problemy ze strona discus.org.pl

czyli pomagamy sobie nawzajem

Moderator: stanpiter

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 27 lut 2007, 21:33

Michcio pisze:Ludzie nowi czytający forum muszą wiedzeić co dokładnie Adam miał na myśli pod koniec tak "ognistego " wątku...... Adam musi określić czy jego zdanie o Forum PKMD jest takie jak na początku. ......Cóż jeżeli chodzi o nauczanie to Adamie nigdy nie byłem Twoim uczniem.
- Adam na FDMD i na PKMD zawsze i wszędzie będzie pisał tak by każdy SAM musiał chodź trochę się samokształcić - zdobywał wiedzę. NIe tak jak na spotkaniu w pyrlandii niektórzy członkowie PKMD chcą leczyć nicienia metronidazolem.
- Adam się określił i gdybys był na spotkaniu w pyrlandii to bys wiedział co Ci grozi :wink:
- poczekamy na ewentualny start FDMD i zobaczysz co pisałeś: kto miał byc uczniem a kto nauczycielem :oops:

vega1 pisze:Adam wszystko umie najlepiej,Adam wszystko wie,zwykły człowiek głowę ma jedną a Adam ma dwie... :lol:
....

Nie znam większego wodolejcy.
- Adam nie wie wszystkiego ale się stara by ciemnota nie wychodziła na światło dzienne bez względy na to przez kogo pisana. Czego Adam nie wie przykładowo i abstrakcyjnie;

Dlaczego ktos mając dzikusy po przejściach kupuje drugie dzikusy (tylko z nzawy) od kogoś co go szkalują lub nie za grube pieniądze a w dodatku tak zafajdane, że az strach. I co ten ktos robi: wali wszystkie do akwa ogólnego i ...... - tego Adam nie wie. Bo może udzielić pomocy komuś jak je wyleczyć z ........... ale czy to miało miejsce to Adam nie wie. Dlaczego nie wie: bo ma dwie głowy :wink:

Szkoda, że Cie w pyrlandii nie było (no chyba, ze na dworze cały czas spędziłeś) bo byś może zmianił zdania o laniu wody.

Adam i Adam

Awatar użytkownika
DISPAR
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Dariusz Łupiński
Miejsce zamieszkania/miasto/: Łosice
Kontaktowanie:

Post autor: DISPAR » 27 lut 2007, 23:03

I co z tego, że masz człowieku dużą wiedzę jak nie umiesz jej przekazać w zwykły sposób tylko przekazujesz ją w sposób arogancki a czasami nawet trochę chamski. Wszędzie wzbudzasz kontrowersje - rodzice Cię bili jak byłeś mały czy masz inne kompleksy z dzieciństwa??? Nie rozumiem jak można żyć z takim nastawieniem do ludzi??? Pisanie bzdur, że się kogoś kształci poprzez swoje posty trochę mnie dobiło :D . Wrzuć chłopie na luz, idż na spacer to Ci dobrze zrobi. Inteligencja nie zawsze idzie w parze z kulturą.
P.S. Wyjeżdżam na kilka dni więc na razie na odpowiedż nie będę reagował.

Awatar użytkownika
bjarka
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Beata Jarka
Kontaktowanie:

Post autor: bjarka » 27 lut 2007, 23:50

Adamie, coś chyba źle zrozumiałeś. Nie pamiętam , aby ktoś z moich kolegów chciał leczyć nicienie metronidazolem.

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 28 lut 2007, 00:07

adamn pisze: Czego Adam nie wie przykładowo i abstrakcyjnie;

Dlaczego ktos mając dzikusy po przejściach kupuje drugie dzikusy (tylko z nzawy) od kogoś co go szkalują lub nie za grube pieniądze a w dodatku tak zafajdane, że az strach. I co ten ktos robi: wali wszystkie do akwa ogólnego i ...... - tego Adam nie wie. Bo może udzielić pomocy komuś jak je wyleczyć z ........... ale czy to miało miejsce to Adam nie wie. Dlaczego nie wie: bo ma dwie głowy :wink:

Adam i Adam

Że tak powiem;z tymi dzikusami to masz kogoś konkretnego na myśli,czy może to taki goły przykład nic nie znaczący...

I jeszcze jedno.Co takiego stało się w Pyrlandii że już któryś raz z rzędu piszesz coś takiego:
adamn pisze:
Szkoda, że Cie w pyrlandii nie było (no chyba, ze na dworze cały czas spędziłeś) bo byś może zmianił zdania o laniu wody.
Owszem szkoda że mnie nie było.Po raz pierwszy odkąd jestem w PKMD nie mogłem się pojawić na spotkaniu z kolegami i koleżankami... niefart; tak bywa.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 28 lut 2007, 01:10

Cóż byłem w pyrlandii i przeoczyłem chyba masę wykładów ;) . Pamiętam jednak takie pytanie " Adam a masz odwagę powiedzieć czy nigdy z własnej winy nie przeniosłeś dyskowców do krainy wiecznych łowów . Twoja odpowiedź - oczywiście nie ukrywam zdarzyło się że z mojej winy - że zdechły . Więc pytanie dlaczego inni którym też się to zdarza są gorsi ?? . Mi się wydane że jak ktoś pisze o sobie nauczyciel to można wymagać od niego więcej niż traktowania uczniów jak przygłupów dlatego ze popełniają niekiedy podobne błędy jak nauczyciel .
Mnie uczono że tylko krowa nie zmienia poglądów i jedno jest na 100 % pewne ze każdy kiedyś umrze .
Może mniej polemiki która prowadzi w zupełnie złym kierunku . Starasz się zrazić do siebie maksymalną liczbę osób . Nie potrafisz jako indywidualista zrobić coś zespołowo , podniecasz się spotkaniem w pyrlandii a ja napiszę że jak właściciel Trabanta podniecasz się jego osiągami bo nie masz skali porównawczej .
Nie sztuka krzyczeć że się ma najzdrowsze dyski w kraju sztuką jest je skonfrontować z tymi chorymi - porównać czy idealne leczenie i karmienie daje równie dobre wyniki jak u innych . Nie stać Cię na zapłacenie wpisowego na wystawie ? uwielbiasz zakłady więc jestem do dyspozycji - Praga już na jesień . Może staniesz w szranki z głupszymi od siebie hodowcami z europy .

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 28 lut 2007, 07:09

bjarka pisze:Adamie, coś chyba źle zrozumiałeś. Nie pamiętam , aby ktoś z moich kolegów chciał leczyć nicienie metronidazolem.
Widocznie nie było Cie w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu. A Ci co to mówili wiedza o co chodzi :wink:
cocoloco pisze:Cóż byłem w pyrlandii i przeoczyłem chyba masę wykładów ;) . Pamiętam jednak takie pytanie " Adam a masz odwagę powiedzieć czy nigdy z własnej winy nie przeniosłeś dyskowców do krainy wiecznych łowów . Twoja odpowiedź - oczywiście nie ukrywam zdarzyło się że z mojej winy - że zdechły ........Może staniesz w szranki z głupszymi od siebie hodowcami z europy .
Alek trochę wyluzuj w tych uogólnieniach co niby ja taki a nie inny jestem. Pokasz mi post co mówie o tym (tylko nie te co ciemnota - niekoniecznie z tematyki ryb - wali z ekranu). Dlaczego się nie mam zamiaru zmienić w tym co piszę :?: Bo to tradycja z FDMD :wink: a ja wszyscy zapewne wiedzą ja jestem tradycjonalista w hodowli ryb. Rozwiązania proste łatwe i przyjemne. Mi chodzi o zrozumienie i dokładne czytanie dwa - trzy razy tego co piszę a inni czytają. Tak będzie i tak zostanie. Co do innych rzeczy to Alek nie wywracaj kota ogonem bo na spotkaniu mówiłem otwarcie do wszystkich co, jak i dlaczego a o ile pamietam to Ty też wygłosiłeś SWOJĄ mowę (co mówiłeś .... :wink: - pamięć wszystkim szwankuje :?: )
Co do "krowa nie zmienia ..." to proszę zauważyć, że zacząłem pisać na PKMD, namawiałem i namawiam do pisania i wstępowania do PKMD, byłem na spotkaniu w pyrlandii i robiłęm )jak jeden mnie członek nazwał) za kelnera. Mogłem d... posadzić i czekać. Ale wiem co to spotkanie przy ognisku i z czym się to je. To był mój wkład. A teraz do wszystkich co to czytają :

Alek - dla mnie - a dla innych członków PREZES też ładnie pisze ale nie zawsze mówi prawdę - kłamczuszek. Mówił na spotkaniu, że on NIC nie może a co mamy :?:
BIRDAS (Marcin B.) jest już MODERATOREM - i to była decyzja na wskroś trafna, która będzie w przyszłości dawała pozytywne efekty w funkcjonowaniu FORUM. To, że ja mówiłem byś GO nim zrobił też uważam za swój wkład.

Zupełnie na koniec pytanie:
Czy wszyscy nie zauwazyli, że to co mi niektórzy wkadają w czyny dotyczy nie w głównej mierze hodowli dysków a innych spraw.
Możecie dokonać wyboru: albo bierzecie Adama takim jaki jest albo Adam mający dość użerania się i odpowiadania na posty nie wnoszące nic do sprawy ( hodowla dysków ) spokornieje a wtedy .....

Pozdrawiam znienawidzony
Adam

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 28 lut 2007, 07:52

Adam, mylisz się co do Birdasa. To była MOJA i TYLKO MOJA decyzja aby został moderatorem forum PKMD. Być może Alek miał identyczny pomysł, być może nawet pod Twoją namową, ale nie zdążył go wyartykułować. Jedyne co powiedział na ten pomysł to było "OK". Jeżeli i ja i Ty i Alek mamy podobne takie pomysły, to tylko się cieszyć, bo to dobre pomysły.

tomaszekz
senior
senior

Post autor: tomaszekz » 28 lut 2007, 07:58

ale macie problemy hehehheheh, mi tu młode padają a Wy sie o jakieś głupoty sprzeczacie! a ten to napisał to a tamten tamto a ja to......itd. itp.

p.s.

to ruszy to forum mysiara czy nie ??? brakuje mi go !

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 28 lut 2007, 08:02

Tomek zadaj pytanie to pewnie otrzymasz odpowiedź ale we właściwym miejscu. Może jak będą tematy w temacie ryb to i emocje ostygną.

tomaszekz
senior
senior

Post autor: tomaszekz » 28 lut 2007, 09:21

Hypno pisze:Tomek zadaj pytanie to pewnie otrzymasz odpowiedź ale we właściwym miejscu. Może jak będą tematy w temacie ryb to i emocje ostygną.

hmmm...jak by to powiedziec ...próbowałem :? ale co tam wkońcu kiedyś dojde do wprawy...metodą prób i błędów, strace po drodze ze 2000 młodych ale dojde

pozdrawiam

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra

Post autor: birdas » 28 lut 2007, 09:28

Jesteś na forum już miesiąc, jeśli śledzisz wątki to wiesz, że część osób nie udziela odpowiedzi (lub udziela odpowiedzi od święta) dla takich osób, które nie chcą uzupełnić profilu. Skoro chcesz być anonimowy to nie dziw się, że dla niektórych nie jesteś partnerem do rozmowy.
Już pomijam sprawę ewentualnego mało precyzyjnego opisania objawów, parametrów, zachowania ryb itp.
Wiadomo, że jesteś z dolnego śląska ... a konkretniej ? - może mieszkasz 100 m ode mnie lub innego forumowicza, który może byłby w stanie Ci cos doradzić, spotkać się, pogadać. Czy za duzo oczekujemy prosząc o uzupełnienie profilu ?
Ostatnio zmieniony 28 lut 2007, 09:32 przez birdas, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 28 lut 2007, 09:28

Tomek napisz do mnie na priv albo GG. Nie mówię, że ja doradzę ale skieruję do odpowiedniego doradzacza :-)

fangornn
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Tomasz Dzierwa
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków

Post autor: fangornn » 28 lut 2007, 14:01

A co z tym forum discus .org wiadomo juz coś, przynajmniej z grubsza?

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 28 lut 2007, 14:13

Chyba nic nie wiadomo. Raczej trzeba pytać funkcyjnych z tego forum np. Birdasa, ale oni chyba też nie wiedzą co się dzieje...

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra

Post autor: birdas » 28 lut 2007, 15:02

Nikt nic nie wie ... ja nie mam kontaktu z żadną osobą, która coś by wiedziała, miała jakikolwiek kontakt z Mysiarem itp. Jesli coś będę wiedział to dowiem sie tego z tego forum.

Odpowiedz

Wróć do „Pomoc Klubowa”