Konkurs fotograficzny

Moderatorzy: Bogdan, Alutka

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra

Post autor: birdas » 10 cze 2008, 10:06

Tzn., że jak jesteśmy w punkcie wyjścia to można dosłać jeszcze jakieś zdjęcia ? ;) ;) :shock:

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 10 cze 2008, 12:19

Gajowa pisze:Myślę, że Rafał powinien się z tego wytłumaczyć
troszkę na ślepo :)

Zdjęcia zebrałem jako "skrzynka kontaktowa". Z pewnym opóźnieniem powiesiłem na www, wysyłając link do tychże. Ocenić - nie oceniłem, wysłałem jednak informację że tego aktualnie zrobić nie mogę, określając swojego lidera. Uważni czy też zainteresowani zapewne widzieli moją niewielką aktywność w internecie, z pawiookie.pl włącznie - była związana ze wspomnianymi ograniczeniami.

Rafał

Awatar użytkownika
mors29
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Maciek Dźwigała

Post autor: mors29 » 10 cze 2008, 18:04

Może wywołany Prezes udzieli jednoznacznej deklaracji, kiedy będzie można zobaczyć finałowe fotki i poznać wyniki. Jak na razie to jest odbijanie piłeczki i żadnych konkretów. Po zamknięciu terminu nadsyłania prac było wielkie halo, że mało, że zainteresowanie kiepskie, czyżby organizatorzy obrazili się na konkursowiczów???

Awatar użytkownika
mirek
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Mirek Żak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Wadowice
Kontaktowanie:

Post autor: mirek » 11 cze 2008, 10:55

PODAJę WYNIKI KONKURSU;
I. DYSKOWIEC
1.MIEJSCE ..... GAJOWY 4
2.MIEJSCE ..... GAJOWY 2
3.MIEJSCE ..... GAJOWY 7

II DYSKOWCE I OTOCZENIE
1.MIEJSCE GAJOWY 8
2.MIEJSCE GAJOWY 2
3.MIEJSCE JAROSłAWP 52.

Dlaczego zwlekałem z ogłoszeniem wyników zapytajcie prezesa.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 11 cze 2008, 12:01

ogłoszenie wyników miało nastąpić w czasie Zoofestiwalu w Krakowie . Wyniki wyborów spowodowały że stała się rzecz która w tym klubie łamie niepisane prawo że członek zarządu nie wygrywa ani nie bierze udziału w konkursach klubowych. Mam mieszane uczucia co teraz zrobić. Faktycznie konkurs zaczął i zakończył się zanim decyzją członków klubu, Krzysztof Gajoszek nick Gajowy został powołany do zarządu. Gdyby w konkursie brali udział tylko członkowie klubu problem ten byłby rozstrzygnięty na spotkaniu. Jednak był to konkurs otwarty . Dla mnie jest to absurdalna sytuacja która odbije się czkawką że członek zarządu wygrywa w konkursie w którym po braku oceny przez Rafała dwóch innych członków jury należało do zarządu. Dlatego uznałem że sami się zastanowicie co z tym fantem zrobić mając na uwadze że jestem przeciwnikiem wszystkiego co może rzucić cień na klub.

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 11 cze 2008, 12:08

Sytuacja jest rzeczywiście nietypowa. Proponuję więc i nietypowo ją zakończyć. Umieścić zdjęcia pomniejszone i linki do pełnych rozdzielczości na forum a następnie głosowaniem członków PKMD wybrać najlepsze. Każdy członek może głosować na 1, 2 i 3 miejsce w każdej z 2 kategorii z zastrzeżeniem, że nie może głosować na prace własne. Prawa do głosowania pozbawimy też Zarząd :-) Ponieważ Gajowy był tylko Gajowym a nie Gajowym w trakcie otwarcia konkursu jak najbardziej jego prace powinny być ocenione. To jest oczywiście moja propozycja.

2 propozycja to, prześlę zdjęcia swojemu znajomemu, który jest fotografem zawodowym (oto jego dorobek http://www.polrad.art.pl/) i poproszę go o ocenę. Ponieważ nie brałem udziału w konkursie więc nie mam w tym żadnego interesu :-)

Awatar użytkownika
jaroslawp
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: jaroslawp » 11 cze 2008, 12:13

cocoloco pisze:... Faktycznie konkurs zaczął i zakończył się zanim decyzją członków klubu, Krzysztof Gajoszek nick Gajowy został powołany do zarządu...
No i to chyba wszytko wyjaśnia w tym temacie?
Zdjęć nadesłanych przez Gajowego nie widziałem, ale wiem jakie ma ryby. Mogę jedynie przypuszczać, że fotki były ekstra.
Czy można będzie wkrótce obejrzeć nagrodzone zdjęcia i wytypowaną uprzednio 20-tkę?

EDIT:
Hypno pisze:...a następnie głosowaniem członków PKMD wybrać najlepsze.
Konieczne będzie określenie jakiegoś konkretnego terminu, bo będzie to trwało i trwało.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 11 cze 2008, 12:23

Moim zdaniem propozycja nr 2 jest ciekawa - po prostu nie unieważnia konkursu tylko jury konkursowe. Jednak w takiej sytuacji proponuję jak inni się zgodzą aby dać szansę tym którzy naprawdę robią świetne fotki a musieli oceniać a nie wystawiać ich w konkursie.

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 11 cze 2008, 12:35

Jestem za. Proponuję dać 2 tygodnie na dosyłanie zdjęć a potem ocenimy wszystkie. I w tym momencie Zarząd nie będzie wykluczony z konkursu.

Awatar użytkownika
Fal
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Darek Falkowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Barcin
Kontaktowanie:

Post autor: Fal » 12 cze 2008, 08:17

Mam pytanie , czy zdjęcia wysyłamy do Rafała W ? i jaki jest ostateczny termin nadsyłania zdjęć.

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 12 cze 2008, 08:20

Fal pisze:Mam pytanie , czy zdjęcia wysyłamy do Rafała W ? i jaki jest ostateczny termin nadsyłania zdjęć.
Nie mam nic przeciwko :)

Rafał

Awatar użytkownika
gajowy
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Krzysztof Gajoszek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowy » 13 cze 2008, 00:27

Cieszę się z wyników konkursu ogłoszonych przez Mirka :D tym bardziej, że wypadłem jeszcze lepiej jak w mistrzostwach :mrgreen: , a tak na poważnie to kazde rozwiązanie jest do przyjęcia byle szybko bo przy następnej okazji będzie nas jeszcze mniej

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 13 cze 2008, 09:50

Rafał powinien zadecydować bo on był szefem tego konkursu jak go zakończyć. Jeżeli z braku czasu nie może to powinien to napisać i przekazać innej osobie.

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 13 cze 2008, 10:48

cocoloco pisze:Rafał powinien zadecydować bo on był szefem tego konkursu jak go zakończyć. Jeżeli z braku czasu nie może to powinien to napisać i przekazać innej osobie.
Zdjęcia niech spływają do mnie - zresztą już to robią. Natomiast pałeczkę - co z tym dalej - muszę przekazać innej osobie. Mamy na to dwa tygodnie. Z tego co widzę po zgłoszeniach - wykrusza się poprzednia kadra sędziowska. :) Do pomysłu przekazania decyzji w ręce jednej osoby odnoszę się sceptycznie - nie bym powątpiewał w umiejętności, tylko sama idea oceny dokonanej przez jedną osobę do mnie nie przemawia.

Rafał

Awatar użytkownika
Fal
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Darek Falkowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Barcin
Kontaktowanie:

Post autor: Fal » 13 cze 2008, 12:37

Tak sobie myślę , patrzę i uwierzyć nie mogę , to jest konkurs fotograficzny i wydawać by się moglo ,że to taka prosta sprawa nadesłać zdjęcia , ocenić , a później informacja kto wygrał itd....
Panowie i Panie , to powinno być proste , a ja odnoszę wrażenie ,że konkurs przerósł organizatorów :).

Na moje w dziale galeria , organizatorzy powinni wstawić galerię nadesłanych zdjęć , na które każda zarejestrowana osoba będzie mogła oddać jeden głos w kategorii , oczywiście nie na swoją prace. Określić termin do kiedy można głosować i to tyle.
Oczywiście łatwo napisać jak to powinno wyglądać , natomiast nie wiem jak od strony technicznej to wygląda, czy są takie możliwości.

Odpowiedz

Wróć do „Konkursy”