WYJAZD DO PRAGI

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec

Post autor: Ambra » 16 sie 2005, 10:06

xardas pisze:Moim zdaniem nie najlepszym pomyslem jest wykladanie z klubowej kasy srodkow na finansowanie wyjzadu.........
Sądzę Darku, że nieco przeceniłeś możliwości naszego Klubu, choć rozumiem Twoje intencje. Wpisowe jest jednak tylko jeden raz a składki.......
Nasz Minister Finansów nie robi tajemnicy ze stanu naszych funduszy, więc sam widzisz, że do bogatych trudno nas narazie zaliczyć.

Pieniądze będą potrzebne moim zdaniem na pierwsze mistrzostwa dyskowców, jakie - mam nadzieję - uda nam się zorganizować. Koszty będą duże a trudno liczyć, że nam wszystko dadzą.

Oczywiście każdy z nas stara się wszystko załatwiać tak, by nie naruszać finansów PKMD, ale trudno to uznać za standard.
Inna sprawa, sam osobiście wolę wnosić do Klubu niż z niego wyjąć choćby złotówkę. Tego nauczyło mnie życie.
Pieniądze klubowe można wydatkowywać moim zdaniem jedynie na takie sprawy, które przyniosą korzyść wszystkin członkom PKMD a nie wybranym osobom. W przeciwnym razie zawsze ktoś może się poczuć poszkodowany, a jak wiesz pieniądz potrafi skłócać ludzi.

Osobiście, i to jest też wiadomość dla Mirka, jestem zainteresowany wyjazdem do Pragi i proszę mnie na niego zapisać.

Awatar użytkownika
DARIUSZMT
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: DARIUSZMT » 16 sie 2005, 11:31

Nie było moim zamysłem kogokolwiek skłócac ,wyraziłem tylko swój pogląd .
Nie jestem za tym aby rozdawac kase na prawo i lewo ,ale chciałem zaznaczyć problem .

Nie każdego stać na ten wyjazd a my moglibysmy prawdziwym zapaleńcom pomóc.
Nie sądze żeby celem klubu jest zbieranie funduszy na lokatę ,a co do mistrzostw Polski Andrzeju to zanim one się odbedą to nazbieramy na nie jeszcze ze 3 razy .

Pozdrawiam DARIUSZ z CHEŁMA

Hico
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: Hico » 16 sie 2005, 12:50

Darek teraz to wyglada na to że byś chciał poróznić ludzi bo niby na jakiej podstawie ma wyjść że ten jest prawdziwym zapaleńcem a ten nie to sie troche kupy nie trzyma.Ja chcesz zasponsorować komuś wycieczke to ogłoś na forum podzwoń po prawdopodobnych sposorach i to co uzbierasz możesz na ten cel przeznaczyć.Bo tak to nigdy nie wywalczysz pieniedzy na taki cel tak tylko w naszym rzadzie robia ze jedza za cudza kase.

Awatar użytkownika
mkozubski
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Maciej Kozubski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Chorzów
Kontaktowanie:

Post autor: mkozubski » 16 sie 2005, 21:41

Mirku jak mozesz okresl szacowany koszt tzn 500zł ,1 tys , 5 tys ??

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD

Post autor: Ambra » 17 sie 2005, 06:13

DARIUSZMT pisze:Nie było moim zamysłem kogokolwiek skłócac.....
Ani mi to w głowie było Darku. Podobnie jak wielu z nas chcesz jak najlepiej i w to właśnie wierzę.
Jeśli sprawę uznałeś za problem, to mogę sie z Tobą zgodzić. Taki problem istnieje............
Nie jest to jednak jedyny problem, jaki mamy do rozwiązania.

Wracając do Mistrzostw Polski.
Zasoby pieniężne jakimi dziś dysponujemy nie pozwalają na ich zorganizowanie, a proste wyliczenie przedstawię Ci jak sie spotkamy w Rzeszowie. W tej sytuacji pozostaje nam własnie gromadzenie pieniędzy, gdyż inaczej celu nie osiągniemy.

Ciebie cechuje optymizma w ocenie sytuacji, ja bywam w wielu sprawach sceptykiem. Sądzę jednak że to dobrze, bo jednomyślność już przerobiliśmy..... :D

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 17 sie 2005, 08:35

Po co w takim razie te opłaty jak nie na takie cele ?

Baniaki dostajemy za friko ,filtry równiez ,wystawiamy powiedzmy dwa razy do roku nasze stoisko ,a co dalej ?
Ponosimy pewne określone koszta i wiemy jakie w ciągu roku .

Tak apropo jeszcze tej skladki w Łodzi na ten wieczorek integracyjny po 20 zł ,dla mnie to była żenada .Prężny klub z kasą na koncie i nie stać nas na jeden wieczór w roku ?
Może lepiej jest nieraz przemyśleć sprawę a później napisać niż odwrotnie ( prezes nie jest ciągle na wakacjach ;) ).
Baniaki dostajemy z friko !!! - fakt dużo dostajemy i dostaniemy w przyszłości ale to dlatego że każda zainwestowana złotówka w działalność klubu musi się zwrócić - oczywiście za wyjątkiem takich bzdetów jak legitymacje oznaki klubowe koszty rejestracji utrzymania domeny i miejsca na serwerze . Mirek wie najlepiej na co nas stać i oświadczam że kasy starczy na .................... jedną !!! wystawę jeżeli wszystkie koszty zapaci klub . Może załóż klub i przeznacz kasę na wycieczki i integrację - starczy na jedną wycieczkę z integracją i dostaniesz ..................... wrzodów żołądka oraz odcisków od tej pieszej wycieczki .
Co do wieczorku integracyjnego to może najpierw komunikat ? - w dniu 31 lutego 2006 roku odbędzie się spotkanie integracyjne w czasie którego prezes klubu osobiście przepije dwumiesięczną składkę Pana Nowaka a reszta klubowiczów postara się aby Pan Nowak miał za co płacić do 2015 roku . Z poważaniem - Wasz Zarząd .

Osobiście oceniam że klub jest biedny jak mysz kościelna - tylko zaangażowanie własne pozwala nam na działalność na takim poziomie jaki chcemy uzyskać i właśnie efekt takiej działalności przynosi efekty w postaci że otrzymaliśmy więcej sprzętu niż warte są nasze składki . Każda złotówka którą otrzymujemy w postaci rzeczowej ( sprzęt , pokarmy itd ) musi mieć odzwierciedlenie w aktywnością klubu na scenie akwarystyki . Postanowiliśmy zbudować silny klub i w trosce o właśnie taki klub a nie wybranego zapaleńca będziemy nadal prowadzić taką właśnie politykę .
Przypomnijcie sobie dyskusje na temat klubu - że to się nie uda !! Że niewarto , że chodzi o kasę dla zarządu . Bzdura !!! . Dzisiaj jestem prezesem tego klubu , jutro może ktoś inny zajmnie moje miejsce a ja poświęce czas na jakieś inne zajęcie - ale jedno jest pewne nie odejdę wstydząc się tego co zrobiłem . Proponuję w Rzeszowie dyskusje na tematy finansowe i ewentualną zmianę prezesa - jednak szybciej zapłacę za całe spotkanie niż zgodzę się aby 1 złotówka poszła z klubowych pieniędzy .

Co klub może zapłacić w Pradze ??? Klub może opłacić wystawienie dyskowców w konkursie pod warunkiem że dyskowce należą do członka naszego klubu oraz na promocję naszego klubu na arenie międzynarodowej . Dla firm zagranicznych nadal jesteśmy klubem osiedlowym w który nie warto inwestować i nie zmieni tego opłacenie kilku zapaleńcom wycieczki . Chętnie przeczytam propozycje jak to zmienić .

Awatar użytkownika
DARIUSZMT
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: DARIUSZMT » 17 sie 2005, 09:32

To mi sie dostało od Prezesa .
Pewnie nie znam wszystkiego co tkwi w głowach zarzadu i stad moja dyskusja .
Teraz juz milcze i nie dykutuje na temat wycieczki dla zapaleńców ,chociaz dalej twierdze ,że płacenie za wieczorek raz w roku przez klubowiczów to żenada ,a czy to jest zle obieran przez tych co w nim nie uczestnicza to ich problem ,że ich tam nie ma a nie mój .

Pozdrawiam DARIUSZ z CHEŁMA

Awatar użytkownika
mkozubski
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: mkozubski » 18 sie 2005, 00:07

a ja dalej mimo ze chcę pojechac nie wiem jakiego rzedu mam przygotowac kase :/ Wy tu gadu gadu o pierdołach , ja proszę o konkrety - ile to ma maniej wiecej kosztowac ??

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 18 sie 2005, 07:46

rozumiem że chcesz dostać odpowiedź na pytanie na które nikt nie zna odpowiedzi
przyjmując że samo paliwo kosztować będzie 600-1000 zł wszystko zależy od ilości osób
spróbuj sam dzielić to przez 1 , 2 , 3 , 4 itd
dodaj do otrzymanej kwoty koszt biletu ( ceny też nie znam myslę że około 10 Euro ) ewentualny nocleg - cena około 29-99 euro i masz mglistą odpowiedź

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 18 sie 2005, 08:18

Pytałem znajomego przewoznika.
Koszt wynajęcia małego busa (20 miejsc ) około 2000 zł.
Koszt wynajęcia autokaru około 3000 zł.
Ceny podane są za jeden dzień. Jeżeli wyjazd jest dłuższy należy doliczyć koszt zakwaterowania i wyżywienia kierowcy.
Tak więc nie bardzo Mirek może podać nawet przybliżona kwote ponieważ wszystko zależy od ilości chętnych

Awatar użytkownika
mkozubski
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: mkozubski » 18 sie 2005, 23:03

ja wiem ze to bedzie teraz metoda spychowa ale moze tak jak w Łodzi kazdy dojedzie swoim autem a tylko jak ktos ma dojscie zarezerwuje noclegi i sprawa bedzie jasniejsza tzn kazdy wie ile mu autko wciagnie paliwa ( albo ile koszt pociąg) a noclegi no coz mysle ze fajne bylo mieszkac razem :) pozdrawiam

Awatar użytkownika
banerman
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: banerman » 18 sie 2005, 23:30

Naprawde nikt nie pomyślał o czymś takim ??
zbiorowa wycieczka, to chyba najtańszy sposób.
http://www.turystyka.net/web/?page=szuk ... region=188

» Wycieczki 2005 - PRAGA - 3 dni

Czechy
Praga
Praga
Cena zawiera: przejazd autokarem klasy lux (WC, video, barek, klimatyzacja) lub busem (klimatyzacja), 1 nocleg ze śniadaniem i obiadokolacją w hotelu klasy turystycznej na obrzeżach Pragi (pokoje 2, 3-os. z łazienkami), opiekę pilota i polskojęzycznego przewodnika lokalnego podczas zwiedzania Pragi (4h), ubezpieczenie NNW do 7.000 zł, KL do 15.000 EUR, bagażu do 800 zł, podatek VAT.
3 dni cena od: 290 PLN

PS. To tylko jeden z przykładów

Awatar użytkownika
mirek
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Mirek Żak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Wadowice
Kontaktowanie:

Post autor: mirek » 19 sie 2005, 12:55

Dobra robota Piotrek!

Nie wiem czy to tak trudno zrozumieć :
Chcę wiedzieć kto ma ochotę jechać ! Wiadoma rzecz że trzeba się liczyć z kosztami, ale jak zauważył Bogdan musze wiedzieć na ile osób ! Przecież nie żądam od nikogo wpłat !!. Kto obrotniejszy może sprawdzić koszty sam jak to zrobił Banerman. Jego propozycja jest całkiem fajna ale trzeba wiedzieć że przewiduje tylko jeden nocleg, reszta w autokarze. Koszt noclegu w tym terminie to około 25 euro/ dobę . Być może uda się załatwić nawet za 16 euro.
http://www.andel3w.dk/antuser/italian/h ... tel002.htm

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD

Post autor: Ambra » 21 sie 2005, 07:01

DonJuan pisze:a ja dalej mimo ze chcę pojechac nie wiem jakiego rzedu mam przygotowac kase

No to teraz dokładnie widać, dlaczego w naszym społeczeństwie tak trudno coś osiągnąć wspólną pracą.

Po co, na co, ile, czemu, a może by lepiej itd................

Dni gadania bez konkretów..............

Tym razem, bez owijania w bawełnę - szlag mnie zaczyna trafiać.

Mirek, jako członek Zarządu zaczął coś organizować.
Coś - czyli wyjazd na imprezę, o której wiemy od początku czerwca.
Sam od tej pory też staram się czuwać nad tematem, gdyż prowadzę rozmowy z Czechami.
Od pewnego czasu pytają mnie ile będzie na imprezie członków PKMD, czy wystawimy jakieś ryby, czy chcemy hotel i jakiej klasy itd.
Ja udzielam mętnych odpowiedzi i czekam, aż w Klubie zapadną jakieś decyzje.

Ile można czekać?????????

Czy tak trudno wpisać na listę swoje nazwisko, jeśli mam zamiar pojechać????

Wpisanie się na wstępną listę, to jeszcze nie zobowiązanie ostateczne, ale właśnie ono pozwala policzyć szacunkowe koszty i daje sznse do dalszego organizowania wycieczki. .
Po wyliczeniu kosztów, zostaną one ogłoszone i każdy oceni czy go na nie stać.

W tej fazie jedni zrezygnują a pozostali dokonają przedpłaty i pojadą do Pragi.

Jedno jest pewne - organizator życzy sobie, by do 30 września przesłać mu informację kto przyjeżdża i jakie ryby będą wystawiane.

To jego święte prawo i jesli jesteśmy poważnym klubem to dotrzymujemy zakreslonych terminów.

Pozostają dwa pytania:

1. Czy z Polski jadą jakieś dyskowce? Jeśli tak, a to wydaje mi się warunkiem niezbędnym, to grupa 3 - 4 osób musi jechać z rybami tak, by dotrzeć na imprezę w dniu 26.10. (środa)przed godziną 12. Przed nimi 5 dni i 4 noce rozmów, spotkań i tego wszystkiego by PKMD z klubu podwórkowego stało się Klubem postrzeganym w Europie.

2. Pozostali członkowie PKMD w formie wycieczki mogą przyjechać do Pragi w sobotę 29.10 i wracać 30.10. W ramach oszczędności można też przyjechać, ogladnąć i wracać w sobotę..........

Pierwsza opcja jest znacznie kosztowniejsza od drugiej. Rzecz w tym, że Klub nikomu nic nie będzie pokrywał za wyjątkiem opłacenia miejsca w akwarium konkursowej rybie.

Skończcie więc gadanie in zacznijcie działać, jak na dorosłych ludzi przystało.

Awatar użytkownika
mkozubski
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: mkozubski » 21 sie 2005, 21:21

Chcę jechać mam czas wpisuje sie na liste 2 -dniową ale jak zaszalejecie z kosztami odpadam -pozdrawiam :D

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”