Wymiana szyby w akwarium
Wymiana szyby w akwarium
Witam wszystkich piszę odnośnie o poradę mam akwarium o wielkości 450 L jest jeden dylemat obie szyby przednie są dość mocno porysowane zamierzam założyć nową szybę tylko za bardzo nie wiem jak się do tego zabrać w jakiej kolejności i co robić jakiego sylikonu użyć proszę was o poradę żebym nie założył nowej szyby i po napełnieniu nie wylało się wszystko na mieszkanie
- Marek81
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Marek Szymaniak
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Ząbki
- Kontaktowanie:
Adamo uzupełnij profil zanim dostaniesz ostrzeżenie.
Ja bym szybę wyciął żyletką, następnie dokładnie oczyścił z sylikonu, (podobno są rozpuszczalniki do tych celów) Następnie jeszcze raz odtłuszczasz wszystkie elementy do klejenia i kleisz klejem do Akwari kupionym w markecie budowlanym.
Nie wiem z skąd jesteś? (nie uzupełniłeś profilu) może ktoś doświadczony mógł by Ci pomóc w tej operacji.
Spytaj fachowców ile by wzięli za taki zabieg bo może gra nie warta świeczki!
Pozdrawiam Marek
Ja bym szybę wyciął żyletką, następnie dokładnie oczyścił z sylikonu, (podobno są rozpuszczalniki do tych celów) Następnie jeszcze raz odtłuszczasz wszystkie elementy do klejenia i kleisz klejem do Akwari kupionym w markecie budowlanym.
Nie wiem z skąd jesteś? (nie uzupełniłeś profilu) może ktoś doświadczony mógł by Ci pomóc w tej operacji.
Spytaj fachowców ile by wzięli za taki zabieg bo może gra nie warta świeczki!
Pozdrawiam Marek
- stanpiter
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Piotr Stanaszek
Skoro jest porysowana szyba w przedniej i tylnej części (tak zrozumiałem), to znaczy że to akwa już troszkę pochodziło, a ponoć fachowcy doradzają przeklejanie akwa co kilka lat, więc Tomek chyba ma racje – rozkleić, wyczyścić, skleić, ubezpieczyć, wyspowiadać się i zalać wodą.
Powiem jeszcze że zupełnym tępakiem nie jestem, ale tę operację zlecił bym fachowcom, zawsze jest na kogo zwalić
Powiem jeszcze że zupełnym tępakiem nie jestem, ale tę operację zlecił bym fachowcom, zawsze jest na kogo zwalić
- slawol
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Sławomir Gruszka
Adamie ja na Twoim miejscu wymienił bym obydwie przednie szyby jeśli są mocno porysowane,powód jest prosty,nie wiesz jak głęboko idzie rysa,i może tak być że mocniej ktoś puknie w szybę i pęknie.Jednak zauważ proszę że napisałem może ,ale nie musi, jednak jakieś niebezpieczeństwo z tego tytułu istnieje.