Przygotowanie ryb na konkurs.
- Ambra
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec
Przygotowanie ryb na konkurs.
Otwiera się możliwość oglądnięcia wielu dyskowców, nawiązania nowych kontaktów, wzajemnego poznania się i czerpania wiedzy garściami. Żadna metoda uczenia się nie zastąpi moim zdaniem bezpośrednich rozmów.
Impreza w Krakowie, to wielkie święto dyskomaniaków. Uważam, że kto poważnie traktuje swoje zainteresowania, ten takiej możliwości nie przepuści, a jeśli już jechać, to oczywiście z własnymi rybami......
Wiem z doświadczenia, że warto coś takiego przeżyć. Warto, bo to wspomnienie na całe życie............
To święto wszystkich dyskomaniaków i nie ważne w tym wypadku, czy nosi się barwy PKMD, czy w sumie nie widzi się sensu należenia do Klubu.
Podczas Mistrzostw, każdy wystawca staje się zawodnikiem i ma takie same prawa. Każdy uczestnik otrzyma także dyplom i pamiątkowy medal - to ma zagwarantowane.
Co dalej......... cóż, to napisze życie, a to często niesie różne niespodzianki.
Z Mistrzostw można będzie wyjechać z piękną statuetką a nawet nagrodą pieniężną..............
Wielu z Was sądzi, że jego ryby na taki konkurs są za słabe. Wiem o tym, bo piszecie o tym do mnie.
Odpowiem więc zbiorczo:
Mistrzostwa to zawsze wielka niewiadoma.
Niekiedy autentycznie piękna ryba zachowuje się w czasie konkursu tak źle, że otrzymuje niskie oceny, a potencjalnie słabsza roztoczy przed sędziami wszelkie swe atuty, podbijając ich serca.
Mistrzostwa można rozpatrywać jedynie w kategoriach sportowych, a tu, to wszystkim wiadomo, murowanych zwycięzców nie ma.
Mistrzowie schodzą niekiedy z areny pokonani...............
Chyba już pora, by zacząć zgłaszać ryby na Mistrzostwa.
Impreza w Krakowie, to wielkie święto dyskomaniaków. Uważam, że kto poważnie traktuje swoje zainteresowania, ten takiej możliwości nie przepuści, a jeśli już jechać, to oczywiście z własnymi rybami......
Wiem z doświadczenia, że warto coś takiego przeżyć. Warto, bo to wspomnienie na całe życie............
To święto wszystkich dyskomaniaków i nie ważne w tym wypadku, czy nosi się barwy PKMD, czy w sumie nie widzi się sensu należenia do Klubu.
Podczas Mistrzostw, każdy wystawca staje się zawodnikiem i ma takie same prawa. Każdy uczestnik otrzyma także dyplom i pamiątkowy medal - to ma zagwarantowane.
Co dalej......... cóż, to napisze życie, a to często niesie różne niespodzianki.
Z Mistrzostw można będzie wyjechać z piękną statuetką a nawet nagrodą pieniężną..............
Wielu z Was sądzi, że jego ryby na taki konkurs są za słabe. Wiem o tym, bo piszecie o tym do mnie.
Odpowiem więc zbiorczo:
Mistrzostwa to zawsze wielka niewiadoma.
Niekiedy autentycznie piękna ryba zachowuje się w czasie konkursu tak źle, że otrzymuje niskie oceny, a potencjalnie słabsza roztoczy przed sędziami wszelkie swe atuty, podbijając ich serca.
Mistrzostwa można rozpatrywać jedynie w kategoriach sportowych, a tu, to wszystkim wiadomo, murowanych zwycięzców nie ma.
Mistrzowie schodzą niekiedy z areny pokonani...............
Chyba już pora, by zacząć zgłaszać ryby na Mistrzostwa.
- Mondeja
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Przemek Laskowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Skawina
Andrzeju musze podjąć z Tobą polemikę na zgłoszone przez Ciebie zagadnienia. Próbowałem już poruszać sprawy o których napisze poniżej na zarządzie. Napisałem kilka tygodni temu 2 posty , ale niestety bez żadnego odzewu ... Piszesz o tym, że już najwyższy czas zgłaszać się do mistrzostw ; jak na razie nikt tego nie czyni. Wcale się temu nie dziwię , sam mam zamiar zgłosić jakieś ryby , ale na razie się wstrzymuje gdyż niektóre zasady konkursu nie do końca są jasne na tym etapie. Bądź też jeśli takie mają być to jest zbyt wcześnie i lepiej poczekać do ostatniej chwili. Dlaczego ? Po pierwsze - przy zgłoszeniu trzeba podać w jakiej klasie zgłasza się rybę - uważam , ze taką informacje wystarczyłoby podać w niedługim terminie przed samym konkursem. Są jeszcze 3 miesiące czasu , ktoś zgłosi rybkę w danej kategorii , ale kto wie co przez ten czas sie wydarzy ... Przyjmując najgorsze oraz to , że nie jest członkiem PKMD i zapłaci 100 zł za wystawienie rybki to czy ma szansę wystawić w zamian za tą rybę jakąś inną , w innej kategorii ? Bo jesli nie to ilu z nas dysponuje wieloma konkursowymi egzemplarzami z jednej formy barwnej ? I w razie niedyspozycji jednej zastąpi ją inną z tej samej formy ? Druga rzecz to same kategorie - pojawia się mianowicie kategoria W - pierwsze pokolenie po dzikich dyskowcach. Co to jest ? o co chodzi ? Mam trochę dzikusów z różnych form barwnych , ale kto stwierdzi , ze są to formy dzikie czy F1 po nich ? Kto odróżni dzikiego Heckla od F1 po dzikich Hecklach ? Konia z rzędem temu kto tego dokona ... Śledząc konkurs dyskowców w Duisburgu nie widziałem tam nigdy takiej kategorii. Kolejna kategoria to G - czerwone z wzorem (tak napisane jest na karcie zgłoszeniowej) Czy nie powinno być czerwone turkusy ? Bo czerwone z wzorem może być dla niektórych osób mylące. Podobnie jak kategoria F - turkusowe bez wzoru czyli kobalty. Moim zdaniem powinno być "czyli kobalt i blue diamond". Blue diamond należy do dysków kobaltowych , ale w handlu występuje pod inną nazwą (no i różni sie od handlowego kobalta brakiem pręg na ciele). No i chyba ostatnia już sprawa - ryby na konkurs należy zgłaszać 1 czerwca pomiędzy godziną 10 a 13 natomiast ich ocenianie zaczyna się tego samego dnia o godzinie 14 ! to chyba zbyt krótki okres na aklimatyzację ryb , zwłaszcza jeśli przyjadą z daleka ! Wtedy rzeczywiście "mistrzowie mogą schodzić z areny pokonani" a "słabsze ryby podbiją serca sędziów". Ale czy o to nam chodzi ? Żeby o wygranej decydował przypadek a nie to która ryba jest ładniejsza. Żeby wygrywały te , które mają do Krakowa najbliżej i najlepiej zniosą podróż ? No i chyba zbyt krótki okres na samo ich przyjmowanie. Na tego typu konkursach częstą praktyką jest wysyłanie przez hodowcę ryb kurierem gdy sam ma zbyt daleko lub z innych przyczyn nie może przybyć na konkurs. Co w przypadku gdy nie zmieści się w rzeczonych 3 godzinach ?
Aha jeszcze jedno - nagrody pieniężne. Jest informacja opatrzona takim nagłówkiem. Czytamy w niej , że łączna wartość nagród wynosi 10 tys zł. A poniżej , że nagrody za 3 kolejne miejsca w klasyfikacji generalnej wynoszą : 1 - 2 tys , 2 - 1 tys i trzecie - 500 zł. To dopiero 3,5 tys. Co z pozostałymi 6,5 tys zł ? Czy są nagrody pieniężne za miejsca w poszczególnych kategoriach barwnych ?
Dlaczego tak się rozpisałem o tym wszystkim ? Pomyślicie , że pewnie ze złośliwości
Otóż nie , dlatego , ze jest kilka niejasności i lepiej wyjaśnić je od razu aby ułatwić zgłaszanie ryb na konkurs a także po to aby po wszystkim znów nam nie zarzucono , ze zrobiliśmy konkurs pod PKMD z "dziwnymi" zasadami ...
pozdrawiam , Przemek.
Aha jeszcze jedno - nagrody pieniężne. Jest informacja opatrzona takim nagłówkiem. Czytamy w niej , że łączna wartość nagród wynosi 10 tys zł. A poniżej , że nagrody za 3 kolejne miejsca w klasyfikacji generalnej wynoszą : 1 - 2 tys , 2 - 1 tys i trzecie - 500 zł. To dopiero 3,5 tys. Co z pozostałymi 6,5 tys zł ? Czy są nagrody pieniężne za miejsca w poszczególnych kategoriach barwnych ?
Dlaczego tak się rozpisałem o tym wszystkim ? Pomyślicie , że pewnie ze złośliwości

pozdrawiam , Przemek.
- cocoloco
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
- Kontaktowanie:
Podzielam zdanie Przemka w kwestii że popełniamy ten sam błąd który tak mocno krytykowaliśmy w Pradze . Wpuść rybę po podróży a cyganka Ci powróży .........................
Moim zdaniem wpuszczenie ryb powinno odbyć się już 1 czerwca wieczorem a ocena powinna odbyć się w dniu 3 czerwca - dajmy rybom 2 dni . Przecież zamieszczenie na zbiornikach już w pierwszym dniu która wygrała a która nie, nie jest najważniejszym zadaniem ( kto będzie w pierwszym dniu wystawy pewnie z ciekawości zjawi się i w dniu kiedy wszystko będzie jasne ) . Można przecież dodać jeszcze nagrodę publiczności i ogłoszenie wyników przenieść na ostatni dzień oraz wręczenie nagród . To tylko moje zdanie .
Pozostałe kwestie poruszone przez Przemka też mnie ciekawią
.
Moim zdaniem wpuszczenie ryb powinno odbyć się już 1 czerwca wieczorem a ocena powinna odbyć się w dniu 3 czerwca - dajmy rybom 2 dni . Przecież zamieszczenie na zbiornikach już w pierwszym dniu która wygrała a która nie, nie jest najważniejszym zadaniem ( kto będzie w pierwszym dniu wystawy pewnie z ciekawości zjawi się i w dniu kiedy wszystko będzie jasne ) . Można przecież dodać jeszcze nagrodę publiczności i ogłoszenie wyników przenieść na ostatni dzień oraz wręczenie nagród . To tylko moje zdanie .
Pozostałe kwestie poruszone przez Przemka też mnie ciekawią

- Ambra
- członek PKMD
Zbiorczo na listy Przemka i Alka.
„...Napisałem kilka tygodni temu 2 posty , ale niestety bez żadnego odzewu ...”
Natychmiast sprawdziłem i ku memu zdziwieniu brak mojej odpowiedzi. Słowo, że jej udzieliłem, bo problem był ważny. Cóż los bywa złośliwy...... ale ad rem:
„....Są jeszcze 3 miesiące czasu , ktoś zgłosi rybkę w danej kategorii , ale kto wie co przez ten czas się wydarzy ... „
Generalnie, jak by nie liczyć, zostało jedynie 59 dni na dzień dzisiejszy, a 1 maja będzie to 30 dni przed Mistrzostwami. Jakie 3 miesiące?
Tyle matematyki.
Regulamin nie wymyśliłem, a raczej skopiowałem z innych imprez. Nie jest to napisane celowo, ale nie pisane prawo mówi, że na 3 dni przed można jeszcze zmienić kategorię w ramach ilości zgłoszonych ryb.
Jeśli to napiszemy oficjalnie, można się spodziewać 90% zmian w ostatnim momencie.
Jeśli kogoś dotknie nieszczęście (TFU), pewnie zaraz napisze i nikt mu krzywdy nie zrobi.
„...Druga rzecz to same kategorie - pojawia się mianowicie kategoria W - pierwsze pokolenie po dzikich dyskowcach. Co to jest ? o co chodzi ? ...... Śledząc konkurs dyskowców w Duisburgu nie widziałem tam nigdy takiej kategorii........ „
Polemiki nie podejmuję, bo mam podobne zdanie.
Kategoria została wymyślona przez Niemców i zatwierdzona w EDV w 2005 roku w Pradze.
Czesi – więc nikt nic nie wie........
W tym roku obowiązuje ona także w Duisburgu. Marek ma niemieckie karty zgłoszeń, możesz sprawdzić........
Jedno jest pewne, nasi sędziowie w czasie szkolenia temat przerobili i są przygotowani........
Nie możemy też udawać, że to co jest, u nas nie ma............
„.... Kolejna kategoria to G - czerwone z wzorem (tak napisane jest na karcie zgłoszeniowej) Czy nie powinno być czerwone turkusy? .....”
Jak zwał, tak zwał – masz dwa przykładowe zdjęcia na karcie i widać o co chodzi.
CZERWONE TURKUSY !!!!!
Jak to czytam, to mogę pomyśleć, że to czerwona ryba z turkusowym wzorem.........
„... Podobnie jak kategoria F - turkusowe bez wzoru czyli kobalty. Moim zdaniem powinno być "czyli kobalt i blue diamond".......”
Pewnie że i tak może być. Inni piszą o tej grupie – „F” - Solid turquoise - Flähentürkis – Ploný Tyrkys – Turquesa sólido. Nazwa grupy to nie jej opis.
„... No i chyba ostatnia już sprawa - ryby na konkurs należy zgłaszać 1 czerwca pomiędzy godziną 10 a 13 natomiast ich ocenianie zaczyna się tego samego dnia o godzinie 14 ! ...”
Parafrazując: – czytać każdy może, jeden lepiej drugi gorzej.......
Pisze wszędzie jak byk:
Przyjmowanie ryb na konkurs:
31.05.2006 godz. 10.00 – 18.00
1.06.2006 godz. 10.00 – 13.00
Od wystawiającego zależy, kiedy ryby dostarczy. Ryba na aklimatyzację ma 27 godzin, a jak ktoś przywiezie 31.05. o 8 rano, to też nie będzie czekać...........
To nie Praga.
„... Aha jeszcze jedno - nagrody pieniężne. Jest informacja opatrzona takim nagłówkiem. Czytamy w niej , że łączna wartość nagród wynosi 10 tys zł. A poniżej , że nagrody za 3 kolejne miejsca w klasyfikacji generalnej wynoszą : 1 - 2 tys , 2 - 1 tys i trzecie - 500 zł. To dopiero 3,5 tys. Co z pozostałymi 6,5 tys zł ? Czy są nagrody pieniężne za miejsca w poszczególnych kategoriach barwnych ? ...”
I znów: - „czytać każdy może...........”
Dobrze pisze, a każdy rozumuje jak lubi!!!!!!
„Łączna wartość nagród wynosi 10 tys zł....”
Co to znaczy „łączna”.
Na wartość składają się nagrody pieniężne, a także koszty statuetek, medali i dyplomów. Czy dla Ciebie to jednak tylko fizyczna kasa jest wartością???????
„... kilka niejasności i lepiej wyjaśnić je od razu aby ułatwić zgłaszanie ryb na konkurs a także po to aby po wszystkim znów nam nie zarzucono , ze zrobiliśmy konkurs pod PKMD z "dziwnymi" zasadami ... „
Nawet papież poddawany jest krytyce. Nas to też nie ominie.
Nigdy nie zrobisz tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Malkontentów nie brakuje i pewnie się pojawią.
Ważne, by stworzyć miłą atmosferę i wszystkim zapewnić jednakowe warunki.
Pisałem to już i powtarzam: na Mistrzostwach nie jest ważne czy to członek PKMD czy nie. Każdy wystawiający jest tylko lub jak wolisz aż – zawodnikiem i ma te same prawa, ale i obowiązki.
„...Napisałem kilka tygodni temu 2 posty , ale niestety bez żadnego odzewu ...”
Natychmiast sprawdziłem i ku memu zdziwieniu brak mojej odpowiedzi. Słowo, że jej udzieliłem, bo problem był ważny. Cóż los bywa złośliwy...... ale ad rem:
„....Są jeszcze 3 miesiące czasu , ktoś zgłosi rybkę w danej kategorii , ale kto wie co przez ten czas się wydarzy ... „
Generalnie, jak by nie liczyć, zostało jedynie 59 dni na dzień dzisiejszy, a 1 maja będzie to 30 dni przed Mistrzostwami. Jakie 3 miesiące?
Tyle matematyki.
Regulamin nie wymyśliłem, a raczej skopiowałem z innych imprez. Nie jest to napisane celowo, ale nie pisane prawo mówi, że na 3 dni przed można jeszcze zmienić kategorię w ramach ilości zgłoszonych ryb.
Jeśli to napiszemy oficjalnie, można się spodziewać 90% zmian w ostatnim momencie.
Jeśli kogoś dotknie nieszczęście (TFU), pewnie zaraz napisze i nikt mu krzywdy nie zrobi.

„...Druga rzecz to same kategorie - pojawia się mianowicie kategoria W - pierwsze pokolenie po dzikich dyskowcach. Co to jest ? o co chodzi ? ...... Śledząc konkurs dyskowców w Duisburgu nie widziałem tam nigdy takiej kategorii........ „
Polemiki nie podejmuję, bo mam podobne zdanie.

Kategoria została wymyślona przez Niemców i zatwierdzona w EDV w 2005 roku w Pradze.
Czesi – więc nikt nic nie wie........
W tym roku obowiązuje ona także w Duisburgu. Marek ma niemieckie karty zgłoszeń, możesz sprawdzić........
Jedno jest pewne, nasi sędziowie w czasie szkolenia temat przerobili i są przygotowani........
Nie możemy też udawać, że to co jest, u nas nie ma............
„.... Kolejna kategoria to G - czerwone z wzorem (tak napisane jest na karcie zgłoszeniowej) Czy nie powinno być czerwone turkusy? .....”
Jak zwał, tak zwał – masz dwa przykładowe zdjęcia na karcie i widać o co chodzi.
CZERWONE TURKUSY !!!!!
Jak to czytam, to mogę pomyśleć, że to czerwona ryba z turkusowym wzorem.........
„... Podobnie jak kategoria F - turkusowe bez wzoru czyli kobalty. Moim zdaniem powinno być "czyli kobalt i blue diamond".......”
Pewnie że i tak może być. Inni piszą o tej grupie – „F” - Solid turquoise - Flähentürkis – Ploný Tyrkys – Turquesa sólido. Nazwa grupy to nie jej opis.
„... No i chyba ostatnia już sprawa - ryby na konkurs należy zgłaszać 1 czerwca pomiędzy godziną 10 a 13 natomiast ich ocenianie zaczyna się tego samego dnia o godzinie 14 ! ...”
Parafrazując: – czytać każdy może, jeden lepiej drugi gorzej.......
Pisze wszędzie jak byk:
Przyjmowanie ryb na konkurs:
31.05.2006 godz. 10.00 – 18.00
1.06.2006 godz. 10.00 – 13.00
Od wystawiającego zależy, kiedy ryby dostarczy. Ryba na aklimatyzację ma 27 godzin, a jak ktoś przywiezie 31.05. o 8 rano, to też nie będzie czekać...........
To nie Praga.
„... Aha jeszcze jedno - nagrody pieniężne. Jest informacja opatrzona takim nagłówkiem. Czytamy w niej , że łączna wartość nagród wynosi 10 tys zł. A poniżej , że nagrody za 3 kolejne miejsca w klasyfikacji generalnej wynoszą : 1 - 2 tys , 2 - 1 tys i trzecie - 500 zł. To dopiero 3,5 tys. Co z pozostałymi 6,5 tys zł ? Czy są nagrody pieniężne za miejsca w poszczególnych kategoriach barwnych ? ...”
I znów: - „czytać każdy może...........”
Dobrze pisze, a każdy rozumuje jak lubi!!!!!!
„Łączna wartość nagród wynosi 10 tys zł....”
Co to znaczy „łączna”.
Na wartość składają się nagrody pieniężne, a także koszty statuetek, medali i dyplomów. Czy dla Ciebie to jednak tylko fizyczna kasa jest wartością???????
„... kilka niejasności i lepiej wyjaśnić je od razu aby ułatwić zgłaszanie ryb na konkurs a także po to aby po wszystkim znów nam nie zarzucono , ze zrobiliśmy konkurs pod PKMD z "dziwnymi" zasadami ... „
Nawet papież poddawany jest krytyce. Nas to też nie ominie.
Nigdy nie zrobisz tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Malkontentów nie brakuje i pewnie się pojawią.
Ważne, by stworzyć miłą atmosferę i wszystkim zapewnić jednakowe warunki.
Pisałem to już i powtarzam: na Mistrzostwach nie jest ważne czy to członek PKMD czy nie. Każdy wystawiający jest tylko lub jak wolisz aż – zawodnikiem i ma te same prawa, ale i obowiązki.
- Mondeja
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Przemek Laskowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Skawina
Andrzeju
http://www.zoofestiwal.krakow.pl/pol/program.php
tutaj jest mowa jedynie o 1 czerwca !
pzodrawiam , Przemek
pzodrawiam , Przemek
- Ambra
- członek PKMD
Terminy przyjmowania ryb są na karcie zgłoszeń.Mondeja pisze:Andrzeju
pzodrawiam , Przemek
Czy wszystko musi być na tacy?
Między nami zawaliła Ewa bo posłany program zaczyna sie od dnia 31.06....... zaraz do niej napiszę i poprawi.
- Ambra
- członek PKMD
Nie wiem z czego robisz problem?cocoloco pisze:a ja się nadal pytam czy naprawdę ktoś lub coś zmusza nas aby ocena była zaraz po wpuszczeniu ryb ? . Skąd ten pośpiech ??
Ryby przyjmowane są od środy rano i każdy kto poważnie myśli o wyniku dowiezie je w środę.
Ocena jest w czwartek o 14 i zakończy się koło 21.
Piątek ma Marcin na zrobienie dyplomów, wyników. list itp.
W sobotę w południe - ogłoszenie wyników.
- cocoloco
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
Jak ten tekst przeczyta moja żona to chyba dostanie kolkiNie wiem z czego robisz problem?

Problemu też nie mam bo jestem człowiekiem bezproblemowym ( zwalam problemy na innych ) ale i tak uważam że od 3 dnia powieje nudą - przecież nic nie podtrzymuje tak napięcia jak niewiadoma .
Poprostu mi się to troszeczkę nie podoba i tyle to tak jak wpuścić nagą kobietę na scenę i powiedzieć że to striptasse .
Na marginesie mamy jeszcze trochę czasu aby pomyśleć ( ja pomyślałem ) żeby zaprezentować nasze zbiorniki na wystawie - fotka dobrej rozdzielczości i druk w skali 1:1
przecież nic tak nie ozdobi stoiska PKMD jak prezentacja zbiorników . Proszę o nadsyłanie w terminie do 20 kwietnia fotek na mój adres . Postaram się tego dopilnować .
Można też pomyśleć o nagrodzie publiczności - szarpnę się ................................................. i coś ufunduje

- Ambra
- członek PKMD
cocoloco pisze: ..........Na marginesie mamy jeszcze trochę czasu aby pomyśleć ( ja pomyślałem ) żeby zaprezentować nasze zbiorniki na wystawie - fotka dobrej rozdzielczości i druk w skali 1:1
przecież nic tak nie ozdobi stoiska PKMD jak prezentacja zbiorników . Proszę o nadsyłanie w terminie do 20 kwietnia fotek na mój adres . Postaram się tego dopilnować .
Można też pomyśleć o nagrodzie publiczności - szarpnę się ................................................. i coś ufunduje
No to pomysłami musi się zająć Alek.
Widzisz, szybko się uczę

Prawda jest taka, że nawet taki muł jak jak ja więcej nie uniesie.........
Do nagrody publiczności trzeba wydrukować karteczki, gdzie będzie wpisywany numer zbiornika i zorganizować urnę.
Pytanie jedynie co zrobisz, by publiczność chciała chcieć.........

- cocoloco
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
Publiczność dostanie karteczki i wśród tych co będą głosować rozosowane zostanie nagroda - np sterownik Lajon - a dla zwycięzkiej ryby proponuje zestaw do osmozy
.
Na karteczkach wystarczy wpisać numer zbiornika i dane osobowe - na rewersie umieścimy co można wygrać za głosowanie i co dostanie ten co spotka się z największą oceną .
Sprawa jest więc prosta . Nie widzę problemów

Na karteczkach wystarczy wpisać numer zbiornika i dane osobowe - na rewersie umieścimy co można wygrać za głosowanie i co dostanie ten co spotka się z największą oceną .
Sprawa jest więc prosta . Nie widzę problemów

-
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Marek Widur
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Kontaktowanie:
Karty zgłoszeń można sobie wydrukować ze strony Zoo festiwalu, jest jeszcze kilka możliwości ( gazety, mogę Ci je wysłać…). Natomiast jeżeli chodzi o noclegi to już najwyższy czas podjąć decyzję od kiedy mamy rezerwować hotel. Osobą, która zajmuje się zakwaterowaniem jest Jeki więc do niego należy kierować wszystkie sprawy związane z zakwaterowaniem.