Teraz się zastanawiam czy dobrze zgłosiłem swoje Manacapuru.
Fajny artykuł Horsta Linkego jest w Aqua Forum nr 9 listopad 2003/styczeń 2004 (można było zamówić archiwalne numery, nie wiem cz jeszcze). Według mnie to najlepszy artykuł w polskiej prasie na temat P. altum.wojdap pisze: Jestem w posiadaniu takiej książki:
http://aquadiscount24.de/bilder/produkt ... 4803_1.jpg
Od jakiegoś czasu tłumaczy ją dla mnie z niemieckiego koleżanka - ale idzie to powoli.
Na razie mam tłumaczenie rozdziału dot. rozmnażania - nic szczególnie ciekawego w porównianiu do P. scalare.
Miałem w przeszłości dzikusy (niestety mi padły), były one bardzo były płochliwe. Teraz mam F1, zauważyłem, że F1 u sprzedającego były tak samo płochliwe jak dzikie, ale po przyjeździe do mnie są ufne i podpływają śmiało do szyby na widok paczki z pokarmem. Drugie moje spostrzeżenie jest takie, że F1 rzadko "strzyża" płetwą ogonową i nie "obrażają" się na właściciela tzn. nie obracają się tyłem. Te ostatnie zachowanie myślę, że to chęć zamaskowania się w roślinkach przed właścicielem wyniesiona z natury i rzeczywiście czasami trzeba było minuty by je "poznajdywać" wzrokiem.wojdap pisze: Widziałem już naprawdę sporo altumów, czy też uważacie że jest bardzo istotna różnica w płochliwości pomiędzy dzikusami a hodowlą?
Przemek z Tomkiem Przynętą wieźliśmy i odwoziliśmy ryby państwa Kociołkowskich z forum akwamania, łomżyńskie ŁSA też miało wystawić ryby które można było dowieść do Ostrołęki, ktoś z Białegostoku także się deklarował i nic.wojdap pisze:Witam wszystkich,
Właśnie wróciłem z Poznania, byłem na konkursie.
Troszkę żałuję, że nie zdecydowałem się wystawić swoich rybci.
Tom! do czego nawiązuje twój post? Nie zauważyłem jakiejkolwiek krytyki więc po co takie pisanie?._TOM_ pisze: Zawsze były, są i będą osoby krytykujące wszystko i wszędzie, niekonieczne wszystkie zawistne czy zazdrosne o nasze sukcesy.
Basiu gdzie można o tym poczytać.?... ja sledzialam ten watek,ale od jakiegoś czasu wszystko zniknęło co dotyczyło Poznania.gajowa pisze: Na sasiednim forum cieszą sie, ze jak Ania odebrała dyplom i medal za uczestnictwo, to "połowa sali bezczelnie wyszła". Ania im za to podziekowała, ze tak postąpili.
Jeżeli nie masz konta na forum to nie będziesz widziała tego wątku.lara pisze:Basiu gdzie można o tym poczytać.?... ja sledzialam ten watek,ale od jakiegoś czasu wszystko zniknęło co dotyczyło Poznania.gajowa pisze: Na sasiednim forum cieszą sie, ze jak Ania odebrała dyplom i medal za uczestnictwo, to "połowa sali bezczelnie wyszła". Ania im za to podziekowała, ze tak postąpili.
Post Toma nawiązuje do sytuacji jaka wytworzyła się w trakcie imprezy.jzajonz pisze:
Tom! do czego nawiązuje twój post? Nie zauważyłem jakiejkolwiek krytyki więc po co takie pisanie?............
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość