Tandem Baits
Moderatorzy: przynenta, krisaczek
- Młody1919
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Dawid K.
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
- Kontaktowanie:
Tandem Baits
Czy jest ktoś na forum kto łowi może na wędziska karpiowe firmy Tandem Baits ? Przymierzam się do kupna pary takich wędek , trzymałem owe w ręce ale chciał bym też znać opinie użytkowników, A jak nie TB to co innego w do 200zł/szt ? Do tych wędzisk planuje także kołowrotki z wolnym biegiem szpuli , na całość mogę przeznaczyć maksymalnie 700zł - POMOCY W WYBORZE
- Młody1919
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
Nie , fora mi sie nie pomyliły , i temat też w dobrym dziale założony. Karpiarze polecają kije za 800-1000zł/szt. i kołowrotki tylu baitrunner czyli 2000/zestaw x2 = 4000zł , A mi chodzi o sprzęt wyższy amatorski
Łowie na pobliskim Bogucinie - pozdrawiam gospodarzy łowiska. Aktualnie sprzęt jaki ma oku to Wędziska Tandem Baits Enforcer Travel 12 ft 2,75 lb + kołowrotek CORMORAN Sinus 5500 lub MAXIM 608 Robinson 22-MX-608. Jest ktoś na forum kto może się wypowiedzieć w tej sprawie ?

-
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Sebastian Pustelnik
- Kontaktowanie:
I dobrze radzą... to minimum więc dozbieraj.Tu powiedzenie kto tanio kupuje,kupuje dwa razy sprawdza się w stu procentach. Co do kołowrotków-łowiłem BBLC ,miałem Infiniti, w zaszłym sezonie dokupiłem Aero Technium 12000XTA i to dopiero jest kołowrotek.W kijach miałem jeszcze większą rotacje i tylko... Century.Młody1919 pisze: Karpiarze polecają kije za 800-1000zł/szt. i kołowrotki tylu baitrunner czyli 2000/zestaw x2 = 4000zł
pewnie że shimano dobre ,lecz lepsza daiwa bagatela 1500zł
powiem ci jaki ja używam i jestem z nich zadowolony kije to DRAGON 2/5 lbs a koszt 180zł
kołowrotki epix pro mieszczą 300metrów żyłki 0,30 , wolny bieg 10 łożysk wtym 1dno oporowe kupiłem na alegro w dobrym stanie po 220 zł szt.a co to twardości LBS-sch to nie tak że trzy i twardy jak tyka, tylko chodzi o akcje ugięcia (parabole)
powiem ci jaki ja używam i jestem z nich zadowolony kije to DRAGON 2/5 lbs a koszt 180zł
kołowrotki epix pro mieszczą 300metrów żyłki 0,30 , wolny bieg 10 łożysk wtym 1dno oporowe kupiłem na alegro w dobrym stanie po 220 zł szt.a co to twardości LBS-sch to nie tak że trzy i twardy jak tyka, tylko chodzi o akcje ugięcia (parabole)
witam,
Dawid , nie mógłbyś dorzucić paru setek? Popieram Krzysztofa z Wieliczki, poszukaj Dragonów Mystery 2,75 lb 2,9m na allegro itp, a kołowrotków Tica Abyss , wyjdzie troszkę ponad 1000 zł , Jakbyś miał zamiar przerzucić się na kręcioły bez wolnego biegu( nie jest to trudne ani wielka filozofia,, kwestia przyzwyczajenia a ile zalet )- to polecam Okume Oryx , jeszcze taniej by wyszło.Lepiej wydać troszkę więcej, a ten sprzęt co wymieniłem to już nie powinien zawieść.
Bartek
P.S. z Tb to haki lub plecionki , z resztą dałbym sobie spokój .
Dawid , nie mógłbyś dorzucić paru setek? Popieram Krzysztofa z Wieliczki, poszukaj Dragonów Mystery 2,75 lb 2,9m na allegro itp, a kołowrotków Tica Abyss , wyjdzie troszkę ponad 1000 zł , Jakbyś miał zamiar przerzucić się na kręcioły bez wolnego biegu( nie jest to trudne ani wielka filozofia,, kwestia przyzwyczajenia a ile zalet )- to polecam Okume Oryx , jeszcze taniej by wyszło.Lepiej wydać troszkę więcej, a ten sprzęt co wymieniłem to już nie powinien zawieść.
Bartek
P.S. z Tb to haki lub plecionki , z resztą dałbym sobie spokój .
2,90 metra to troche mało ja proponuje 3,90 metra lepij leci (dalej) i do tego szeroka szpula jeśli okuma to axeon z tego to się wymiata, 100 m to pikuś... no i oczywiście łapanie na WŁOSA branie to czad. ale jak jusz takie żeczy to obowiązkowo trypod.ziki sygnalizatory brań.A jeśli będziesz chciał żucać na drugi brzeg to jeszcze strzałówke trzeba zapodać z żyłki(mono)
- Młody1919
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
TriPod mam , sygnalizatory są , swingery też są ale bez podłączenie pod centralkę. Wędki wezmę te TB , a co do kołowrotków - Cormoran Pro Carp - QD 10 Pi 5000 - akurat są na allegro w dobrej myślę cenie - Mam łódz do wywózek więc o dalekie rzuty bać się nie muszę , ale wiem że wszędzie łajby nie wezmę... nie wiem chyba wezmę 12ft (3,66,) dla jednych obowiązek dla innych bzdura. Jeszcze mi po głowie chodzi Dragon MAXIMA FR1040i , teścio je ma i nie narzeka.
PS. Włosy robię sam z plecionki , łowie zazwyczaj na methode TB z ciężarkiem dodatkowym. Przykładowo kuzyn w Anglii łowi na Shimano/FOX, i jak mówi tam te firmy przodują.
PS. Włosy robię sam z plecionki , łowie zazwyczaj na methode TB z ciężarkiem dodatkowym. Przykładowo kuzyn w Anglii łowi na Shimano/FOX, i jak mówi tam te firmy przodują.
- Młody1919
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
wędkuję od 6 roku życia... I dlatego inwestując pieniądze pytam o rade , gdy bym nie umiał łowić to bym poszedł na targ na zakupy... A że karpiamy interesuję się od kilku lat , a sprzęt bardziej "karpiowy" posiadałem rok , to nie znaczy że 4 czy6 lat temu nie miałem Karpi na wędce i na nie nie polowałem.