Londyn - oficjalne zaproszenie dla PKMD

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Londyn - oficjalne zaproszenie dla PKMD

Post autor: gajowa » 16 sie 2008, 20:57

Dougall przesłał oficjalne zaproszenie na IV Mistrzostwa Dyskowców w UK
Decyzja zarzadu zapadła - jedziemy do UK.
Wszystkich chętnych proszę o zgłoszenia do 26,08,2008 r.

ZAPROSZENIE OD KLUBU UNITED KINGDOM DISCUS ASSOCIATION (UKDA) I UK DISCUS CLUB (UKDC) DLA POLSKIEGO KLUBU MIŁOŚNIKÓW DYSKOWCÓW

Dzień dobry wszystkim i mam nadzieję, ze macie sie dobrze

Mam przyjemność, by zaprosić Was do Anglii na 4-te UK Discus Championships, które odbędą sie podczas Festiwalu Akwarystycznego w dniach 11-12 pażdziernika 2008.

UK Discus Championships są niekomercyjnym wydarzeniem zorganizowanym przez hobbistów dla kochajacej dyskowce społeczności.

Każdego roku było sponsorowane przez: Federation British Aquarists Societies (FBAS), TETRA & RO - MAN - i w tym roku również jest tak samo. W dodatku pokaz będzie opisany przez Practical Fishkeeping Magazine, największe czasopismo specjalistyczne w UK.

LOKALIZACJA I ZAKWATEROWANIE
Wystawa odbędzie się na Hayling Island, Hampshire, PO11 0PB, United Kingdom. Najbliższe miasta to: Portsmouth, Chichester, Havant; najbliższe lotniska to: Southampton, Heathrow or Gatwick.
Zakwaterowanie dla wystawców jest zorganizowane i zarządzone przez Federation of British Aquarist Societies. Ceny i wszystkie szczegóły podamy wkrótce.

KLASY
Klasy oceniane:
1. Solid Red, Brown, Yellow - np. zawierają; solidny Brown, Yellow – łącznie z Marlboro, Melon & San Merah, Golden, Red Rose itp.
2. Solid Blue, Green - np. zawierają; Blue Diamond, Cobalt, Ocean Green, Angel Blue, Super Angel Diamond, Violet Reflection itp.
3. Spotted, np: zawierają jakakolwiek odmianę kropkowaną; Leopards, Red Spotted Greens, Red Spotted Snakeskins itp.
4. Stripe, Striated - np. zawierają; Snake Skin wszystkich odmian barwnych bez kropek, Pigeon Blood wszystkie odmiany, Turquoise – zawierające odmiany niebieskie, czerwone i chequered itp.
5. Wild - np. zawierają; Heckele, Niebieskie, Zielone I Brązy.
6. Open -- np. zawierają; jakiekolwiek odmiany i kolory nie wymienione w klasach od 2- 5.
Uwaga: Żaden dyskowiec nie będzie zdysklasyfikowany, jeśli będzie wstawiony do niewłaściwej klasy. Wówczas po prostu będzie przeklasyfikowana do prawidłowej klasy i nie będzie za to punktów karnych.
Jeśli Klub jest zainteresowany udziałem w wystawie, lub w popieraniu UKDA jako; sędzia, gościnny wykładowca, sponsor, to proszę kontakt z Barbarą "Gajową".

Z poważaniem i najlepszymi życzeniami
Dougall Stewart[/color
Ostatnio zmieniony 18 sie 2008, 00:27 przez gajowa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
hudy
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Zbigniew Hudobski
Kontaktowanie:

Post autor: hudy » 16 sie 2008, 21:41

Zgłoszenia i rezerwacje hotelu prosimy kierować do GAJOWEJ komisarza organizacji wyjazdu.

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 17 sie 2008, 13:54

Cena hotelu wraz z dwoma posiłkami (śniadanie i obiado/kolacja)
95 funtów za 2 dni
115 funtów za 3 dni
Każdy dodatkowy dzień 25 funtów

Pełny koszt wysłania 1 ryby na konkurs - 100 zł.

Mamy zapewnione 25 akwariów konkursowych.
Będziemy również mieli miejsce na ekspozycję klubową.

Ja wystawiam 2 ryby
Gajowy 3 ryby

Awatar użytkownika
Haki
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Radek Rożniata
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kobielice
Kontaktowanie:

Post autor: Haki » 17 sie 2008, 16:34

Haki - 3szt.
Miko - 3szt.

Awatar użytkownika
Diamond-Cukero
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Andrzej Nowicki
Miejsce zamieszkania/miasto/: Katowice
Kontaktowanie:

Post autor: Diamond-Cukero » 17 sie 2008, 16:59

diamond -3
superdi - 3

Awatar użytkownika
stachu
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Stanisław Kaczorowski
Kontaktowanie:

Post autor: stachu » 17 sie 2008, 17:08

Zgłaszam 4 ryby

oraz udział w delegacji PKMD jadącej do Londynu.

Awatar użytkownika
kazik
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: kazik » 18 sie 2008, 21:42

1. Czy już jest wybrany skład delegacji do Anglii ? - wiem że już niema miejsc.
2. Czy jest to nasz stały zespół wyjazdowy? - jeżeli tak to może pojechał by ktoś inny!
O ile dobrze przeczytałem to zaproszenie jest dla klubu a nie imienne.
Poza tym chciałbym zobaczyć rozliczenie zeszłorocznego wyjazdu do Włoch bo jakoś nie przypominam sobie takiego a pamiętam dobrze bo miałem ochotę tam jechać tylko dla szeregowego członka już miejsc nie było. O Duisburgu napiszę w odpowiednim miejscu.
kazik

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 18 sie 2008, 22:49

że też i ja sobie kaszlnę znacząco...

Awatar użytkownika
mirek
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Mirek Żak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Wadowice
Kontaktowanie:

Post autor: mirek » 18 sie 2008, 23:08

Ad.1.
Nie ma jeszcze zamkniętego składu delegacji do Anglii. Wiadomo , że musi jechać 2 sędziów i 2 tłumaczy. Wiadomo też , że musi jechać prezes lub wice do podpisania porozumienia. Z powodu urlopu nie mamy kontaktu z prezesem i wszystkie dalsze decyzje są zawieszone.
Ad 2.
Nie wiadomo jaki jest skład, ale może pojechałby ktoś inny ?; ciekawe……
Zaproszenie jest dla całego klubu i ktokolwiek chce tam być obecny jest mile widziany.
Niestety nie zauważyłem Twojego zgłoszenia ani Twoich ryb.

Na jakiej podstawie chciałbyś widzieć rozliczenie z Włoch ? Czy chciałbyś może też mój prywatny PIT za 2007 rok ?
Nie przypominam sobie również Twojego zgłoszenia i chęci wyjazdu na tę wystawę.

Awatar użytkownika
bqa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Maciej Dziedzic
Kontaktowanie:

Post autor: bqa » 18 sie 2008, 23:39

Hmmm....
Ja mogę tylko wypowiedzieć się na temat wyjazdu do Włoch - ponieważ brałem w nim udział. Jeżeli chodzi o wyliczenie, to nie podam Ci dokładnej kwoty jaką wniosłem (z tego co mi się po głowie kołacze, to było to coś około 2000zł - nie wliczając dodatkowych wydatków) - bo po prostu juz nie pamiętam, mogę tylko powiedzieć, że zapłaciłem z własnej kieszeni za "swoją" część paliwa, pełną stawkę za hotel i za całą żywność (+ alkohol :twisted: ) jaką skonsumowałem. Nikt mi za nic nie zapłacił - no chyba, że coś postawił :wink: .... Nie zapłaciłem oczywiście za zużycie samochodu Mirka i za jego czas, który spędził wioząc moją szanowną "d..." 8) (korzystając z okazji: dzięki Mirku za użyczenie prywatnego auta do przewozu mojej skromnej osoby) Z tego co mi wiadomo, to wszyscy zapłacili tak samo...

Co do Anglii, to jeżeli tylko czas mi na to pozwoli, to się tam wybiorę i znów zrobię to za własne pieniądze, pewnie również zorganizowanym na własny rachunek transportem. Przy dzisiejszych kosztach przelotów nie jest to wydatek porażający...

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 19 sie 2008, 05:25

Gdyby brakowało 1 tłumacza na Anglię i jeśli dostanę urlop, to mogę się wykosztować dla klubu i pojechać w delegacji, choć ze względów czasowych wolałbym polecieć, ale wątpię by ta opcja ze względu na ryby wypaliła organizatorom :wink:

marek
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Marek Widur
Kontaktowanie:

Post autor: marek » 19 sie 2008, 08:02

Mamy rozpoczętą listę zgłaszanych ryb, proponuję otworzyć listę z osobami chcącymi jechać do Londynu na wystawę. Wyjechać musimy 08 ( środa ) października, wracać będziemy 13 ( poniedziałek ) października, w związku z tym koszt pobytu ulegnie zmianie. Osoby, którym odpowiada termin pobytu proszę o oficjalne zgłaszanie się. Może się okazać, że do Londynu pojadą dwie ekipy, wszystko zależy od ilości chętnych. Wracając do wyjazdu do Lecce Klub pokrył koszt zgłoszenia ryb, który wynosił 20,00 Euro od ryby. Pozostałe koszty przejazdu i pobytu każdy z uczestników pokrywał z własnej kieszeni. Zasady zostały jasno i czytelnie przedstawione przed wyjazdem, każdy miał czas na podjęcie decyzji czy zgłaszać ryby i czy jechać. Powiem szczerze bardzo jestem zaskoczony pytaniem o rozliczenie wyjazdu do Włoch.

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 19 sie 2008, 08:46

Moim zdaniem mniej nerwów i większy dystans koledzy moi do tej całej sprawy.

Każdy może błądzić, by nie błądzić należy pytać, a na pytanie należy rzeczowo odpowiadać, choćby dziwiły czy wręcz irytowały.
Kazik mógł nie wiedzieć, że za wszystko poza opłatą za wystawienie ryb wniesioną przez klub płacą z własnej kieszeni jadący w delegacji.
Miał prawo zapytać, bo każdy członek klubu ma prawo pytać, a zarząd niestety ma obowiązek odpowiedzieć rzeczowo.

Nie ma co PITolić Mirku, czy Robercie mieć tego dosyć 8)

Odpowiedź Marka wyjaśnia całkowicie sprawę kosztów i chyba wszyscy już są oświeceni.
Choć można się przyczepić teraz, że do pełni 'rozliczenia' zabrakło ile ryb wystawialiśmy x 20 euro i po jakim kursie. Trochę tutaj żartuję, bo ile ryb jest w wątku i relacji, a jaki kurs wtedy obowiązywał to można w necie sprawdzić.

Więcej luzu i rzeczowej dyskusji życzę nam wszystkim w klubie.

PS: Maćku, jesteś strasznie oszczędny, chyba konserwy brałeś ze sobą, bo ja prawie na każdy wyjazd klubowy wydałem prawie tyle samo co Ty na Włochy a gdzie Rzeszów czy Zawoja w stosunku do Lecce ?
Ostatnio zmieniony 19 sie 2008, 16:24 przez _TOM_, łącznie zmieniany 2 razy.

TURYSTA
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Jaś i Małgosia
Miejsce zamieszkania/miasto/: Alternatyw 4

Post autor: TURYSTA » 19 sie 2008, 09:11

Coś ciągle widzę że głownie nie wiadomo o co chodzi a jak nie wiadomo o co chodzi to kasa..........
Moja propozycja to :
Stworzenie specjalnej strefy wydatków na wyjazdy zagraniczne (pewnie zwiększenie składek za tym pójdzie )
i może już lepiej nie podpisujmy żadnej umowy z żadnym klubem bo za jakiś czas sie okaże że wyjazdy zagraniczne będą przeważać nad polskimi a już z byle czego jest afera kto co jak i za ile .
No i jedna uwaga dla szanownych panów
Wypowiadacie sie w kanale otwartym , warto by tu pomyśleć że inni tez to czytają jedno oficjalne zaproszenie a takie hasełka echhhhh. I efekt taki że wyglądamy nie jak klub tylko jako sejf do którego chcą mieć wszyscy klucze a każdy wie że sejf pusty .
Więc po co to ?
ps Proszę popatrzeć na Stacha - jedzie gdzie chce nie kręci nosem w koszulce nie chodzi(zawsze garniturek ) ryby wysyła i zgłasza nie narzeka a do PKMD należy.
Diamont ,haki Basia,gajowy podobnie tylko że w koszulce ujmy im to nie przyniosło a o kasę nie krzyczą.
Zadam proste pytanie
To jak to będzie wyglądało gdy będzie wyjazd do Singapuru .............. masakra ..........

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 19 sie 2008, 09:45

Panowie, "zaśmieciliście" wątek!!!
Tu mają być zgłaszane ryby do konkursu w Anglii, a nie pytania o coś, co miało miejsce rok temu!!!!
Proszę moderatora, badż kogoś z zarzadu u przeniesienie zbędnych wypowiedzi do odpowiedniego działu (nie śmietnik) i tam prowadzic dyskusję.

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”