Saga Pigeonów
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
Probowałem właśnie z żoną zrobić te Twoje fikumiku i cholera nijak mi nie wychodzą pigeony .Mam kolejnego synaHico pisze:Trzeba zrobic maly fikumiku by byly takie jak w mojej galeriTo nie zadne wychodzace wady.Pozdrawiam

Rafale masz cos do powiedzenia w tej sprawie to napisz ,a nie walisz jakies zagadki .Jeżeli nie chcesz zdradać jakiś swoich tajemnic to nie pisz nic i nie bedzie pytań .
Pozdrawiam DARIUSZ z CHEŁMA
- jzajonz
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Janusz Zajonz
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Balczewo
Hico!, Uważam, że nie ma żadnego fikumiku i ryby wychodzą z pieprzem bądż nie w zależności jaka parką się dysponuje. Jesli natomiast uważasz inaczej to weź kilka tych od Noska (za jego pozwoleniem) a jak je wypierzesz to zrób fotki.
Zyczę powodzenia a w nagrodę otrzymasz ode mnie parkę gratis abyś mógł ją też rozmnożać bez pieprzu.
Zyczę powodzenia a w nagrodę otrzymasz ode mnie parkę gratis abyś mógł ją też rozmnożać bez pieprzu.

Deal!Tylko musze zobaczyc jak samiczka badz samiec wygladal.jzajonz pisze:Hico!, Uważam, że nie ma żadnego fikumiku i ryby wychodzą z pieprzem bądż nie w zależności jaka parką się dysponuje. Jesli natomiast uważasz inaczej to weź kilka tych od Noska (za jego pozwoleniem) a jak je wypierzesz to zrób fotki.
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Tadeusz P.
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Brzesko
O i to jest konkretny głos w dyskusji a nie jakieś fikumiku.
A może takie ryby uzyskamy tylko wtedy gdy skrzyżuje się jednego z rodziców z inną formą barwną . Mam tu na myśli utrwalone genetycznie linie. Czyli taka forma barwna dysków nie jest utrwalona genetycznie. Zwróćcie uwagę że na zdjęciu wszystkie młode są ubarwione tak samo.
Wtedy tłumaczyłoby to uzyskanie inaczej ubarwionych ryb niż ich rodzice.
A może takie ryby uzyskamy tylko wtedy gdy skrzyżuje się jednego z rodziców z inną formą barwną . Mam tu na myśli utrwalone genetycznie linie. Czyli taka forma barwna dysków nie jest utrwalona genetycznie. Zwróćcie uwagę że na zdjęciu wszystkie młode są ubarwione tak samo.
Jak to skrzyzujesz z turkusem to pumeksem nawet nie zetrzesz nalotu.Teo pisze:O i to jest konkretny głos w dyskusji a nie jakieś fikumiku.
I jakie to fikumiku bo żona pytała o co chodzi ?
Może wszyscy się czegos nauczymy .Widze ,że czasami rozmnazanie dwóch tych samych odmian barwnych ma się jak piernik do wiatraka .
Łączysz np. 2 takie same Sneiki a wychodza Sneiki ,jakies formy browna i turcusy .
P.S Byc moze trzeba parować ryby tak ,wychodzą czempiony
http://www.discus.org.pl/forumsm/index. ... 2;start=30

Może wszyscy się czegos nauczymy .Widze ,że czasami rozmnazanie dwóch tych samych odmian barwnych ma się jak piernik do wiatraka .
Łączysz np. 2 takie same Sneiki a wychodza Sneiki ,jakies formy browna i turcusy .
P.S Byc moze trzeba parować ryby tak ,wychodzą czempiony
http://www.discus.org.pl/forumsm/index. ... 2;start=30
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Tadeusz P.
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Brzesko
Hico uciekasz od odpowiedzi.
Chodzi przez cały czas o to samo Pigeon Blood Blue.
Czyli nie manożyłeś pary tak samo ubarwionych Pigeon Blood Blue.
To sprawę wyjaśnia.
Chodzi przez cały czas o to samo Pigeon Blood Blue.
Czyli nie manożyłeś pary tak samo ubarwionych Pigeon Blood Blue.
To sprawę wyjaśnia.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2005, 16:00 przez teo, łącznie zmieniany 2 razy.