje akwarystyke ,bierze udział w sporej ilości wystaw a to naszym rodakom nie zawsze się podoba .

Róbmy swoje ,nawet pod prąd. :)

Pozdrawiam DARIUSZ z CHEŁMA

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”