MOJE SKROMNE 450 Z NALEśNIKAMI.

Życie w Twoim akwarium (zdjęcia ryb, roślin i innych żyjątek).

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*

Awatar użytkownika
Characidae
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: Characidae » 27 lut 2007, 20:16

Witam Vega, wystarczy popatrzeć na posty powyżej i ciągle jest z Jego strony jakieś ""dorzucanie do pieca", komuś nowemu, nie zauważyliście tego?

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 27 lut 2007, 20:16

Characidae pisze: ZAWSZE WSZYSTKICH KRYTYKUJESZ, MOŻE NAJWYŻSZY CZAS ZACZĄĆ OD SIEBIE.
Powiedzmy, że tło nie zasługuje na takie emocje.

Czy ładne - to sprawa otwarta. Inne-niewątpliwie. Natomiast jest pewna niekonsekwencja między tłem (prawie pop-art) a zawartością baniaka - zadatki na naturę. Ponieważ zrobienie zawartości baniaka w stylu tła byłoby wprawdzie możliwe, ale sprowokowałoby raczej niepochlebne komentarze ze strony forumowiczów - pozostaje jednak zastanowić się nad tłem - jeśli liczy się na jakiś "och". Siedząc od kilku lat w grafice znam na własnej skórze ten ból, kiedy trzeba zrobić coś, co klient połknie bez mrugnięcia okiem, a jednocześnie nie zrani to odczuć własnych. Oczywiście - zawsze pozostaje możliwość próby przeforsowania własnych gustów.

Imo - tło nie pasuje do zawartości. I tyle. Bez emocji i prikazów, co właściciel *powinien* zrobić. Ot - opinia.

Rafał

Awatar użytkownika
Characidae
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: Characidae » 27 lut 2007, 20:28

ok widzę że znowu grupa wzajemnych adoratorów......

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 27 lut 2007, 20:32

Characidae pisze:Witam Vega, wystarczy popatrzeć na posty powyżej i ciągle jest z Jego strony jakieś ""dorzucanie do pieca", komuś nowemu, nie zauważyliście tego?
Tu mamy oceniać akwarium marcinka a nie posty Toma.

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra

Post autor: birdas » 27 lut 2007, 21:59

Characidae pisze: ZAWSZE WSZYSTKICH KRYTYKUJESZ, MOŻE NAJWYŻSZY CZAS ZACZĄĆ OD SIEBIE. :evil:
Zgodnie z netykietą internetową (zasady obowiązujące w internecie) nie piszemy pełnych zdań z dużych liter.
ok widzę że znowu grupa wzajemnych adoratorów......
Kolejna wypowiedź nie związana z wątkiem. Otóż każdy ma prawo do własnego zdania. Tobie się podoba, mi nie przeszkadza, innych razi. Zdjęcia zostały pokazane w galerii w celu skomentowania. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Proszę nie atakować wypowiadających się osób, które mają odmienne zdanie od Twojego.

I na koniec prośba o uzupełnienie profilu.

Awatar użytkownika
Characidae
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: Characidae » 27 lut 2007, 22:06

Nie będę się wypowiadał, poprostu...............

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 27 lut 2007, 22:54

Jeżeli chodzi o tło to rzeczywiście wygląda na grafikę wziętą z czołgu, ale nie bardzo mogę je zmienić bo dostęp do niego mam narazie utrudniony ale z czasem zmienię je na pewno
Niechcący podpadłem Characidae, bo miałem inne zdanie niż On, no i baniaka śmiałem nie pochwalić.
Staram się emocje łagodzić na forum, ale widze czasem sam dolewam oliwy do ognia nieświadomie.

Najważniejsze adresat mojego kometarza, marcinek230480 zrozumiał poprawnie uwage i jest podobnego zdania jakie ja mam: to tło nie pasuje do FAJNEGO poza tym 1 felerem młodego baniaczka.

Ośmielę się powiedzieć, że pewnie bez tego tła, nawet ze ścianą z tyłu, zrobił by baniak na mnie większe wrażenie. A tak to tło ściąga wzrok z fajnych dysków i ascetycznego baniaczka, do któego brak tła pasuje najbardziej. Tak ja to widzę, nie nalegam by inni się zgadzali ze mną.

Co ciekawe, moja odmienna opinia, jest zbieżna i w pełni zgadzam się z Characidae:
co do tła to nie każdemu musi się podobać ważne że Tobie się podoba.

Awatar użytkownika
Characidae
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: Characidae » 28 lut 2007, 08:08

Sorki Tom poprostu na pierwszy rzut odniosłem złe wrażenie o Tobie i zbyt szybko zareagowałem pisząc post. Przepraszam

marcinek230480
junior
junior

Post autor: marcinek230480 » 28 lut 2007, 11:07

Czyli takie, które zostaną usunięte ze zbiornika. Sprzedane, oddane, zamienione na coś innego. Ja nie jestem z tych, że jak ryba mu się nie podoba to daje jej w przysłowiowy łeb i do kibelka.

Igdrasil

Post autor: Igdrasil » 28 lut 2007, 22:57

Witam

Widziałem akwarium Marcina nie raz i nie dwa w realu,nie jedno piwko przy nim pękło i to tło wcale tak bardzo nie rzuca się w oczy, tym bardziej, ze fotki zostały zrobione po totalnej przycince roślin, ktorych było swego czasu w tym baniaku zatrzęsienie i po zmianie kompozycji.

Awatar użytkownika
Jeki
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Łukasz Osieka

Post autor: Jeki » 01 mar 2007, 09:29

A to moje skromne 25cm z naleśnikami
Załączniki
patelnia.jpg
patelnia.jpg (5.02 KiB) Przejrzano 6214 razy

Awatar użytkownika
Jeki
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Łukasz Osieka

Post autor: Jeki » 01 mar 2007, 09:37

A akwarium z paletkami .......... dużo miejsca dla ryb i to plus. Ale ryby muszą troszkę przysłonić tło, wtedy jest ok. Na pierwszy rzut oka nic ciekawego , ale jak ktoś się uprze to można wyszukać ciekawe fragmenty.

Awatar użytkownika
niki 28
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Jacek Niglus
Miejsce zamieszkania/miasto/: PSARY

Post autor: niki 28 » 01 mar 2007, 11:04

Każdy ocenił ,ocenię i ja .Baniak ogólnie mi się podoba ,zresztą typ jego urządzenia mi "leży"ponieważ są rośliny ale nie jest ich dużo
A akwarium z paletkami .......... dużo miejsca dla ryb i to plus
I tu zgadzam się z Jekim .Co do tła to również miałem styropianowe swojej roboty jednakże po czasie doszłem do wniosku że nie wygląda rewelacyjnie .Udało mi sie kupić całkiem znośną fototapetę ,co prawda nie jest szczytem moich marzeń,ale wygląda całkiem ,całkiem.Uważam że do pomalowania Twojego tła użyłeś zbyt intensywnych kolorów ,dlatego co niektórych nieco drażni tylna śćiana Twojego akwa tym bardziej że skromna obsada roślinna jej nie przysłania .Ale tak jak powiedziałem -całkiem fajny baniak ,obyś rybcie miał zdrowe.

niki 28

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 01 mar 2007, 13:41

Chyba już czas uzbroić moje stare oczy, bo naleśnika tam nie mogę dostrzec :wink: zresztą autor wątku również nie pokazał tych naleśników obiecanych w tytule :mrgreen: .

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 01 mar 2007, 14:19

_TOM_ pisze:
Chyba już czas uzbroić moje stare oczy, bo naleśnika tam nie mogę dostrzec :wink: zresztą autor wątku również nie pokazał tych naleśników obiecanych w tytule :mrgreen: .

A może po pierwszym wzrok się wyostrzy ?

Odpowiedz

Wróć do „Galeria”