Też ryby ...
Moderatorzy: przynenta, krisaczek
-
- nowicjusz
- Imie i Nazwisko: Grzegorz Nowaczyk
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Katowice
Też ryby ...
Witam, ja jakoś kręcę się wokół wody również w swojej drugiej pasji, którą jest nurkowanie. Mimo wieku i ograniczeń z nim związanych, dużą frajdę sprawia mi obcowanie z tymi zwierzętami pod wodą, w ich naturalnym habitacie.
Poniżej zdjęcia z ostatniego safari nurkowego na Wyspach Brothers (m. Czerwone).
Poniżej zdjęcia z ostatniego safari nurkowego na Wyspach Brothers (m. Czerwone).
- gajowa
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Kontaktowanie:
Re: Też ryby ...
Ależ Ci zazdroszczę
Wspaniałe podwodne widoczki

- przynenta
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
- Kontaktowanie:
Ja raczej pierwszego widoczku niegajowa pisze:Ależ Ci zazdroszczę![]()

- stanpiter
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Piotr Stanaszek
Coś pięknegoprzynenta pisze:Ja raczej pierwszego widoczku niegajowa pisze:Ależ Ci zazdroszczę![]()
- przynenta
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
- Kontaktowanie:
stanpiter pisze:Coś pięknegoprzynenta pisze:Ja raczej pierwszego widoczku niegajowa pisze:Ależ Ci zazdroszczę![]()
Ja wiem, że Ty nieapetycznie wyglądasz ale ze mnie to już by miał przekąskę

-
- nowicjusz
- Imie i Nazwisko: Grzegorz Nowaczyk
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Katowice
Powiem tak - wielokrotnie nurkowałem z rekinami różnych gatunków. Informacje o ich agresywności są mocno przesadzone. Oczywiście jak każde dzikie zwierzę działa instynktownie i na przykład karmienie rekinów lub wyrzucenie do morza dużej ilości żywności, może powodować ich agresję. To tak jak z psem - jak chcesz mu zabrać kość albo miskę którą właśnie je - pokaże zęby. No ale po to człowiek ma rozum żeby z niego korzystać - i nikt nie próbuje jeść z psiej miski razem z pieskiem. To samo dotyczy rekinów. Jeśli poznamy ich zachowania i zwyczaje, będziemy potrafili bezpiecznie funkcjonować w ich habitacie. Jest to niezapomniane przeżycie! Tak samo jak czymś hiperfantastycznym było nurkowanie z grupą dzikich delfinów, które same przypłynęły i zaprosiły nas (grupę kilku nurków) do zabawy. To była prawdziwa magia!