O ile pierwszy zacytowany zapis z punktu widzenia organizacji przez portal poświęcony dyskowcom jest zrozumiały, o tyle drugi jest zaprzeczeniem konkursu foto jako takiego. Nie chciałbym powtarzać przypowieści o Zuzie i jej nogach z innego wątku, ale pasuje tu jak ulał.Gajowa pisze:(...) TYLKO fotki dyskowców z innymi mieszkańcami akwarium(...)
Photos will be judged on content NOT image quality (hence those of us with super highend cameras wont be advantaged)
(...)
Konkurs fotograficzny nie oceniający jakości zdjęć?? "Fotka miesiąca' to 'fotka', a nie jej temat.
Swojego zdjęcia nie wysłałem - mimo że posiadam zdjęcia swoich dyskowców, robiłem je dwa lata temu - i uważam je za zbyt marne technicznie, by brały udział w konkursie. Z pawiookimi się nie pchałem - sądząc, że paletkowcy będą woleli obracać się w swoich klimatach. Tak marnego poziomu, nie stojącego jednak w poprzek regulaminowi konkursu, się nie spodziewałem.
Właściwie - gdybym był złośliwy - to powinienem zakpić, że właścicieli 'królewskiej' ryby stać było na dwie fotki na krzyż z ich pupilami, na dodatek z elementarnymi błędami fotografujących. I nie sądzę, by rozwiązaniem na to była modyfikacja regulaminu, która odsieje obcych..
Rafał