Duisburg 2008
Moderator: przynenta
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Artur Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Skórzewo
Duisburg 2008
A to link do strony ze wszystkimi potrzebnymi informacjami, może się przydać.... kto nigdy nie był ma teraz okazję.... a warto....
http://www.discusnews.com/duisburg08/
pozdrawiam
http://www.discusnews.com/duisburg08/
pozdrawiam
- Haki
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Radek Rożniata
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kobielice
- Kontaktowanie:
http://www.discusnews.com/duisburg08/html/tanks.shtml
Moje ryby 342; 343 i jednej nie moge znaleźć
Jest kilka super ryb zobacze na własne oczy w Sobotę.
Moje ryby 342; 343 i jednej nie moge znaleźć

Jest kilka super ryb zobacze na własne oczy w Sobotę.
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Ilona Tylkowska
- Kontaktowanie:
No i pierwsze zdjecia sa: http://www.diskusportal.de/portal/forum ... sburg.html
Ostatnio zmieniony 05 paź 2008, 18:31 przez lara, łącznie zmieniany 1 raz.
- gajowa
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Kontaktowanie:
Znane już są wyniki, ale jeszcze nie wszystkie grupy barwne są pokazane
http://www.discusnews.com/duisburg08/wi ... ners.shtml
http://www.discusnews.com/duisburg08/wi ... ners.shtml
- Haki
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
No i wróciłem.... i co lipa
Na początku gorycz ale jak się uspokoiłem i przeszedłem się po akwariach z wynikami to szacuneczek. Ryby lepiej wygladaja na fotkach niż na żywo, dziwne światło.
Co mnie ździwiło to to że wygrała ryba 12-14cm
Następna lekcja, inne grupy mozna było rozstawic inaczej ryby ale gdybać po fakcie jest łatwo. następna garść wiedzy zdobyta doświadczenia nic nie zastapi
Warto było spotkać znajomych z całego świata, Malaysia, Taiwan, Anglia, Italy, Germany, Slowacja itp. znajome twarze.
Trzeba wrócić za dwa lata i sie poprawić

Na początku gorycz ale jak się uspokoiłem i przeszedłem się po akwariach z wynikami to szacuneczek. Ryby lepiej wygladaja na fotkach niż na żywo, dziwne światło.
Co mnie ździwiło to to że wygrała ryba 12-14cm

Następna lekcja, inne grupy mozna było rozstawic inaczej ryby ale gdybać po fakcie jest łatwo. następna garść wiedzy zdobyta doświadczenia nic nie zastapi

Warto było spotkać znajomych z całego świata, Malaysia, Taiwan, Anglia, Italy, Germany, Slowacja itp. znajome twarze.
Trzeba wrócić za dwa lata i sie poprawić

- pajacyk
- senior
- Imie i Nazwisko: Marcin Karpiński
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Tychy
- Kontaktowanie:
Haki napisz cos wiecej na temat wystawy, akurat nie mialem mozliwosci pojechac tam wiec jestem ciekaw jak ryby na zywo wygladaly, moze robiles jakies zdjecia wiec jak masz to prosze wstaw pare fotek, a najbardziej mnie interesuje zdjecie na ktorym bedzie ladnie widac rybe z grupy RED z pierwszego miejsca.
Jakie jest twoje ogolne wrazenie z wystawy???
Czy jest tak jak sie mowi ze ryby sa juz ustawione na tym konkursie czy tylko jest tam moze inny system oceniania???
Jestes rozczarowany ze twoje ryby nic nie zdobyly? Czy konkurs wraz z rybami pokazywal wysoki poziom???
Marcin
Jakie jest twoje ogolne wrazenie z wystawy???
Czy jest tak jak sie mowi ze ryby sa juz ustawione na tym konkursie czy tylko jest tam moze inny system oceniania???
Jestes rozczarowany ze twoje ryby nic nie zdobyly? Czy konkurs wraz z rybami pokazywal wysoki poziom???
Marcin
- gajowa
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Kontaktowanie:
Ja "rozmawiałam" (klikałam) wczoraj przez internet z zaprzyjażnionym brazylijczykiem (exporterem dyskowców) który też był w Duisburgu i powiedział mi, że jest niewiele ryb wysokiej jakości tak w dzikich jak i w hodowlanych klasach. Napisał, że w wielu dyskowcach można zauważyc kształu uaru. Czytałam wyniki najnowszych badań genetycznych na dyskowcach, które były opublikowane w czerwcu 2008 "Chromosomal variability in the wild ornamental species of Symphysodon". Badania te dowiodły, że są 3 gatunki dyskowców (były w tym artykule zdjecia z badań genetycznych) i że greeny mają wspólne geny własnie z uaru. Stąd zapewne u tak wielu ryb (gdzie greeny były uzywane do stworzenia ostatnio "modnych" odmian), mamy ten wydłużony kształt.
Mogłam coś niecoś zobaczyć, dzięki kamerce internetowej jaką miał zamontowaną.
Mogłam coś niecoś zobaczyć, dzięki kamerce internetowej jaką miał zamontowaną.
- Haki
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
Fotek to nie mam za wiele, sa na DPH. Na początku jak usłyszałem wyniki to byłem wpieniony, ale jak sie na spokojnie przyjrzałem rybą z wynikami to jest OK poza rybą, która wygrała całą wystawę.
Zawsze można dyskutować i na jednej wystawie jedna ryba wygrywa a na innej jest w połowie stawki zależy, kto ocenia, brak jednolitego systemu na świat. Ryby moim zdaniem były podłużne, bo filtry były takie i tak poustawiane, że w akwariach była rzeka.
Co ważne większość ryb była wielkości moich ryb różnice nie były zauważalne. Sami wiecie jak to w Czechach wyglądało moje ryby były jak King Kongi.
Grupa RED - pierwsza liga, te 3 pierwsze miejsca to na prawdę wyczyn pierwszy raz widziałem takie ryby.
Powiedzieli, że jak mój PIGEON byłby taki czerwony jak w Czechach to byłby drugi albo nawet pierwszy a tak jest jak jest.
Pajacyk a Ty gadasz ze mna przez internet a mieszkamy w jednym miescie
Zawsze można dyskutować i na jednej wystawie jedna ryba wygrywa a na innej jest w połowie stawki zależy, kto ocenia, brak jednolitego systemu na świat. Ryby moim zdaniem były podłużne, bo filtry były takie i tak poustawiane, że w akwariach była rzeka.
Co ważne większość ryb była wielkości moich ryb różnice nie były zauważalne. Sami wiecie jak to w Czechach wyglądało moje ryby były jak King Kongi.
Grupa RED - pierwsza liga, te 3 pierwsze miejsca to na prawdę wyczyn pierwszy raz widziałem takie ryby.
Powiedzieli, że jak mój PIGEON byłby taki czerwony jak w Czechach to byłby drugi albo nawet pierwszy a tak jest jak jest.
Pajacyk a Ty gadasz ze mna przez internet a mieszkamy w jednym miescie