RYBY

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 29 sty 2006, 11:35

Jednocześnie przypominam, że PKMD nie handluje rybami a sprowadzane egzemplarze są przeznaczone jedynie dla członków Klubu w celu udostępnienia im wartościowego materiału genetycznego, po możliwie najniższych cenach.
To jest nieodwołalna decyzja która została uzgodniona przez zarząd . Będziemy sukcesywnie wprowadzać najlepszy materiał genetyczny dostępny poprzez nawiązane kontakty i duża część tych ryb zostanie wycofana ze sprzedaży poprzez zakup na rzecz klubu . Dlatego proszę nie pisać do mnie prywatnych e-maili że to nie fair że prezez wykupuje dostawę ryb . Moją intencją jest aby klub dysponował własnymi rybami które może prezentować na wystawach . Czy po Krakowie część tych ryb będzie odsprzedana to zależy od woli członków klubu - decyzję podejmniemy w trakcie .

krasnall
senior
senior
Imie i Nazwisko: patryk kubis
Miejsce zamieszkania/miasto/: united kingdom
Kontaktowanie:

Post autor: krasnall » 29 sty 2006, 12:44

Witam
Dzieki za odpowiedz postaram sie jak najszybciej zalatwic kase i sie zapisze do klubu jak tak trzeba to co zrobic
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jurek
junior
junior

Post autor: Jurek » 29 sty 2006, 14:45

hudy pisze:Czyli taki członek nie jest z nami. Naljepiej jak wyjedzie do ameryki jeszcze bardziej zamerynifikować sie.
Nic więcej zrobić nie możemy.
Pewnie masz rację.
Cokolwiek by to znaczyło :D

MARAS
junior
junior

ryby

Post autor: MARAS » 29 sty 2006, 15:20

Niektórzy stosuja preparaty Pani Dulskiej.Młode po rybkach z PKMD wiadom rozprowadzamy wśród członków PKMD [co zrobić z tymi co zostaną]. A co z zrobić gdy rybka z PKMD dobierze się z np. rybką Mordarską.I mamy dylemat z NAMI czy nie z Nami.Wybaczcie ale nie żyjemy w poprzedniej epoce.PozdrawiamMarek

Awatar użytkownika
mkozubski
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Maciej Kozubski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Chorzów
Kontaktowanie:

Post autor: mkozubski » 29 sty 2006, 15:44

Mars nie rozumiem o czym piszesz. Znów ktos wymysla jakis problem. PKMD ustaliło ze bedzie sprowadzac rybki dla swoich członków i tak robi - jak wystapi problem ze zbytem to się taki kłopot na pewno łatwo uda rozwiazac. Wiec nie rozumiem po co te żale.

Awatar użytkownika
rady3
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Robert Dreszer
Miejsce zamieszkania/miasto/: Stary Białcz
Kontaktowanie:

Post autor: rady3 » 29 sty 2006, 17:04

DonJuan pisze:Mars nie rozumiem o czym piszesz. Znów ktos wymysla jakis problem. PKMD ustaliło ze bedzie sprowadzac rybki dla swoich członków i tak robi - jak wystapi problem ze zbytem to się taki kłopot na pewno łatwo uda rozwiazac. Wiec nie rozumiem po co te żale.
No i do tego to pierwszy post na forum. A może jednak nie?? A tak poza tym może jestem ułomny, ale nie rozumiem co ludzi z poza klubu obchodzi co my robimy z naszymi rybami?

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec

Re: ryby

Post autor: Ambra » 29 sty 2006, 17:06

MARAS pisze:....................Wybaczcie ale nie żyjemy w poprzedniej epoce. PozdrawiamMarek
No to mamy kolejny dużurny temat :P

Jak zawsze - grzecznie postaram się wszystko wyjaśnić:

Każde stowarzyszenie, czy to kynologiczne, ptaków egzotycznych, kotów, koni itd. ma w swym Statucie zapisane, że będzie ułatwiać życie swoim członkom, między innymi poprzez umożliwienie im zdobycia wartościowego materiału genetycznego.

Podobnie jest w PKMD i na dodatek "beszczelnie" wykorzystujemy nasze międzynarodowe kontakty, by sprowadzać dobre ryby i udostępnić je członkom po cenach zakupu.

Jeśli się to komuś nie podoba, to ma do tego prawo, ale ja osobiście niezbyt toleruję postawę gościa, który przebywając u mnie krytykuje moje poglądy, a także mój sposób życia i bycia, oraz mówi mi jak mam żyć i postępować.............
Takie zachowanie ma swoje określenie, którego - właśnie przez wrodzoną grzeczność - nie użyję w tym temacie :D

Dobrze jednak będzie, gdy niektórzy nie będący członkami PKMD użytkownicy i goście naszego Forum uzmysłowią sobie wreszcie te proste w rzeczywistości fakty i przestaną się dąsać, a zwłaszcza uważać, że się im coś należy.

Należy się jedynie członkowi, bo płaci składki, buduje PKMD i co najważniejsze - tak zdecydowano na Zjeżdzie PKMD.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2006, 17:08 przez Ambra, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MarSz
senior
senior
Imie i Nazwisko: Marek Szurpik
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bielsk Podlaski
Kontaktowanie:

Post autor: MarSz » 29 sty 2006, 17:07

hudy pisze:Symphysodon Aequifasciatus Heckel będzie w mojej ofercie najprawdopodobniej za 2-3 tygodni.
Zamówiłem jeden box /19sztuk/.
Ten box wygląda ja ten z linku :?: http://www.hustinx-aquaristiek.com/modu ... cle&sid=18 widać go na 16tym zdjęciu

Awatar użytkownika
hudy
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Zbigniew Hudobski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: hudy » 29 sty 2006, 17:37

MarSz pisze:
hudy pisze:Symphysodon Aequifasciatus Heckel będzie w mojej ofercie najprawdopodobniej za 2-3 tygodni.
Zamówiłem jeden box /19sztuk/.
Ten box wygląda ja ten z linku :?: http://www.hustinx-aquaristiek.com/modu ... cle&sid=18 widać go na 16tym zdjęciu
Czy ten box taki dziwny? Chyba każdy kto ma do czynienia z akwarystyką widział taki box w Polsce.

Awatar użytkownika
mkozubski
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: mkozubski » 29 sty 2006, 17:43

no własnie to co jest na zdjeciach nie jest chyba dla nikogo nowością ??

wagrzes
junior
junior

Post autor: wagrzes » 29 sty 2006, 21:05

Jeśli się to komuś nie podoba, to ma do tego prawo, ale ja osobiście niezbyt toleruję postawę gościa, który przebywając u mnie krytykuje moje poglądy, a także mój sposób życia i bycia, oraz mówi mi jak mam żyć i postępować.............
To wszystko prawda, jesli zaprosisz gościa do swego domu, a on zacznie wprowadzać swoje porządki.Jeśli jednak jako właścicielowi restauracji klient zada pytanie, dlaczego w menu nie ma tego, co konsumuje dama przy sąsiednim stoliku, raczej nie odpowiesz, żeby spadał na Madagaskar.
No i do tego to pierwszy post na forum. A może jednak nie?? A tak poza tym może jestem ułomny, ale nie rozumiem co ludzi z poza klubu obchodzi co my robimy z naszymi rybami?
Jesli to jest publiczne forum, to nie łajajcie tego, który chce o coś zapytać, chociaż sposób pytania pozostawia wiele do życzenia, mimo tego, że styl pytania nie odbiega od stylu stosowanego przez naczelnych pisarzy tegoż forum.

Awatar użytkownika
hudy
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Zbigniew Hudobski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: hudy » 29 sty 2006, 21:31

Oj,oj ktoś myli pojęcia w taki sam sposób, jak ważny Pan w białoczerwonym krawacie.
Najbardziej podoba mi sie :lol: spadaj........................................na Madagaskar.

Awatar użytkownika
mkozubski
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: mkozubski » 29 sty 2006, 21:50

własnie i to nie zaden bar ani restauracja - nikt tu nikomu dla kilku złotych zadka nie bedzie lizał bo klient wymaga.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 29 sty 2006, 22:48

Jesli to jest publiczne forum, to nie łajajcie tego, który chce o coś zapytać, chociaż sposób pytania pozostawia wiele do życzenia, mimo tego, że styl pytania nie odbiega od stylu stosowanego przez naczelnych pisarzy tegoż forum.
Jesli to jest publiczne forum to .........................
To nie jest publiczne forum !!! to forum utrzymujemy z naszych składek i traktujemy je jako nasz dom - nasze miejsce gdzie się spotykamy

To miejsce jest forum członków klubu i pozostali traktowani są na zasadzie gościnności a nie klientów .

Czy to trudno zrozumieć ?? Przecież to taka sama różnica jak domem publicznym a domem rodzinnym w którym też przyjmuje się gości .
Czy dom weselny w związku z przybyciem gości jest traktowany jako dom publiczny ?? Może to za trudne do zrozumienia ?

Gość nie szanujący zwyczajów oraz próbujący naruszyć porządek gospodarzy nazywany jest intruzem . Dotyczy to nie tylko tego forum ale każdego miejsca które ma gospodarza .

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 31 sty 2006, 21:43

Ludzie to jakaś paranoja po pierwsze to Hudy ma te ryby i moze zrobić z nimi co chce.Ten do kogo należą te ryby może sprzedać każdemu komu sie jemu podoba, a nie kto sobie wymyśli.

Po to jest PKMD, aby miało jakieś przywileje i korzyści.Jak sobie to wyobrażacie ktoś płaci składki mocno angażuje się w życie Klubu i ma mieć takie same przywileje jak kazdy z ulicy?To po co miało by się należeć do Klubu płacić składki angażować skoro wystarczyło by się zalogować i cieszyć ze wszystkiego.

PKMD to przywilej, nagroda i płynące z niego korzyści.

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”