Pieprz na paletkach
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
- przynenta
- zarząd pkmd
- Posty: 3436
- Rejestracja: 28 gru 2005, 11:00
- Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
- Lokalizacja: Pruszków
- Kontaktowanie:
Zgadzam się z teorią Tomka do dotyczącą jakości wody, podłoża i oświetlenia.
Około miesiąca temu przywiozłem RED BROWNy, wyglądały całkiem, całkiem z pieprzykiem. W ciągu tygodnia wyglądały jak by wyjechały z kopalni. Zwiększyłem ilość podmian tzn., 30 % co drugi dzień i parametry wody ustabilizowały się na poziomie Ph 5, TWO 6, TWW 0, No3 10 (sporo jest maluchów w zbiorniku). Zbiornik sterylny został ustawiony na styropianie, włączyłem druga belkę oświetleniową. Efekt jest taki, że wczoraj zauważyłem brak w 90 % pieprzu, jest niewielka smuga przy płetwie grzbietowej.
Coś w tej teorii musi być.

Około miesiąca temu przywiozłem RED BROWNy, wyglądały całkiem, całkiem z pieprzykiem. W ciągu tygodnia wyglądały jak by wyjechały z kopalni. Zwiększyłem ilość podmian tzn., 30 % co drugi dzień i parametry wody ustabilizowały się na poziomie Ph 5, TWO 6, TWW 0, No3 10 (sporo jest maluchów w zbiorniku). Zbiornik sterylny został ustawiony na styropianie, włączyłem druga belkę oświetleniową. Efekt jest taki, że wczoraj zauważyłem brak w 90 % pieprzu, jest niewielka smuga przy płetwie grzbietowej.
Coś w tej teorii musi być.

Ostatnio zmieniony 29 mar 2007, 10:10 przez przynenta, łącznie zmieniany 1 raz.
- Deszczowatwarz
- entuzjasta
- Posty: 524
- Rejestracja: 26 sty 2007, 17:13
- Imie i Nazwisko: Rafał Mamątow
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Ostrołęka
- Lokalizacja: Ostrołęka
- Kontaktowanie:
Kupiłem w Styczniu da Stendkerowe ROTY i też posiadały pieprz tak jak i u Tomka (mało tego bardziej przypominają malboro ale nie o tym mowa) po ok.2 miesiacach ilość pieprzu jest na tym samym poziomie jak przy zakupie.Brodacz pisze:Ja też tego nie rozumiem.Ryby od Stendkera hodowane w Ph ponad 7 nie mają pieprzu a u nas dostają pieprz.
-
- entuzjasta
- Posty: 422
- Rejestracja: 08 sty 2009, 18:03
- Imie i Nazwisko: ania ohirko
- Miejsce zamieszkania/miasto/: poznań
- Lokalizacja: poznań
A jak się ma sprawa z pieprzem w przypadku ryb dorosłych tj. kupując np. dorosłe Pigeon Blood oczywiście bez pieprzu czy może się u nich pojawić
- jak to się robi żeby zacytować? - kurcze z każdym postem nowy kłopot- ja jakaś ograniczona chyba jestem
-no nic w każdym razie może - bo u nas tak własnie było pigeon czyściutki dorosły kupiony i po kilku dniach zaczął mu wychodzić pieprz ale jakoś sie nie cifa po wszystkich tu zaproponowanych zabiegach - może taki jego urok.
- jak to się robi żeby zacytować? - kurcze z każdym postem nowy kłopot- ja jakaś ograniczona chyba jestem
-no nic w każdym razie może - bo u nas tak własnie było pigeon czyściutki dorosły kupiony i po kilku dniach zaczął mu wychodzić pieprz ale jakoś sie nie cifa po wszystkich tu zaproponowanych zabiegach - może taki jego urok.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości