WARSZAWA 2006

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 01 gru 2005, 16:40

cocoloco pisze: Dlatego nie przyjmujemy do wiadomości oczekiwań co do "ustawieniu w szeregu" ( czytaj hołd pruski ).
Oki, poczułem sie zasymilowany i odpowiedzialny ;) Rozpoczynam inwigilację w celu ustalenia nr telefonów oraz miejsc pobytu koordynatorów.. A potem będę ich straszył własną osobą i gadulstwem.. ;)

Potek
nowicjusz
nowicjusz
Kontaktowanie:

Post autor: Potek » 01 gru 2005, 22:59

Otwarcie wystawy jest 14 stycznia o godzinie 11.00.
O zbiorniku wiemy na razie tyle, że ma dwa metry długości i około 700 litrów pojemności.
Proszę o info na jakie ryby możemy liczyć, wtedy będziemy mogli się określić co nam potrzeba (rośliny, żwir, korzenie)
Podobno filtr i grzałkę mamy odebrać z firmy AQUAEL?

Dla zainteresowanych: 12.12.2005 o godz. 18.00 będziemy na spotkaniu z WZA w PKiN.

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec

Post autor: Ambra » 02 gru 2005, 08:20

Potek pisze: Otwarcie wystawy jest 14 stycznia .........Podobno filtr i grzałkę mamy odebrać z firmy AQUAEL?...........
Na kiedy potrzebujesie sprzęt? Proszę napisać, bo ktoś musi z Was po niego jechać. Muszę wiedzieć kto, bo mam zadzwonić o podać nazwisko odbierającego.
Może być na mój meil prywatny.

Załatwione jest:
filtr kubłowy 750 litrów, największy filtr wewnętrzny, sterownik do grzałek i grzałki.
Tak więc nie podobno......a napewno!!!!!

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 02 gru 2005, 10:27

czyli wystawa zaczyna się w sobotę
w czwartek nie ma problemu w Łodzi dostać odpowiednie rośliny
kiedy uda się je posadzić jeszcze w czwartek wieczorem w sobotę już będą przypominały wodne a nie transportowe .
Tu pojawia się pytanie kto ruszy 4 literki aby dokonać zakupu
Sprawa ryb - ilość ryb oraz odmiany będą znane w połowie grudnia - tą sprawę pilotuje kolega Marek Widur . Ryby zostaną wybrane z hodowli amatorskiej naszego kolegi .

Mam sugestię aby dosłać do Warszawy filtr okrzemkowy dobrej mocy mam nadzieję że z Jotką zrobimy taki niebawem - pozwoli to w kilka godzin uzyskać kryształową wodę .

Materiały poligraficzne - coś mi się odbiło o uszy że projekt jest już złożony w drukarni .

Brakuje mi tu zdania Mirka Żaka bo to on posiada w tej chwili zaplecze magazynowe i sprzęt - myślę że i tak coś będzie potrzebne z tego w Warszawie .

Jest możliwość załatwienia rzutnika współpracującego z komputerem oraz posiadamy płytę DVD o plaetkach . Jak jest możliwość to myślę że to może być też pewien pomysł . Może kolega Sieniawski doda swój głos i mamy ciekawą prelekcję o życiu i rozmnażaniu paletek .

Tyle uwag z moje strony .

Awatar użytkownika
RoKu
junior
junior

Post autor: RoKu » 02 gru 2005, 13:43

Witam,

Postaram się podsumować naszą dyskusję.

wmarek napisał:
Moja propozycja, aby spotkanie PKMD rozpoczęło się od soboty. Mam na myśli oficjalną część Czy już wiadomo ile osób zgłosiło chęć uczestnictwa? Może warto imiennie już deklarować swoja obecność.
Jestem od soboty
Czyli oficjalnie ustalamy termin 14 - 15 stycznia. Rozpoczęcie imprezy w sobotę, integracja - noc z soboty na niedzielę, zakończenie niedziela. Impreza trwa do 22 stycznia ale chyba spotkanie w ten pierwszy weekend będzie dla nas korzystniejsze.

potek napisał:
Ponieważ jesteśmy w trakcie szukania hotelu, prosiłbym o wstępną deklarację przyjazdu wszystkich zainteresowanych. Znacznie ułatwi to wybór odpowiedniego lokum. Piszcie do mnie na priv, gg lub dzwońcie.
Niestety narazie z gości przyjezdnych zdeklarował się tylko wmarek i ambra :( !!!

cocoloco napisał:
uważam że Roku powinien zostać szefem tej wystawy ze strony PKMD i to on powinien dopracować co to ma być i co oczekuje od nas
Proponuję aby zgodnie ze słowami Andrzeja:
Potek i RoKu są komisarzami imprezy i to do nich właśnie należy zgłaszać chęć pomocy, przyjazdu, pobytu, noclegu, uczestniczenia w spotkaniu itd.........
http://www.pkmd.pl/index.php?name=PNphp ... c&start=15
Będzie nas dwóch :) . Łatwiej będzie podzielić nam obowiązki.

Rafal_w napisał:
Jeżeli to konieczne to gotów jestem w przyszłym tygodniu spotkać sie z osobami odpowiedzialnymi za organizację i porozmawiac "na żywca".
Tak jak było pisane wcześniej:
Dla zainteresowanych: 12.12.2005 o godz. 18.00 będziemy na spotkaniu z WZA w PKiN.
Rafal_w napisał:
Oki, poczułem sie zasymilowany i odpowiedzialny Rozpoczynam inwigilację w celu ustalenia nr telefonów oraz miejsc pobytu koordynatorów.. A potem będę ich straszył własną osobą i gadulstwem..
Nasze numery telefonów RÓWNIEŻ były juz podawane wcześniej:
"...skontaktuj się ze mną 0 501 444 765 lub Potkiem tel 0 501 357 082
Ambra napisał:
Na kiedy potrzebujesie sprzęt? Proszę napisać, bo ktoś musi z Was po niego jechać. Muszę wiedzieć kto, bo mam zadzwonić o podać nazwisko odbierającego. Może być na mój meil prywatny.
Po sprzęt wybierzemy się osobiscie. Możesz podać moje nazwisko. Wszelkie daty ustalimy dokładnie na spotkaniu 12.12.2005.

cocoloco napisał:
w czwartek nie ma problemu w Łodzi dostać odpowiednie rośliny kiedy uda się je posadzić jeszcze w czwartek wieczorem w sobotę już będą przypominały wodne a nie transportowe.
Do Łodzi mamy niedaleko wiec wybierzemy sie tam z Potkiem w czwartek przed wystawą to jest 12.01.2005.

cocoloco napisał:
Sprawa ryb - ilość ryb oraz odmiany będą znane w połowie grudnia - tą sprawę pilotuje kolega Marek Widur . Ryby zostaną wybrane z hodowli amatorskiej naszego kolegi
Proszę o info jak wszystko będzie wiadome.

cocoloco napisał:
Jest możliwość załatwienia rzutnika współpracującego z komputerem oraz posiadamy płytę DVD o plaetkach . Jak jest możliwość to myślę że to może być też pewien pomysł . Może kolega Sieniawski doda swój głos i mamy ciekawą prelekcję o życiu i rozmnażaniu paletek.
Proponowałem zorganizowanie prelekcji w budynku wystawy:
Jeżeli chodzi o prelekcje to salka na zapleczu nie spełnia wymagań w zał. foto. Rozmawialiśmy jednak z panem Waldemarem komisarzem wystawy w sprawie zorganizowania dodatkowej sali (pobliskiej małej sali kinowej na jakieś 150 osób). Problem jednak polega na tym, ze po raz pierwszy WZA będzie płacić PKiN za wynajęcie pomieszczenia pod organizowaną wystawę. Tak więc jeżeli się na to zdecydujemy musimy pokryć koszty wynajmu sali (na około 3h) we własnym zakresie. Kwotę poznamy 12.12.2005. Wtedy też dojdzie kwestia ewentualnej organizacji rzutnika etc..
Rozumiem, ze decyzja Ambry jes wiążąca?

Ambra napisał:
Jak wyżej z uwagi na finanse. Mamy darmową salę w hotelu i tam coś sobie zorganizujemy.
Tak więc chodziło by o prelekcje podczas naszego wieczornego spotkania w hotelu, a tu wszystko zależy od frekwencji no i nawszych chęci.

Awatar użytkownika
rady3
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Robert Dreszer
Miejsce zamieszkania/miasto/: Stary Białcz
Kontaktowanie:

Post autor: rady3 » 02 gru 2005, 14:08

Jak dotąd deklarowałem przyjazd na chyba wszystkie spotkania a byłem tylko we Wrocławiu. Tym razem również mam zamiar się z Wami spotkać jednak z ostateczną deklaracją wolę poczekać. Z doświadczenia już wiem, że życie potrafi płatać figle. Na razie to 80%. Podajcie jakiś ostateczny termin zgłoszeń. Warszawa to rzecztwiście dogodne miejsce bo praktycznie wszyscy mają taką samą odległość. Jednak jedni mają tak samo blisko a inni tak samo daleko. :)

Hico
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: Hico » 02 gru 2005, 18:17

Paramety wody GH 6-12 KH 3-6 ph nie wieksze niż7 nie mniejsze niż 6.Ile rybek trzeba?Są dosępne fleshe,Solid fier red,Piegon blood blau,rot,red turkusy,red sribblety.Co do roślin mogę przywieść swoje nie ma problemu tylko nazwy łaciśkie bym prosił i ilość.Mogą też być od kogoś dlamnie to bez róznicy.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 gru 2005, 18:30 przez Hico, łącznie zmieniany 1 raz.

Hico
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: Hico » 02 gru 2005, 18:27

wmarek pisze:Ryby na wystawę zgodził się dać nasz członek, jest on doskonałym fachowcem i zarazem pasjonatem. Paletkami zajmuje się jedynie dla przyjemności, myślę, że czas zacząć wystawiać to, co pływa w naszych zbiornikach. Musimy w związku z tym zmienić koncepcję wystroju akwarium, a mianowicie z biotopu przechodzimy na zbiornik dekoracyjny. Warto nacisk położyć na rośliny, a więc…
Wszystko fajnie marek tylko te ryby są tak samo od stendkera jak i moje wiec co za róznica.Poztym od jednego takiego pasjonata były ryby na wystawie w łodzi z dziurami na głowie oby tym razme takie rzeczy się nie zdarzył.

marek
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Marek Widur
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: marek » 04 gru 2005, 11:18

Hico pisze: Wszystko fajnie marek tylko te ryby są tak samo od stendkera jak i moje wiec co za róznica.Poztym od jednego takiego pasjonata były ryby na wystawie w łodzi z dziurami na głowie oby tym razme takie rzeczy się nie zdarzył.

Nie wiem skąd masz takie informacje rafał, z wiedzy, którą ja posiadam będą to ryby w zdecydowanej większości z własnej hodowli, owszem może znaleźć się kilka sztuk od Stendkera, ale procentowy ich udział jest znikomy. Moim zdaniem najważniejsze jest to, że kolejny członek PKMD ma możliwość pokazania na wystawie swoich ryb, i przecież jest to jeden z celów do, którego dąży nasze Stowarzyszenie, a ty będąc w jego szeregach w pełni powinieneś to rozumieć.
Odnośnie ryb wystawianych w Łodzi sprawa miała się trochę inaczej niż to przedstawiłeś, a mianowicie:
- ryby wystawiał, jak sam siebie określa pasjonat, ale jest on jednocześnie importerem ryb i prowadzi firmę, która zajmuje się handlem ryb,
- zbiornik był czytelnie i jednoznacznie opisany czyją własnością są ryby, inaczej mówiąc, jaka firma prezentuje swoje osiągnięcia,
- PKMD nie firmowało tego zbiornika, ani ryb, daliśmy jedynie akwarium i pomoc w urządzeniu go.
Zapewniam, że wyciągnęliśmy odpowiednie wnioski z wyżej opisanej sytuacji, bo jako organizatorzy ponosimy również odpowiedzialność, kto i co wystawia.

Hico
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: Hico » 04 gru 2005, 17:34

Dobrze damy szanse czemu nie.Tylko takie wyjaśnie powinno być wcześniej bo troszke dziwnie się poczułem oferując swoją pomoc zostałem olany...Inormacji to wiele kraży w kręgu hodowlanym ta akurat jest prawdzia bo kto kupuje u Stendkera to mnie intersuje ale mi chodziło tylko o to co był w zdaniu drugim wiecej zastrzeżeń nie mam.

Awatar użytkownika
RoKu
junior
junior

Post autor: RoKu » 05 gru 2005, 10:29

Hico napisał:
Dobrze damy szanse czemu nie.Tylko takie wyjaśnie powinno być wcześniej bo troszke dziwnie się poczułem oferując swoją pomoc zostałem olany...Inormacji to wiele kraży w kręgu hodowlanym ta akurat jest prawdzia bo kto kupuje u Stendkera to mnie intersuje ale mi chodziło tylko o to co był w zdaniu drugim wiecej zastrzeżeń nie mam.
Masz rację. Cały czas również myślałem, że ryby będą od Ciebie.

wmarek napisał:
Ryby na wystawę zgodził się dać nasz członek, jest on doskonałym fachowcem i zarazem pasjonatem. Paletkami zajmuje się jedynie dla przyjemności, myślę, że czas zacząć wystawiać to, co pływa w naszych zbiornikach. Musimy w związku z tym zmienić koncepcję wystroju akwarium, a mianowicie z biotopu przechodzimy na zbiornik dekoracyjny. Warto nacisk położyć na rośliny, a więc…
Termin "nasz członek" bez żadnego nicku jest cokolwiek enigmatyczny. Ja za naszego członka brałem do tej pory Hico.
Proszę o info i namiary do osoby z którą mamy kontaktować się w sprawie obsady zbiornika.

Awatar użytkownika
mirek
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Mirek Żak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Wadowice
Kontaktowanie:

Post autor: mirek » 06 gru 2005, 16:10

Niezbędne będzie rezerwowanie miejsc noclegowych w Warszawie. Aby nie przepłacać w dość drogich hotelach Romek załatwił już noclegi.

Nieprzekraczalny termin wpłaty za rezerwacje to 15 grudzien 2005

Wpłaty proszę dokonywać na stare konto :
50102055581111141473100059

Zak Mirosław
Marek Widur
ul. Biała Droga 22
34-123 Chocznia

Awatar użytkownika
jzajonz
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Janusz Zajonz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Balczewo

Post autor: jzajonz » 06 gru 2005, 17:56

szkoda że nie podajecie kwoty którą trzeba wpłacic teraz i ile finalnie kosztuje doba hotelowa bo jakoś nie moge tego odnaleźć.

Awatar użytkownika
mirek
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Mirek Żak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Wadowice
Kontaktowanie:

Post autor: mirek » 06 gru 2005, 22:58

• pokój dwuosobowy 100 zł. doba
• pokój trzyosobowy 150 zł. doba

http://www.hotelpodlasem.oit.pl/

Koszt na osobę wyniesie:

Nocleg: 50 zł
Obiadokolacja: 20 zł.
Dodatki (napoje, zakąski): 20 zł

Wstępna kalkulacja 90 zł od osoby.

Proponowana wstępna wpłata 50 PLN.

Awatar użytkownika
rady3
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Robert Dreszer
Miejsce zamieszkania/miasto/: Stary Białcz
Kontaktowanie:

Post autor: rady3 » 07 gru 2005, 12:50

A kiedy jest spotkanie? W sobotę wieczorkiem? Wtedy przyjechalibyśmy z moją lepszą połówką w sobotę i zostali do niedzieli. Jednak oficjalnie jeszcze dam znać. :)

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”