Pomoc dla Kamila.

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec

Pomoc dla Kamila.

Post autor: Ambra » 22 lip 2007, 14:33

Mam nadzieję, że nikt mnie nie posądzi o prywatę, gdyż problem powstał w spokrewnionej ze mną rodzinie.
Gdyby jednak nawet tak nie było, niewątpliwie też bym stworzył ten temat, zważywszy, że ojciec dziecka jest akwarystą - choć nie dyskomaniakiem.
Ślepy los nie wybiera i tragedia może dotknąć każdego. Często dotyka i dlatego coraz częściej ludzie proszą o pomoc. Myślę, że akwaryści powinni jednak pomóc akwaryście i proszę pamiętać, że w tym wypadku liczy się każda przesłana złotówka i czas.

Jeśli kogoś przekona mój apel, bardzo proszę, by wpisując na przekazie pieniężnym dane nadawcy zrobił dopisek - PKMD.

Tyle ja, a teraz oddaję głos zrozpaczonemu akwaryście i jego żonie:

Tarnów, 12.07.2007 r.
Apel o pomoc

Zwracamy się z gorącą prośbą o dofinansowanie kosztów operacji wszczepienia implantu ślimakowego (wewnętrzny aparat słuchu) naszemu synowi Kamilowi. Kamil jest 7-letnim dzieckiem, które w czerwcu br. z niewyjaśnionych przyczyn zachorował na bardzo ciężkie, ropne zapalenie opon mózgowych wywołane bakterią pneumokoki. Jego życie było poważnie zagrożone, jednak dzięki wysiłkom lekarzy szpitala tarnowskiego po miesięcznym intensywnym leczeniu wyszedł z choroby. Choroba jednak doprowadziła do całkowitej utraty słuchu. Nasze zabiegi, wizyty i konsultacje dają szanse na odzyskanie słuchu przez nasze dziecko, poprzez wszczepienie implantu ślimakowego w klinice w Warszawie. Warunkiem powodzenia tej operacji jest jak najszybsze jej wykonanie.
Koszt jednego implantu wynosi 80 000 złotych. Pomimo wydatnej pomocy ze strony rodziny i osób bliskich, jak i również innych życzliwych osób poruszonych losem naszego syna, nie jesteśmy w stanie sprostać takim wydatkom.
W związku tym gorąco prosimy o wsparcie finansowe naszych starań
W przypadku pozytywnego rozpatrzenia naszej prośby, środki finansowe prosimy wpłacić na konto:

Stowarzyszenie „Dajmy Dzieciom Miłość”
33-113 Zgłobice, ul. Rzemieślnicza 22
Nr. Rachunku: KBSA O/Tarnów 50 1500 1748 1217 4002 4722 0000
koniecznie z dopiskiem „KAMIL BUJAK”

Awatar użytkownika
stachu
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Stanisław Kaczorowski
Kontaktowanie:

Post autor: stachu » 22 lip 2007, 18:07

Mam syna z podobną wadą,istnieje możliwość dofinansowania zabiegu z NFZ,jestem pod nr 501/106/456

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD

Post autor: Ambra » 23 lip 2007, 06:18

stachu pisze:Mam syna z podobną wadą,istnieje możliwość dofinansowania zabiegu z NFZ,jestem pod nr 501/106/456
Wiem i NFZ przyznał 1 implant, ale dziecko ma uszkodzenie w obu uszach .....
Jak pewnie wiesz, implanty trzeba jednak wszczepiać prawie równocześnie, bo po wszczepieniu jednego, w drugim uchu nastąpi jakieś zwapnienie i potem drugi się nie przyjmuje.

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD

Post autor: Ambra » 23 lip 2007, 06:21

Tak wygląda ofiara pneumokoków, dla której proszę o pomoc.
Załączniki
kamil1a.jpg
kamil1a.jpg (152.71 KiB) Przejrzano 2271 razy

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”