Chorzów 2007
Moderator: przynenta
- Ambra
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec
Wcześniejszy przyjazd to złożona kwestia.
Kto może pojawić się w Kapeluszu, gdzie organizujemy pokaz w czwartek o godz. 15 ???????????????
Chodzi o tragarzy !!!!!!!!
Kto z tych osób potrzebować będzie potem noclegu?????????
Pytam, bo jest pomysł, by już w czwartek dostarczony sprzęt rozładować, zalać akwaria itp.
W sumie potrzeba przynajmniej 8 osób.
Udzielenie odpowiedzi jest pilne i tyczy głównie osób ze Śląska, bo wtedy odpadają noclegi, a jeśli będą potrzebne, muszę szybko zadziałać.
1. Czy w czwartek ktoś o 15 udostępni nam halę?, bo jak narazie dostępna jest od piątku od godz 7.
2. Czy załatwię noclegi w naszym hotelu dla ludzi nie ze Śląska? Narazie pokój ma jedynie Beata, a zakwaterować mogę góra 8 osób.
3. Organizator chciał nam założyć na stoisku, które rozrosło się do rozmiarów 7 x 10 lub będzie miało 10 x 10m nowiutką niebieską wykładzinę. Osobiście jestem temu przeciwny, bo nikt jej po naszych pracach nie doczyści ...........
Jeśli jednak będzie, to rozłożona zostanie w piątek rano ............
Pracuję jednak nad czwartkowym zagadnienie i decyzję ogłoszę.
Jak narazie do czwartkowych prac o godz. 15 zgłosili się (tu lista będzie uzupełniana):
1. Ambra - potrzebny nocleg,
2. Yoyi - potrzebny nocleg;
3. Yeki - bez noclegu,
4. Tomasz 334 - bez noclegu,
5. Niki 28 - bez noclegu,
- Ambra
- członek PKMD
Sprawa definitywnie upada, gdyż nie zostaniemy na halę wpuszczeni we czwartek !!!!!!!!!!!!!!!!
Kto może pojawić się w Kapeluszu, gdzie organizujemy pokaz w czwartek o godz. 15 ???????????????
Chodzi o tragarzy !!!!!!!!
Dziękuję wszystkim za zaangażowanie.
Do zobaczenia w piątek rano !!!!!!!!!!
Przepraszam za zamieszanie.
- Deszczowatwarz
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Rafał Mamątow
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Ostrołęka
- Kontaktowanie:
- cocoloco
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
- Kontaktowanie:
nie można czekać aż postawimy zbiorniki a później je podnosić aby włożyć wykładzinę . Więc pozostaje albo jej nie mieć wcale albo zakupić folię malarską i uważać aby nasze stoisko nie wyglądało ja po inwazji Wandali .
W związku z tym że robimy podobne zbiorniki jak w Łodzi a nie mam informacji czy autor zbiornika Rafał przybędzie do Chorzowa aby odbudować dekorację zniszczoną w czasie ewakuacji mam pytanie .
Rafał będziesz czy mamy spróbować zrobić to co Ty zrobiłeś w Łodzi .
W związku z tym że robimy podobne zbiorniki jak w Łodzi a nie mam informacji czy autor zbiornika Rafał przybędzie do Chorzowa aby odbudować dekorację zniszczoną w czasie ewakuacji mam pytanie .
- Ambra
- członek PKMD
Też raczej przyjadę w czwartek wieczorem, bo chociaż tragarz ze mnie marny, pewnie wiele spraw będę musiał skoordynować z samego rana, gdyż najczęściej to jedynie my wiemy jak ma być a organizator mniej.....cocoloco pisze:Niestety w tej chwili mam informację że możemy wejść na hale w piątek rano . Więc moje plany też muszę skorygować - będę w czwartek wieczorem .
Pomysł z folią jest dobry, więc zażyczę sobie wykładziny

Ponieważ nie mam pewności, czy pojawię się w Chorzowie - wykorzystajcie, proszę, wspomnianą dekorację wg własnego uznania. Jeżeli będzie odbudowana wg tego, co było w Łodzi - bardzo prosiłbym o kilka listków na dnie, dość dobrze "łamią" sterylność samego piachu i gałęzi. A, i o delikatne obchodzenie się z tłem - zbudowałem je z bardzo miękkiego styropianu, a każde wgniecenie będzie potem brzydko widoczne. Barwa również jest raczej nie do odtworzenia, przynajmniej nie na citococoloco pisze: W związku z tym że robimy podobne zbiorniki jak w Łodzi a nie mam informacji czy autor zbiornika Rafał przybędzie do Chorzowa aby odbudować dekorację zniszczoną w czasie ewakuacji mam pytanie .

Rafał
- przynenta
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
- Kontaktowanie:
Jeżeli mogę wtrącić swoje trzy grosze to proponuję zamiast filii malarskiej zastosować folię budowlaną. Jest o wiele grubsza i bardziej wytrzymała ma czynniki mechaniczne.
Może być wielokrotnego użytku.
W zakupie jest droższa i dosyć ciężka, ale powinno się opłacić.
Jeszcze jeden powód na plus. Komfort poruszania się po takiej folii jest niewspółmiernie wyższy
Może być wielokrotnego użytku.
W zakupie jest droższa i dosyć ciężka, ale powinno się opłacić.
Jeszcze jeden powód na plus. Komfort poruszania się po takiej folii jest niewspółmiernie wyższy
- cocoloco
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
- Kontaktowanie:
tło zostało na akwarium - nie było demontowane więc mam nadzieję że nic się nie stało .
Oczywiście mam liście migdałecznika i będą aby to zrobić . Musimy więc pomyśleć jak dokonać konsultacji z autorem . Chyba internet i fotka i ewentualne poprawki .
Folia malarska czy budowlana - myślę że obie lub za malarską plandeka . Na początek malarską za grosze na nią osłona z drugiej .
Znam nasze możliwości . Malarska jako osłona wykładziny przed wodą a ta mocniejsza z otworami na akwaria jako osłona malarskiej - wodoszczelnej .
Oczywiście mam liście migdałecznika i będą aby to zrobić . Musimy więc pomyśleć jak dokonać konsultacji z autorem . Chyba internet i fotka i ewentualne poprawki .
Folia malarska czy budowlana - myślę że obie lub za malarską plandeka . Na początek malarską za grosze na nią osłona z drugiej .
Znam nasze możliwości . Malarska jako osłona wykładziny przed wodą a ta mocniejsza z otworami na akwaria jako osłona malarskiej - wodoszczelnej .
- gajowy
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Krzysztof Gajoszek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Kontaktowanie:
Jeśli mnie pamięć nie myli to tło zostało zdemontowane i pytanie w jakim stanie dotarło do Mirka na samochodzie z innymi szpejami...........cocoloco pisze:tło zostało na akwarium - nie było demontowane więc mam nadzieję że nic się nie stało .
Jestem w piątek od samego początku, dajcie sygnał od której zaczynamy.