szukam powoli paletek
Moderator: stanpiter
- daro1820
- senior
- Imie i Nazwisko: Darek Lewko
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Braniewo
- Kontaktowanie:
szukam powoli paletek
Witam
Dopiero będę zaczynał przygody z paletkami, ale już chciałbym wiedzeć czy od kogoś z was bym mógł kupić paletki. Chciałbym je kupić za 3 miesiące i dlatego pisze teraz może akurat komuś do tej pory wyrosną i będzie miał na zbyci. Na razie jestem na fazie przygotowania zbiornika. Wole jeszcze poczekać i po wakacjach je od kogoś kupić. Najlepiej jak by ktoś miał na sprzedaż Pigeon Blood Red albo Pigeon Blood i Red turkus. A może znacie kogoś kto ma w mojej okolicy jakąś hodowle domową ??
Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam
Dopiero będę zaczynał przygody z paletkami, ale już chciałbym wiedzeć czy od kogoś z was bym mógł kupić paletki. Chciałbym je kupić za 3 miesiące i dlatego pisze teraz może akurat komuś do tej pory wyrosną i będzie miał na zbyci. Na razie jestem na fazie przygotowania zbiornika. Wole jeszcze poczekać i po wakacjach je od kogoś kupić. Najlepiej jak by ktoś miał na sprzedaż Pigeon Blood Red albo Pigeon Blood i Red turkus. A może znacie kogoś kto ma w mojej okolicy jakąś hodowle domową ??
Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 28 maja 2007, 18:49 przez daro1820, łącznie zmieniany 2 razy.
- daro1820
- senior
- Imie i Nazwisko: Darek Lewko
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Braniewo
- Kontaktowanie:
No chętni walą drzwiami i oknami hehe. Chyba nie ma za bardzo w moim regionie hodowcy.
Mam patynie co myślicie o kupnie paletek w ciemno, chodzi mi o to że kupie paletki u hodowcy. A on często przejeżdża koło mego regionu to mi jepodrzuci. Czy to nie jest ryzykowne?? Bo jak coś z nimi nie będzie wszystko w porządku
Pozdrawiam
Mam patynie co myślicie o kupnie paletek w ciemno, chodzi mi o to że kupie paletki u hodowcy. A on często przejeżdża koło mego regionu to mi jepodrzuci. Czy to nie jest ryzykowne?? Bo jak coś z nimi nie będzie wszystko w porządku
Pozdrawiam
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Jak dobry i renomowany hodowca, cena godziwa za ryby od Ciebie, to się nie obawiaj, da Ci dobry towar i fajne rybki.
Natomiast jak marnej renomy handlarz i poprosisz w dodatku o najtańsze rybki, to odradzam, bo dostaniesz odpadki.
Jak widzisz na dwoje babka wróżyła i nie ma tu mądrali, co by dobrze Ci poradził.
Ja zaufałem nie jeden raz i kupowałem wiele dysków na odległość, wysyłkowo, raz sie naciąłem strasznie, innym razem nie i wszystko grało, ale nie obwiam się od pewnych ludzi nadal kupować paletki na odległość polegając jedynie na totce i na ich słowu. Kupowałem też sam osobiście wybierając rybki na hodowlach i tu bywało też różnie, mimo osobistego oglądania popełniałem błędy również.
Gwarancji Ci nie wystawi nawet ichtiolog.
Natomiast jak marnej renomy handlarz i poprosisz w dodatku o najtańsze rybki, to odradzam, bo dostaniesz odpadki.
Jak widzisz na dwoje babka wróżyła i nie ma tu mądrali, co by dobrze Ci poradził.
Ja zaufałem nie jeden raz i kupowałem wiele dysków na odległość, wysyłkowo, raz sie naciąłem strasznie, innym razem nie i wszystko grało, ale nie obwiam się od pewnych ludzi nadal kupować paletki na odległość polegając jedynie na totce i na ich słowu. Kupowałem też sam osobiście wybierając rybki na hodowlach i tu bywało też różnie, mimo osobistego oglądania popełniałem błędy również.
Gwarancji Ci nie wystawi nawet ichtiolog.
- birdas
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra
Nie można przyrównywać prawdopodobieństwa wygrania w toto lotka z prawdopodobieństwem kupienia dobrych ryb w ciemno. Wiele osób na forum (i nie tylko) w ten sposób kupuję ryby i bardzo często jest zadowolonych. Jeśli hodowca cieszy się dobrą opinią to kupienie od niego ryb jest niemalże gwarancją sukcesu. Jak się ktoś nie zna to często widząc ryby na żywo, kupi gorsze niż te co dostałby w ciemno.Angel007 pisze:Ja nigdy nie kupilbym Paletek "w ciemno" . Powiedzm to tak - ile juz wygrales w Totolotka?
W ciemno jest pomocne w grze w pokeradaro1820 pisze: Mam patynie co myślicie o kupnie paletek w ciemno, ..

Niemalże można się przejechać jak na powłoce banana. Opinia a życie to dwie rózne sprawy.birdas pisze: Jeśli hodowca cieszy się dobrą opinią to kupienie od niego ryb jest niemalże gwarancją sukcesu.
Jakieś rozdwojenie jaźni czy jakczarjan2 pisze:Witam do tego hodowcy możesz przyjechac osobiście, nie musisz kupować w ciemno ,przy okazji zobaczysz sdadko paletek które u mnie pływa a nie zawsze jest taka okazja widzieć ponad 70 sztuk prawie dorosłych ryb tego gatunku w jednym miejscu nie lycząc młodzieży,Pozdrawiam

To się nazywa polecenie samego siebie

Adam
Jasiek ja wiem czyja to stronka bo zobaczyłem w podany link. Trzeba buło napisać nie:czarjan2 pisze:Niema żadnego rozdwojenia .... niejest to żadne namawianie do kupna .
"do tego hodowcy możesz przyjechac osobiście..." - wskazujesz na osobe trzecią

a "do mnie .... (to cała reszta za zmianami)" - wskazujesz na samego siebie

Jest to wtedy czytelne jak .....(wstawić co się chce).
Wtedy stwierdzenie:
"Nie ma żadnego rozdwojenia .... nie jest ..." jest na wskroś słuszne.
Adam
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Chciałeś opinie o kupowaniu na odległość, to dostałeś nawet kilka, różnych od siebie jak pewnie zaobserwowałeś, ale każdy ma inne doświadczenia i zasady.
Czyli dylemat Ci pozostał bez rozstrzygnięcia, kupić na odległość czy nie? Nie ma prostej odpowiedzi i sam zadecydować musisz, bez względu co tutaj ktokolwiek Ci napisze, to Twoje pieniądze i Twoja decyzja.
Powiem Ci jeszcze tak: jak tylko możesz to zawsze obejrzyj rybki przed kupnem, nawet jak się nie znasz na co patrzeć i zwracać uwagę to i tak oglądaj rybki przed kupnem i wybieraj te co Ci się spodobają wizualnie, cieszyć Twoje oko będą.
Jak nie możesz pojechać, obejrzeć, musisz na odległość coś wybrać i kupić, to nie ma co demonizować sprzedaży wysyłkowej od dobrych hodowców. Nie mam już jednak takiego zdania odnośnie hurtowników czy pośredników, bo tutaj bywa zazwyczaj i od nich na odległość nic bym nie kupił już nigdy.
Ja osobiście od Janka bym nabył ryby na odległość i mam nadzieję piękna czerwona parka rośnie i się dobiera dla mnie u niego.
Czyli dylemat Ci pozostał bez rozstrzygnięcia, kupić na odległość czy nie? Nie ma prostej odpowiedzi i sam zadecydować musisz, bez względu co tutaj ktokolwiek Ci napisze, to Twoje pieniądze i Twoja decyzja.
Powiem Ci jeszcze tak: jak tylko możesz to zawsze obejrzyj rybki przed kupnem, nawet jak się nie znasz na co patrzeć i zwracać uwagę to i tak oglądaj rybki przed kupnem i wybieraj te co Ci się spodobają wizualnie, cieszyć Twoje oko będą.
Jak nie możesz pojechać, obejrzeć, musisz na odległość coś wybrać i kupić, to nie ma co demonizować sprzedaży wysyłkowej od dobrych hodowców. Nie mam już jednak takiego zdania odnośnie hurtowników czy pośredników, bo tutaj bywa zazwyczaj i od nich na odległość nic bym nie kupił już nigdy.
Ja osobiście od Janka bym nabył ryby na odległość i mam nadzieję piękna czerwona parka rośnie i się dobiera dla mnie u niego.