Witam wszystkich mieszkam w Irlandi i od pewnego czasu sie zaczelem bawic w akwaryste mysle ze nawet to mi niezle idzie. Na poczatku kupilem akwarium Juvel 240 litrow w zestawie mam filtr zewnetrzny Fluval 305 w srodku (2 gabki, a reszta zastpana 2kg bio bal i sybstrat) Grzalka 300w oswietlenie 2x54 t5. zasilanie co2 z gasnicy, dyfuzor jbl. Wewnetrzny filtr aquel 2. Temperatura wody 25.9 PH 6.9 NO3-5 PO4- 0.25 KH-5 GH-9 NO2:0 NH:0 CO2: 20MG/L jeden bombelek na sekunde. Roslinnosc to same mchy narazie , w przyslosci bede dodawal niskopienne . Podloze to substrat JBL Basik pro flora około 2cm , bialy piach kwarcowy imitujacy zatoczke, czarny granulat 1-2 mm imitujacy lad. Rybki: Czarny neon 7szt. ruminos 12 szt. para barwniakow, otosek 4 szt. kirysek 5szt. zbrojnik kolumbijski 1 szt. kosiarka 1 szt. 4 gupiki te trzymam az ktos je wezmie i 4 krewetki filtrujace. Posiadam tez 2 akwarium 80 litrow rozmnogowe dla pary skalarow ktore co 2 tygodnie mi zrzucaja ikre ale jakos nie moge utrzymac malych przy zyciu po paru dniach padaja. Ucze sie

. I 3 akwarium 36litrow z Endlerami i krewetkami. Postaram sie wstawic kilka zdjec jeszcze nie wiem jak sie to robi .

Zaczne od poczatku kupilem takie jak na tym zdjeciu.