Kryptoreklama !!!

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 14 mar 2006, 20:28

Sprzedaż ryb to kryptoreklama itd. a książek?reklamy sklepów np w tym sklepie kupisz to i to. To juz jest ok?

Nie chce nikogo urazić, ale wydaje mi się że powinien być zakaz dla wszystkich a nie tylko dla Darka i Rafała.Co za różnica czy ktoś reklamuje pokarmy,filtritp czy ryby a jakoś na inne sprawy nie ma nagonki.A z tymi rybami to coraz częściej słychać że import z Azji ma słabe ryby i od radzajace głosy.

Awatar użytkownika
mkozubski
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Maciej Kozubski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Chorzów
Kontaktowanie:

Post autor: mkozubski » 14 mar 2006, 21:30

Powiem krótko w sumie dyskusja ZAWSZE dotyczy 2 osób Darka i Hico - wszyscy inni zaakceptowali zasady obowiązujące. Dziwi mnie ze skoro Darek tak mało zarabia na ogłoszeniach w klubie tak dużą wage przypisuje do całej dyskusji. Prawda jest taka - mowie do członków PKMD z krótszym stażem ( mój jest od samego poczatku jeszcze jako forum mysiara) sprawa nie jest taka prosta jak sie wydaje. Nie chcemy na naszym forum (w domysle PKMD) dyskusji na temat ze rybka od tego była taka a taka a mnie oszukał a inny ze rybki były wspaniałe. Przerabialismy to juz nie 1 i nie 2 razy. To stad biora sie te obostrzenia - wiekszosc ludzi z PKMD ( od razu mówie ze jestem zwykłym nauczycielem) ma dobra sytuacje finansową na co wskazuje chociazby stan kasy i rozwój klubu ( przeciez to wszystko nie z naszych hudych składek). Tak wiec jesli chcecie zarabiac panowie róbcie to w odpowiednim miejscu lub na portalach do tego wyznaczonych ( allegro , ebay itd) jest sie gdzie popisywac.
Co do promowania hodowców moi drodzy to nie wiem czy wiecie ale na tym forum znajduje (pisze) conajmniej kilkunastu, niektórzy z całkiem niezłym dorobkiem. I nie spotkałem sie aktami kryptoreklamy u żadnego z nich z wyjątkiem Darka i Hico. Więc moi drodzy przyjaciele nie kłócmy sie o sprawy nikłej wagi. Nie pozwólmy aby 2 jednostki kótre nie umieją czytac ze zrozumieniem naszego regulaminu ( pomimo napomnien) ciagle prowadziły do waśni i sporów. Wykorzystajmy energie na pomoc nowym kolegom bo w sumie to jest chyba najwazniejsze, zarazanie i promowanie akwarystyki na wysokim, dobrym poziomie.

Awatar użytkownika
yoyi
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Dutkiwicz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Warszawa

Post autor: yoyi » 14 mar 2006, 21:30

A czy dział ogłoszenia komercyjne już nie wystarcza. Przecież jak ktoś chce kupić ryby to raczej tam będzie szukał, a nie w podpisach członków klubu.

Jak to mówią dajesz palec a biorą rękę.

Nie piję tu bynajmniej do Darka ani Hico. Uważam, że ta zasada powinna dotyczyć wszystkich członków i nieczłonków PKMD.

Awatar użytkownika
DARIUSZMT
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: DARIUSZMT » 14 mar 2006, 21:56

Stawiam więc wniosek wywalmy Darka i Rafała i nie bedzie fermentu ani zamieszania .,tzw wolne media .

Jestem za :) .

Pozdrawiam i dobranoc Darek

Awatar użytkownika
mkozubski
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Maciej Kozubski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Chorzów
Kontaktowanie:

Post autor: mkozubski » 14 mar 2006, 22:13

Darek nie chciałem robic takich porównań ale sam zacząłes, nie zachowuj sie jak Leper - teraz nam łaske bedziesz robił ze zostaniesz bo złe PKMD zabrało dziecku zabawkę. Moi drodzy troszke szacunku dla siebie i wobec innych prosze - pozdrawiam

Awatar użytkownika
jerzol_kominiarz
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: jerzol_kominiarz » 14 mar 2006, 22:31

No Dareczku, jeśli do tego dojdzie (a widać, że jest nagonka) to ja również opuszczam te szeregi rezygnując z wszelkich praw ....a nie praw tu nie ma są zarządzenia i regulamin ups... Panowie przecież to są po prostu JAJA z wszystkich wypowiadających się wystarczy odczytać: POMÓGŁ????? ile razy i kto, no, kto ano ten łamiący nagminnie prawa i regulamin tego forum Darek tak to On nie Ci wszyscy zaczytani w regulaminie i prawach tego forum.
Przecież Wy Panowie walczycie nie z kimś obcym tylko z Naszym Darkiem tym, który nie za kasę Wam pomagał te 13 razy. Jednak to nie tylko wiodące działy naszej gospodarki podcinają skrzydła przedsiębiorczym!!!!
Zastanówcie się Panowie, komu tak na prawdę przeszkadza ten dopisek tego czy owego w opisie, przecież nie liczni tylko wchodzą na FORUM i wyrywają się (oczywiście FORUM dla miłośników......ale czego????)…. ja, ja, ja, mogę sprawdzać i kontrolować, często siedzę na Forum, będę kontrolował, będę wywalał, będę sprawdzał....żałosne
Chcesz poczytać o rybkach, które lubisz ,a tu dorośli ludzie czepiają się faceta, bo zarabia na tym, co lubi a nie na tym, co musi robić. Nie widziałem większej głupoty.... to tylko urzędasy tak się zachowują
Ja po czymś takim mam serdecznie D O S Y Ć !!!!!
Panowie patrzycie na to co w podpisieeeeeeeeee a nie, co w treści np pomocy Darka ?????

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 14 mar 2006, 22:41

Jak dla mnie to moga sobie robic co im się podoba dlaczego nie wolno forumowiczom handlowac rybami?Bez przesady jakiś opis nie robi nikomu krzywdy.Ja nie ocenie Darka za to że próbuje zarobić bo kazdy tak ma.Ja go cenie za pomoc bardzo dużo mi pomógl bezinteresowanie od tak.Rozumiem, aby nie pisac o sprzedaży w postach ale w dziale OGŁOSZEŃ KOMERCYJNYCH moze być do woli każdej osoby ogłoszeń sprzedaży bo dlaczego nie?Dla mnie to już przesada z tym czepianiem się.

Moim zdainem i tak nie liczacym sie uważam, że dział ogłoszeń komercyjnych powinien być otwarty na wszystkie ogłoszenia kupna i sprzedaży.Podpis to takze prywatna sprawa.Jedynie jestem przeciw ogłoszeniom w zwykłych postach i ofertą, ale to jest nie tylko u Darka,Rafala ale i u paru innych osób tylko tego się nie widzi

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 14 mar 2006, 23:01

Czesław własnie o to chodzi.Po to jest ten dział jak myśle Ogłoszenia żeby tam sie reklamować a tam tez nie wolno.I podpis to chyba moja sprawa prawda?W dodatku Darek jest z klubu i tak go traktować?Niby koledzy sa w klubie...

Awatar użytkownika
jwaniec
junior
junior
Imie i Nazwisko: Jacek Chowaniec
Kontaktowanie:

Post autor: jwaniec » 14 mar 2006, 23:09

Nie ma żadnej nagonki. Wspomina się o tych dwóch członkach bo oni uporczywie łamią regulamin. Nie pisze się o innych ponieważ zaakceptowali warunki jakie istnieją na forum. Kolego "zelik" forum ma swój regulamin i nie może być ,że jak dla Ciebie to każdy może robić co mu się podoba. Nikt nikogo na siłę nie wciągał i zmuszał do podpisania deklaracji. Każdy dobrowolnie zgodził się przestrzegać obowiązującego regulaminu. Nie byłoby tyle szumu itd. gdyby Darek z Hickiem dostosowali się. Uporczywie mimo upomnień szukali furtki do umieszczenia swojej reklamy. Ja np. należę do PZW i nikt się mnie nie pyta czy podoba mi się to ,że taka ,a taka ryba ma wtedy okres ochronny lub wymiar ochronny. Wstępując tam przyjąłem zasady tam obowiązujące i ich przestrzegam. To jest tylko przykład i takich Klubów ,Związków itd. jest wiele. Jaki masz problem załóż z kominiarzem forum i niech tam każdy robi co chce. Skończmy tą dyskusję. Jest regulamin i każdy musi go przestrzegać.
pozdrawiam Jacek

Awatar użytkownika
DISPAR
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Dariusz Łupiński
Miejsce zamieszkania/miasto/: Łosice
Kontaktowanie:

Post autor: DISPAR » 14 mar 2006, 23:15

A co ma do tego ile razy ktoś komuś pomógł do regulaminu tego klubowego forum? Zasady sa proste a etyka każdego członka klubu też powinna być prosta. Regulamin dotyczy zarówno J.Wattleya ( gdyby chciał do nas wstąpic:D ) jak i każdego innego hodowcę bez względu na to czy ma ryby cudowne czy tylko ,,takie sobie". Kryptoreklamę można sobie nawet umieścić w zdjęciu i smiało twierdzić, że się jej nie stosuje. Dla mnie osobiście nie podoba się taka forma cwaniackiego omijania regulaminu bo nie jest to etyczne.

Awatar użytkownika
Mondeja
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Przemek Laskowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Skawina

Post autor: Mondeja » 14 mar 2006, 23:15

Ja rozpocząłem ten wątek toteż pozwolę sobie zabrać głos w tej sprawie. Prawdopodobnie nie byłby on odświeżony gdyby nie inny wątek zapoczątkowany przez członka naszego klubu - Hypno. I szkoda , że wcześniej nie zauważyłem , że tamten wątek nie jest także zgodny z regulaminem ! Kolega bowiem polecał sprzedaż ryb , które nie były czyjąś nadwyżką , ale zostały sprowadzone przez kogoś z zagranicy. W dodatku cena jak za tą wielkość selekcjonowanych ryb była horrendalnie wysoka. Wiem bo wielokrotnie kupowałem ryby z tego kraju (piękne , selekcjonowane - marlboro , brilliant , diamond), tej wielkości za cenę trzy , czterokrotnie niższą ! No i dostało się przy okazji Darkowi i Hico. Czy słusznie ? Chyba przy okazji słusznie :) Są członkami PKMD , znają regulamin. Powinni go przetrzegać. Zwłaszcza oni. Mają bowiem swój biznes paletkowy , są z tego znani. Wcale nie musza juz tego reklamować tutaj. I tak prawie każdy spytany o to członek klubu czy też tego forum w pierwszej kolejności wymieni ich, jako tych u których można kupić paletki. Teraz Panowie zwrócę się do Was (Darek i Rafał) - jeśli Wy nie będziecie przestrzegać regulaminu i my Was nie dopilnujemy i pozwolimy na kryptoreklamę to wkrótce może pojawić sie na tym forum wielu handlarzy tymi rybami , którzy staną się waszą konkurencją ! Dojdą do wniosku , że skoro Wy możecie to oni też. No a potencjalny klient będzie przekonany, że jak ktoś reklamuje się w jakiś sposób na forum PKMD i nikt się temu nie sprzeciwia to znaczy , ze jego ryby są ok ....
Dlaczego to piszę ? Może dlatego , że hoduję (czyli mnożę) paletki od niemalże 13 lat , czyli trochę znam ten biznes.Mam też czteroletnie doświadczenie w pracy w sklepach , które nastawiały się głównie na sprzedaż paletek (pierwszy i trzeci co do wielkości sklep w Krakowie) Mnożyłem też i mnoże obecnie inne ryby ( w sumie do tej pory kilkadziesiąt gatunków). Nigdy jednak nie reklamowałem się z tym na tym ani na innym forum. Jestem miłośnikiem ryb a nie ich handlarzem. Ze sprzedażą nadwyżek nie mam problemów - chętnych jest więcej niż ryb. I to "tylko" albo "aż" kilkaset dysków w ciągu roku. Czy możnaby więcej ? Pewnie , czemu nie, tylko wtedy zapisałbym się nie tutaj , ale do "polskiego klubu miłośników kasy pochodzącej ze sprzedaży dyskowców". Zastanówcie się więc czy warto swoim postępowaniem otwierać drzwi swojej konkurencji ? Ja Was jako konkurencję nie traktuję , gdyż nie mnożę ryb zarobkowo , ważne żeby zwróciło mi się za prąd, wodę i pokarmy (utrzymanie kilku tysięcy litrów trochę kosztuje ...) a jak czasem zostanie na piwo to też dobrze :) Tyle , ze przeważnie to się dokłada ... W związku z tym staję po stronie Mislavo i tego co napisał w innym wątku - nie chce swoją osobą i członkostwem w tym klubie firmować innych osób wykorzystujących do forum do celów prywatnych ! Jako miłośnik tych ryb płacę składki , działam w klubie po to aby je propagować , a nie upychać klientom , albo w inny spodób korzystać finansowo z bycia członkiem PKMD. Kto myśli inaczej powinien zastanowić się czy nie pora się pożegnać i przestać udawać "miłośnika".
Pozdrawiam , Przemek.

compi
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: compi » 15 mar 2006, 00:16

Zdaje się, że niektórzy mają pewne zwyczaje z harcerstwa lub grup AA. Publicznie napiętnować kogoś to ten zwyczaj i wmówić mu poczucie winy i skruchę. Całkiem łatwo byłoby napisać do tych "winnych" i pouczyć, a nie dołować kogoś na forum bo przecież popełnił wielkie przestępstwo.
Reklama wystepuje wszędzie. Pisząc o filtrach, lekach i innych środkach reklamujecie je.
Reklamuje się tu też Andrzej S. i czy to też trzeba napiętnować ? Zresztą dzięki temu kupiłem jedną z jego książek i nie żałuję.
Może lepiej stworzyć rozdział "linki sponsorowane" i tam umieszczać wszystkich hodowców, dobre sklepy, książki, sprzęt itp.

Awatar użytkownika
stanpiter
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Piotr Stanaszek

Post autor: stanpiter » 15 mar 2006, 07:02

Od niedzieli ma być wiosna,
będzie trawa lepiej rosła,
tyle czekam od jesieni
niech się wreszcie zazieleni.
Jak zaświeci słonko w koło,
to i nam będzie wesoło.
Gdy wesoło lepsze dole
com wyczytał - ja pier....

Panowie czytając te posty na wymioty człeka ciągnie, ciekawe jak inni z innych grup się czują czytając takie coś (mają ubaw). Proponuję wymienić się nr. telefonów i pogadać ze sobą prywatnie, a nie siać fermentu na cały świat.

Piotr z Makowa Podhalańskiego co to ryb nie sprzedaje :wink:

Awatar użytkownika
jwaniec
junior
junior
Imie i Nazwisko: Jacek Chowaniec
Kontaktowanie:

Post autor: jwaniec » 15 mar 2006, 07:11

"compi" ten wątek ciągnie się m.in. przez takich jak Ty. Chcą coś powiedzieć, a nie znają sprawy. Co do upomnień pisemnych były wysłane, ale reakcja była zerowa. Linki sponsorowane??? Jest propozycja założenia swojego baneru Darek miał skorzystać omawialiśmy z nim to ,ale się wycofał widocznie ta forma bardziej mu odpowiada. Na forum jest wielu hodowców i handlujących zarobkowo paletkami dlaczego oni tak nie robią??? Więc nie pisz ,że można to czy tamto było zrobić wcześniej. Stanpiter co do wymiany telefonów nie ma takiej potrzeby omawiane to było na zlocie i widzisz jakie są efekty więc co telefon pomoże???
pozdrawiam Jacek

Awatar użytkownika
DARIUSZMT
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: DARIUSZMT » 15 mar 2006, 07:55

jwaniec pisze:"compi" ten wątek ciągnie się m.in. przez takich jak Ty. Chcą coś powiedzieć, a nie znają sprawy. Co do upomnień pisemnych były wysłane, ale reakcja była zerowa. Linki sponsorowane??? Jest propozycja założenia swojego baneru Darek miał skorzystać omawialiśmy z nim to ,ale się wycofał widocznie ta forma bardziej mu odpowiada. Na forum jest wielu hodowców i handlujących zarobkowo paletkami dlaczego oni tak nie robią??? Więc nie pisz ,że można to czy tamto było zrobić wcześniej. Stanpiter co do wymiany telefonów nie ma takiej potrzeby omawiane to było na zlocie i widzisz jakie są efekty więc co telefon pomoże???
pozdrawiam Jacek
Cały czas to sam ,wałkujemy ten temat po raz wtóry ,szukacie jelenia ,który za to ma odpowiedzieć ja nim nie bedę .

Kto tu łamie regulamin ,czy nie usunałem podpiu w calosci ,nawet mój ulubiony o wstretnym importerze ? :)

Dla mnie temat jest zakończony i próba linczu nieudana ,moze nastepnym razem .
Co do konkurencji i handlarzy to uwierzcie szanuje ich ,ale mało mnie oni obchodza ,kazdy robi swoje jak potrafi najlepiej .
Konkurencja bedzie zawsze i trzeba to uszanowac .

Ciekawe teraz czy czepicie się Andrzeja ,ze promuje swoją ksiązkę ,zawsze duzo pomagał i można mu za to tylko podziekowac .
Czy on tez łamie regulamin ?,mam nadzieje ,że nie.

Pozdrawiam DARIUSZ z CHEŁMA

Zablokowany

Wróć do „Komunikaty”