Chorzów 2007

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

Awatar użytkownika
fomalhaut
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Wojciech Grzegorzyca
Miejsce zamieszkania/miasto/: Polska

Post autor: fomalhaut » 06 cze 2007, 10:34

Możemy być z Ewą (ja jako tragaż:)))))))))
Wojtek

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec

Post autor: Ambra » 06 cze 2007, 10:42

Kto może pojawić się w Kapeluszu, gdzie organizujemy pokaz w czwartek o godz. 15 ???????????????
Chodzi o tragarzy !!!!!!!!

Kto z tych osób potrzebować będzie potem noclegu?????????

Pytam, bo jest pomysł, by już w czwartek dostarczony sprzęt rozładować, zalać akwaria itp.

W sumie potrzeba przynajmniej 8 osób.

Udzielenie odpowiedzi jest pilne i tyczy głównie osób ze Śląska, bo wtedy odpadają noclegi, a jeśli będą potrzebne, muszę szybko zadziałać.
Wcześniejszy przyjazd to złożona kwestia.
1. Czy w czwartek ktoś o 15 udostępni nam halę?, bo jak narazie dostępna jest od piątku od godz 7.
2. Czy załatwię noclegi w naszym hotelu dla ludzi nie ze Śląska? Narazie pokój ma jedynie Beata, a zakwaterować mogę góra 8 osób.
3. Organizator chciał nam założyć na stoisku, które rozrosło się do rozmiarów 7 x 10 lub będzie miało 10 x 10m nowiutką niebieską wykładzinę. Osobiście jestem temu przeciwny, bo nikt jej po naszych pracach nie doczyści ...........
Jeśli jednak będzie, to rozłożona zostanie w piątek rano ............

Pracuję jednak nad czwartkowym zagadnienie i decyzję ogłoszę.

Jak narazie do czwartkowych prac o godz. 15 zgłosili się (tu lista będzie uzupełniana):

1. Ambra - potrzebny nocleg,
2. Yoyi - potrzebny nocleg;
3. Yeki - bez noclegu,
4. Tomasz 334 - bez noclegu,
5. Niki 28 - bez noclegu,

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD

Post autor: Ambra » 06 cze 2007, 11:37

Kto może pojawić się w Kapeluszu, gdzie organizujemy pokaz w czwartek o godz. 15 ???????????????
Chodzi o tragarzy !!!!!!!!
Sprawa definitywnie upada, gdyż nie zostaniemy na halę wpuszczeni we czwartek !!!!!!!!!!!!!!!!

Dziękuję wszystkim za zaangażowanie.
Do zobaczenia w piątek rano !!!!!!!!!!
Przepraszam za zamieszanie.

Awatar użytkownika
niki 28
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Jacek Niglus
Miejsce zamieszkania/miasto/: PSARY

Post autor: niki 28 » 06 cze 2007, 12:04

Jak sie nie da to trudno.Ogłoś proszę na którą godzinę w piątek przyjedzie sprzęt ,i o której godzinie najlepiej przyjechać .

niki 28

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 06 cze 2007, 14:15

Niestety w tej chwili mam informację że możemy wejść na hale w piątek rano . Więc moje plany też muszę skorygować - będę w czwartek wieczorem .

Awatar użytkownika
yoyi
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Dutkiwicz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Warszawa

Post autor: yoyi » 06 cze 2007, 16:42

To i ja bym też w czwartek na wieczór przyjechał, żeby od piątku rano stać w kolejce po wiadro wody.
Mogę zabrać jakiegoś Ktosia z PKMD po drodze.
Choć przy jednej wystawie chciałbym się do czegoś przydać na miejscu.

Awatar użytkownika
bqa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Maciej Dziedzic
Kontaktowanie:

Post autor: bqa » 06 cze 2007, 20:38

Wyjeżdżam z Wrocławia do Chorzowa w piątek około godziny 8:00 rano. Mam jeszcze miejsca wolne - jeżeli ktoś po drodze chce sie dosiąść - zapraszam.

Awatar użytkownika
Deszczowatwarz
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Rafał Mamątow
Miejsce zamieszkania/miasto/: Ostrołęka
Kontaktowanie:

Post autor: Deszczowatwarz » 06 cze 2007, 22:26

W piątek rano będę wyjeżdżał z Jeleniej Góry do Chorzowa więc jeżeli jest ktoś chętny proszę o info
Rafał

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 06 cze 2007, 22:53

nie można czekać aż postawimy zbiorniki a później je podnosić aby włożyć wykładzinę . Więc pozostaje albo jej nie mieć wcale albo zakupić folię malarską i uważać aby nasze stoisko nie wyglądało ja po inwazji Wandali .
W związku z tym że robimy podobne zbiorniki jak w Łodzi a nie mam informacji czy autor zbiornika Rafał przybędzie do Chorzowa aby odbudować dekorację zniszczoną w czasie ewakuacji mam pytanie .
Rafał będziesz czy mamy spróbować zrobić to co Ty zrobiłeś w Łodzi .

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD

Post autor: Ambra » 07 cze 2007, 05:02

cocoloco pisze:Niestety w tej chwili mam informację że możemy wejść na hale w piątek rano . Więc moje plany też muszę skorygować - będę w czwartek wieczorem .
Też raczej przyjadę w czwartek wieczorem, bo chociaż tragarz ze mnie marny, pewnie wiele spraw będę musiał skoordynować z samego rana, gdyż najczęściej to jedynie my wiemy jak ma być a organizator mniej.....

Pomysł z folią jest dobry, więc zażyczę sobie wykładziny :D, byle nie zapomnieć wziąć kilka opakowań..........

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 07 cze 2007, 07:11

cocoloco pisze: W związku z tym że robimy podobne zbiorniki jak w Łodzi a nie mam informacji czy autor zbiornika Rafał przybędzie do Chorzowa aby odbudować dekorację zniszczoną w czasie ewakuacji mam pytanie .
Rafał będziesz czy mamy spróbować zrobić to co Ty zrobiłeś w Łodzi .
Ponieważ nie mam pewności, czy pojawię się w Chorzowie - wykorzystajcie, proszę, wspomnianą dekorację wg własnego uznania. Jeżeli będzie odbudowana wg tego, co było w Łodzi - bardzo prosiłbym o kilka listków na dnie, dość dobrze "łamią" sterylność samego piachu i gałęzi. A, i o delikatne obchodzenie się z tłem - zbudowałem je z bardzo miękkiego styropianu, a każde wgniecenie będzie potem brzydko widoczne. Barwa również jest raczej nie do odtworzenia, przynajmniej nie na cito ;)

Rafał

Awatar użytkownika
przynenta
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
Kontaktowanie:

Post autor: przynenta » 07 cze 2007, 08:41

Jeżeli mogę wtrącić swoje trzy grosze to proponuję zamiast filii malarskiej zastosować folię budowlaną. Jest o wiele grubsza i bardziej wytrzymała ma czynniki mechaniczne.
Może być wielokrotnego użytku.
W zakupie jest droższa i dosyć ciężka, ale powinno się opłacić.

Jeszcze jeden powód na plus. Komfort poruszania się po takiej folii jest niewspółmiernie wyższy

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 07 cze 2007, 11:04

tło zostało na akwarium - nie było demontowane więc mam nadzieję że nic się nie stało .
Oczywiście mam liście migdałecznika i będą aby to zrobić . Musimy więc pomyśleć jak dokonać konsultacji z autorem . Chyba internet i fotka i ewentualne poprawki .

Folia malarska czy budowlana - myślę że obie lub za malarską plandeka . Na początek malarską za grosze na nią osłona z drugiej .
Znam nasze możliwości . Malarska jako osłona wykładziny przed wodą a ta mocniejsza z otworami na akwaria jako osłona malarskiej - wodoszczelnej .

Awatar użytkownika
przynenta
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
Kontaktowanie:

Post autor: przynenta » 07 cze 2007, 12:05

cocoloco pisze:ta mocniejsza z otworami na akwaria jako osłona malarskiej - wodoszczelnej .
Miałem na myśli tą czarną do wylewek posadzki. Nie wiem czy o tej samej myślimy, ale pewnie będzie tak czy tak dobrze :wink:

Awatar użytkownika
gajowy
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Krzysztof Gajoszek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowy » 07 cze 2007, 13:29

cocoloco pisze:tło zostało na akwarium - nie było demontowane więc mam nadzieję że nic się nie stało .
Jeśli mnie pamięć nie myli to tło zostało zdemontowane i pytanie w jakim stanie dotarło do Mirka na samochodzie z innymi szpejami...........
Jestem w piątek od samego początku, dajcie sygnał od której zaczynamy.

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”