ŁÓDŹ 2007

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

marek
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Marek Widur
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

ŁÓDŹ 2007

Post autor: marek » 06 mar 2007, 23:15

Łódzkie Stowarzyszenie Akwarystów zaprosiło nas do wzięcia udziału w „ IV Sympozjum Akwarystycznym Łódź 2007”. Impreza odbędzie się w dniach 01-03.06.2007.
Sympozjum odbywać się będzie na terenie Manufaktury. Organizator zaproponował nam urządzenie dwóch dekoracyjnych zbiorników. Osoby chętne do wzięcia udziału w wystawie proszę o potwierdzanie uczestnictwa.

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 06 mar 2007, 23:24

Będę przy rozkładaniu i składaniu :D

Awatar użytkownika
bjarka
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Beata Jarka
Kontaktowanie:

Post autor: bjarka » 06 mar 2007, 23:28

Nareszcie poznałam termin. Zawsze muszę planować wyjazdy 4-5ms wcześniej, nawet 1-2dniowe. Mam nadzieje, że przyjadę wcześniej, aby pomóc.

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 07 mar 2007, 07:23

vega1 pisze:Będę przy rozkładaniu i składaniu :D
Ja postaram się być przy "zalewaniu" :wink:

Awatar użytkownika
DISPAR
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Dariusz Łupiński
Miejsce zamieszkania/miasto/: Łosice
Kontaktowanie:

Post autor: DISPAR » 07 mar 2007, 08:03

Ponieważ z urlopami jak zwykle u mnie krucho obiecuję pomoc przy demontażu stoiska i ,,zalewaniu" :D

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 07 mar 2007, 08:46

No tak,zapomniałem o zalewaniu :D Będę więc przy rozkładaniu i składaniu stoiska i oczywiście a może przede wszystkim przy zalewaniu :)

Awatar użytkownika
Michcio
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Michał Próchnicki
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin

Post autor: Michcio » 07 mar 2007, 10:14

Ja na zalewanie na pewno się zjawie ;-), może będę miał milsze okoliczności rodzinne niż ostatnim razem więc i humor lepszy...

Awatar użytkownika
rafdisc
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: rafdisc » 07 mar 2007, 10:17

W końcu impreza w centralnej Polsce- jeśli można się wprosic to JA TEŻ JA TEŻ

Awatar użytkownika
stachu
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Stanisław Kaczorowski
Kontaktowanie:

Post autor: stachu » 07 mar 2007, 10:32

Marku-czy to będzie oficjalny zlot członków PKMD czy też mamy inne plany w roku bieżącym ???Oczywiście nie pytam o Pragę bo to wiadomo.

pozdrawiam

marek
zarząd pkmd
Kontaktowanie:

Post autor: marek » 07 mar 2007, 12:15

Ma to być kameralna wystawa :D . Coś oficjalnego szykuje sie troche wcześniej, ale jeszcze nie ma na tyle informacji, aby formalnie to ogłosić.

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 15 mar 2007, 10:41

Nie mogę wprawdzie jeszcze oficjalnie potwierdzić swojego uczestnictwa (czerwcowy rozkład jazdy będę znał w 100% w kwietniu (max do połowy)) - ale mam pytanie.. Jeśli załatwię sobie na czas wystawy urlop - chciałbym urządzić jeden ze zbiorników "po swojemu" - piach, drewno, punktowe oświetlenie, bardzo mało zielska. Piach i drewno załatwię i spreparuję we własnym zakresie, potrzebowałbym natomiast (poza techniką akwarystyczną) - stada lub stadka (w zależności od wielkości zbiornika - no właśnie, jakie te akwaria?) intensywnie pomarańczowych ryb. Optymalnie do wizji pasują mi zwykłe, ale dobrze wybarwione Marlboro, nie za duże, by miały jeszcze ochotę pływać razem (takie 12-15 cm), może być i co innego byle nie miało za dużo białego i nie było przyprawione pieprzem. Ze swojej strony gwarantuję kompozycyjną spójność i trochę sensownych fotek, by zachował się po tym jakiś ślad.

Jest to możliwe? I czy znajdą się chętni do pomocy w sensie targania wody, piachu i drewna, z pozostawieniem mi "twórczej swobody"? ;) ;)

Rafał

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 15 mar 2007, 12:11

Rafał postaram się targać wodę z Tobą. O zalewaniu nie wspomnę.

marek
zarząd pkmd
Kontaktowanie:

Post autor: marek » 15 mar 2007, 13:20

Rafal_W pisze:Nie mogę wprawdzie jeszcze oficjalnie potwierdzić swojego uczestnictwa (czerwcowy rozkład jazdy będę znał w 100% w kwietniu (max do połowy)) - ale mam pytanie.. Jeśli załatwię sobie na czas wystawy urlop - chciałbym urządzić jeden ze zbiorników "po swojemu" - piach, drewno, punktowe oświetlenie, bardzo mało zielska. Piach i drewno załatwię i spreparuję we własnym zakresie, potrzebowałbym natomiast (poza techniką akwarystyczną) - stada lub stadka (w zależności od wielkości zbiornika - no właśnie, jakie te akwaria?) intensywnie pomarańczowych ryb. Optymalnie do wizji pasują mi zwykłe, ale dobrze wybarwione Marlboro, nie za duże, by miały jeszcze ochotę pływać razem (takie 12-15 cm), może być i co innego byle nie miało za dużo białego i nie było przyprawione pieprzem. Ze swojej strony gwarantuję kompozycyjną spójność i trochę sensownych fotek, by zachował się po tym jakiś ślad.

Jest to możliwe? I czy znajdą się chętni do pomocy w sensie targania wody, piachu i drewna, z pozostawieniem mi "twórczej swobody"? ;) ;)

Rafał
Świetnie, musimy jeszcze dokładnie porozmawiać o rybach, jakie ewentualnie dopuścisz :wink:

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 15 mar 2007, 13:58

Hypno - dzięki, po cichu liczyłem, że będziesz chciał w tym brać udział :)
wmarek pisze: Świetnie, musimy jeszcze dokładnie porozmawiać o rybach, jakie ewentualnie dopuścisz :wink:
Złośliwiec ;) ;)

Odmiana jest obojetna, grunt by była w takich klimatach:

Obrazek

(proszę się nie krzywić na kształt ryby, wyrósł z tego zupełnie przyzwoity samiec pigeona)

Zależy mi, by były intensywnie pomarańczowe, podobne do siebie, co najmniej kilkanaście sztuk (dużo zależy od litrażu), względnie młode, by chciały pływać stadem. Pomarańczowe - bo chłodne barwy typu niebieski i wszelkie prążki paseczki są słabo widoczne przy klimatach korzenno piachowych i stosunkowo skąpym oświetleniu - a chciałbym, by ryby świeciły z dala (stąd chociażby dlatego żadne "dzikusy", tylko ładne hodowlane "żaróweczki" ;) ).

Ktoś ma takie zwierzaki i chciałby je wpuścić między badyle?

Rafał

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 15 mar 2007, 14:11

Marek jestem bardzo za (tego stwierdzenia nie powstydził by się żaden poseł Samoobrony chyba ;-) ) żeby Rafałowi udostępnić zbiornik 900 do tego niecnego zamiaru, tutaj jest jeszcze sprawa oświetlenia, bo wypadało by żeby zbiornik był otwarty i wiszące nawet zwykłe halogeny były by naprawdę dziarskie. Aaaa i powinien stać w najciemniejszym miejscu sali wystawowej :-)

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”