Sądzę Darku, że nieco przeceniłeś możliwości naszego Klubu, choć rozumiem Twoje intencje. Wpisowe jest jednak tylko jeden raz a składki.......xardas pisze:Moim zdaniem nie najlepszym pomyslem jest wykladanie z klubowej kasy srodkow na finansowanie wyjzadu.........
Nasz Minister Finansów nie robi tajemnicy ze stanu naszych funduszy, więc sam widzisz, że do bogatych trudno nas narazie zaliczyć.
Pieniądze będą potrzebne moim zdaniem na pierwsze mistrzostwa dyskowców, jakie - mam nadzieję - uda nam się zorganizować. Koszty będą duże a trudno liczyć, że nam wszystko dadzą.
Oczywiście każdy z nas stara się wszystko załatwiać tak, by nie naruszać finansów PKMD, ale trudno to uznać za standard.
Inna sprawa, sam osobiście wolę wnosić do Klubu niż z niego wyjąć choćby złotówkę. Tego nauczyło mnie życie.
Pieniądze klubowe można wydatkowywać moim zdaniem jedynie na takie sprawy, które przyniosą korzyść wszystkin członkom PKMD a nie wybranym osobom. W przeciwnym razie zawsze ktoś może się poczuć poszkodowany, a jak wiesz pieniądz potrafi skłócać ludzi.
Osobiście, i to jest też wiadomość dla Mirka, jestem zainteresowany wyjazdem do Pragi i proszę mnie na niego zapisać.