Nowi mieszkańcy

Życie w Twoim akwarium (zdjęcia ryb, roślin i innych żyjątek).

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Nowi mieszkańcy

Post autor: zelik » 29 kwie 2006, 12:06

O to ryby, które dostałem od Darka, któremu bardzo DZIĘKUJE. Co o nich myślicie? We 4 pływają w sterylnym akwa.
Załączniki
3.JPG
3
3.JPG (23.48 KiB) Przejrzano 6899 razy
2.JPG
2
2.JPG (26.17 KiB) Przejrzano 6899 razy
1.JPG
1
1.JPG (32.37 KiB) Przejrzano 6899 razy

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 29 kwie 2006, 12:14

Ciąg dalszy
Załączniki
4.JPG
4
4.JPG (17.11 KiB) Przejrzano 6891 razy
5.JPG
5
5.JPG (17.04 KiB) Przejrzano 6891 razy

Awatar użytkownika
mkozubski
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Maciej Kozubski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Chorzów
Kontaktowanie:

Post autor: mkozubski » 29 kwie 2006, 14:44

turkusiki wygladają obiecująco :)

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 29 kwie 2006, 17:07

Mi tez sie podobaja... :)

Awatar użytkownika
eugen
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: eugen » 02 maja 2006, 10:59

Mysle, ze ryby sa duzo ladniejsze niz jakosc zdjec. Zrob lepsze zdjecia . :D
eugen

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 22 maja 2006, 21:02

Fotki całego akwarium wyraźnie widać turkusiki od Darka i inne moje rybki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazekparka jak narazie składa co tydzień ikre ostatnio były młode teraz szykuje tarliskowe dla nich Zdjęcia słabe ale nie mam zdolności i sprzetu.

A TO RYBKI OD DARKA

Obrazek
Obrazek

I MOJA SAMICZKA

Obrazek

DO MODERATORóW KAżDE Z TYCH ZDJĘĆ JEST NA MOIM SERWERZE I DAłEM TYLKO LINKI DO NICH ZDJęCIA NIE ZAJMUJą MIEJSCA FORUM.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2006, 21:17 przez zelik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ROSOL
senior
senior

Post autor: ROSOL » 22 maja 2006, 21:09

bardzo ladne paletki... tylko pozazdroscic...

Awatar użytkownika
czarnymp
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: czarnymp » 22 maja 2006, 22:55

widzę że akwa jeszcze w trakcie budowy. moim zdaniem napewno zaciemne. co do ryb to raczej się nei wypowiem, no chyba ze blue diamond jest bardzo ładny. reszta zależy od mozliwoście właściciela (czyli Ciebie) - jak je poprowadzisz takie wyrosną.

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 23 maja 2006, 07:31

Nie jest takie ciemne jak na foto.Dzisiaj dołoże jeszcze jakieś zdjęcie. Tak mi poprostu wyszły zdjęcia. Ja też w tej chwili zadowolony jestem tylko z DIamonda

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 23 maja 2006, 09:29

Do ryb się też nie wypowiem bo małe jest piękne - wypowiem się na temat aranżacji akwarium . Moim zdaniem zrobione tak jakby te rośliny były z plastyku i miało tak pozostać wiecznie - wieczne jest tylko pióro bo wieczna miłość jest już pojęciem względnym . Lotos ma tak mało żwiru pod korzeniami że za kilka tygodni pewnie na podłożu będzie więcej korzeni niż w żwirze przy odmulaniu popłynie w górę . Jedna roślina posadzona tak że pewnie sama odda honorowo liście ;) . Układ roślin którego celem było dać zaciemnienie rybom nie zgadza się z tym co niektóre rośliny lubią . W zasadzie stary błąd - duże do tyłu a na środku coś atrakcyjnego . Jak to nazywam pijany holender .

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 23 maja 2006, 09:36

Nom i na takie odpowiedzi czekałem Prezes jak zawsze szczery a nie tylko słodzi(czy wogóle chwali? chyba nie :D ) Z założenia będzie inaczej w akwarium i napewno to nie holender o roslinach wiem bardzo mało. Lubie jak prezes odpowiada na posty nie sa to och i ach ale wypomina błędy. Co do ryb trudno mam jakie mam. Nie sa to chempiony. Ale jeśli sie kupuje maluchy w zoologu to sami wiecie. Jak się tylko skończy rok szkolny będą zmiany mam nadzieje, ze na lepsze.

Ma ktoś jeszcze jakieś wskazówki?

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 23 maja 2006, 09:54

Wcale nie mam zamiaru krytykować całości - ryby to paletki a paletki są ładne a co z nich wyrośnie to się okaże . Mogą być piękne a mogą być przeciętnej urody . Tego nie zmienisz . Dałem kilka uwag że roślina nieraz wymaga więcej opieki niż ryba i posadzona kilka cm dalej rośnie . Czas pokaże jak zmieni się zbiornik - moim zdaniem Ty tylko zapomniałeś o słowie czas . Środek cięzkości w akwarium nie powinien znajdować się w okolicach jego środka - żadnej symetrii bo jak coś wypadnie to od razu widać że coś brakuje .
Nie miej żalu że nie napisałem och ach - myśle że to już pochwała

Jak coś mi się nie podoba do tego stopnia że skóra cierpnie mi na plecach piszę tak - "oooooo jezu !!!! " lub o tych sarenkach na brzegu stawku i dwóch łabędziach w toni .

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 23 maja 2006, 16:34

Miało byc tak że mało roślin i to ryby miały być dekoracja.Brak czasu i rośnie wszystko jak chce. Z roslin jestem zadowolony z lotosa.

Wiec Prezesie Twoje wskazówki to dosypać do żwiru(5cm wystarczy?) I nie wszystko pod linijke? Jeszcze jakieś? Moze ktoś inny coś mi doradzi?

Awatar użytkownika
czarnymp
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: czarnymp » 23 maja 2006, 21:37

Ja mam niezłą radę, a jeśli ktoś ma lepszą to proszę bardzo. Moim zdaniem to jest Twoje i tylko Twoje akwa i Ty powinełeś mieć takie jak chcesz i jakie jest Twoim zdaniem ładne. Oczywiście musi być też dobre dla ryb ale to już inna sprawa. No chyba że Twój gust jest taki sam ja innych to wtedy co innego - wtedy możesz is ekierować wskazówkami. Ale to moim zdaniem dziwna postawa: "Panie Prezesie co mam jeszcze zmienić??" A jeśli by powiedział zebyś wywalił wogóle rośliny czy tak byś zrobił. tu raczej każdy ocenia a nie nakłania do zmian. Ja o swoje idealne akwa walczę już 5 lat , a jeszcze jakies 2-3 lata przedemną. Rośliny masz ładne, nieźle rosną, masz przez to pole do popisu.
Moja razd: rób jak uważasz ze potrafisz najlepiej!! Lepiej przeciez nie będzie niż Twoje możliwości pozwalają. Jeśli pod linijke sie podoba to znaczy że jest to ładne, jęsli inaczej się podoba to też jest ładne tylko w innym guście. Taka moja rada i już.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 23 maja 2006, 22:08

Rośliny masz ładne, nieźle rosną, masz przez to pole do popisu.
No no , oceniając rośliny to one nie rosną ale są wsadzone i to nie wszystkie zgodnie z teorią że tylko korzenie są w żwirze . Nie oceniam gustów ale efekty jakie nastapią - proszę oglądnąć roślinę na lewo od lotosa - wsadzona za głęboko i już po niej widać że wsadzona dla fotki . Lotos "zmiętolony" czyli siedzi w wodzie ale jeszcze nie rośnie - tu nie dyskutujemy o gustach ale odkrywamy prawdę co na fotce a co zatuszowane .

Odpowiedz

Wróć do „Galeria”