Moje akwarium w galerii!!!!!!

Życie w Twoim akwarium (zdjęcia ryb, roślin i innych żyjątek).

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*

Awatar użytkownika
mirek-gniezno
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: mirek-gniezno » 09 lis 2006, 23:48

Kompozycyjnie - sorry, liga okręgowa co najwyżej
Jak już wspominałem- kwestia gustu!!! Ja o twoim też mogę powiedzieć np-liga podwórkowa !!! I tak można mówić o każdym!!!! Czyli jak już wspomniałem- kwestia gustu!!!!!!!!!
Uwagę - moją, jak i tych, którzy jakby dali już spokój

A może sprawił to brak argumentów? Nie pomyślałeś otym?!!!!!!1
zwraca nienaturalna czystość i świeżość elementów wystroju.
odp...
Mirek akwarium robi wrażenie. Życzę żeby wyglądało tak jak najdłużej.
Koledzy Mirek po prostu dba o zbiornik , pucuje go glancuje,penseta układa roślinki i takie tam inne. I chwała mu za to.
nadal uciekasz w swoich odpowiedziach w kierunku czepialstwa dyskutantów, a fakty trzeba wyrywać na siłę.
CO ty ze mnie wyrwałeś? Co chcesz, to mówie, a wydaje mi się, że i tak za dużo powiedziałem

Daltonizm to nierozpoznawanie barwy zielonej lub mylenie jej z czerwoną. Kłopot z odróżnianiem różnych nasyceń barwy czerwonej, najbliższy problemom odróżniania zera i pięciu w skali barw testu NO3 Zooleka to protanomalia, jeden z rodzajów trichromacji. Nawet nie leżała obok daltonizmu.

No to trafił się uczony! Czy ty nie widziałeś tych oczek obok daltona?! To był najzwyklejszy w życiu żart!!!
Proponuje troche luzu... :mrgreen:

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 10 lis 2006, 00:33

Dwa dni nie byłem na forum a tu taka krytyka.Piotr jak się ktoś zajmuje ponad trzydzieści lat akwarystyką to jeszcze nie jest taki stary żeby być........ ..Wsiedliście na chłopaka jak na jakiegoś rumaka.Alek jak zwykle uszczypliwy ale i jemu dobrze zrobi przewietrzenie komórek w innym klimacie.Co do Mirka wiem tyle.Nie byłem nie widziałem ale znam chłopaka i wierze bo akwa ma od dawna.Ryby czerwone kupił odemnie jakieś pół roku temu. Niebieskie od Michała jeszcze wcześniej. Pozostałe w sklepie u Słonia w Gnieznie.Tyle co wiem i mogę potwierdzić.Znawcą od roślinek zaproponuję że jak Mirek przyjdzie ze szpitala niech mu powiedzą którą rośline ma wyrwać i zrobić zdjecie korzenia.Okaże się czy to roślina świeża czy starsza ukorzeniona.Wiem jedno . Nasze ryby ma ponad pół roku i są leprze jak były a napewno kot się po nich nieoblizuje.
"Gniezno bijom więc my siłom zamiast wznosić w niebo modły odeprzemy atak podły . Niechaj wredny Cocoloco idzie w Andy gdzieś wysoko i napewno się polepszy kiedy trochę się przewietrzy"

Ten post to typowy przejaw solidarności miejskiej . Nawet starałeś się kilka błędów przemycić aby był bardziej dosadny .
Rada aby przewietrzyć szare komórki jakoś się nie pojawiała na tym forum aż nie napisałem Twojemu koledze (którego znasz bardzo długo że nawet staż Piotra to piwo przy tej znajomości) że akwarium ma śliczne ale świeże . Nie polemizowałem z niczym tylko z amatorszyzną w sadzeniu roślin oraz że to akwarium nie jest układem ze stycznia . Jednak TY obiektywnie stwierdzasz że nie widziałeś ale wierzysz ;) ja jestem ateistą więc mało we mnie wiary .

Każdy może urządzić sobie akwarium jak chce i jak mu się ono podoba .
Mogłeś zwrócić uwagę na ocenę jaką wystawiłem ale Ty podważasz wiedzę wszystkich bo ......................... toć przecież krajan .

Fotka o nazwie autoportret2 - piękne ryby na ładnym tle i czar pryska w chwili kiedy zaczynamy zwracać uwagę na szczegóły .
Skład roślin - dwie z nich nie nadają się do tej temperatury .
Gruby koper wygląda jakby w reklamówce poleżał parę godzin .
Trzy rośliny wsadzone za głęboko i tylko im pióropusze sterczą nad żwir .
Nie podaję nazw roślin bo autor akwarium tak nie potrafi pewnie ich rozróżnić więc niech zostanie że jest tam trawa gruby koper i reszta .

Życzę autorowi wystawowego zbiornika powrotu do zdrowia . Grzegorzowi życzę mniej lenistwa i przeczytania wszystkich moich postów w których pisałem że akwarium jest śliczne i ryby też .

Nie każemy mu wyrywać roślinek - jego akwarium więc jak te źle posadzone zgniją to kupi nowe .
WIĘC... musi się mu ... y podobać . I jest zły , że taki laik jak ja ma takie ładne akwarium
No bez przesady ;) widziałem setki ładniejszych w wykonaniu młodszych osób więc 21 latek to dla mnie stary koń ;) Każdemu życzę aby miał cudowne ryby i cudowne akwarium i nie tylko na czas zrobienia fotki ale zawsze . Nigdy nie jestem zły kiedy widzę trud pracy włożony w zamierzony efekt - zły się robię w dwóch przypadkach
1) analfabetyzm - czyli pisanie na odpieprz i z błędami
2) wciskanie kitu
Akwarium zrobiło na mnie wrażenie a posty nie, bo czytając je uważnie widzę że mam powód być zły .

Awatar użytkownika
Brodacz
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Grzegorz Mierzejewski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno

Post autor: Brodacz » 10 lis 2006, 07:48

Alek.Przewietrzyć opony to się kazdemu przyda.Akwarium zrobiło na mnie wrażenie a posty nie.Na mnie tak samo.Przychodzi młody na forum a tu czepialstwo.No co za cholera wsadził roslinke za głeboko i temu podobne.Kończe tą wymiane zdań bo z tobą i z twoją pisownią i tak nie wygram.Bozia nie równo daje jednemu gęś drugiemu jaje.

Awatar użytkownika
mirek-gniezno
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: mirek-gniezno » 10 lis 2006, 10:45

Nie polemizowałem z niczym tylko z amatorszyzną w sadzeniu roślin oraz że to akwarium nie jest układem ze stycznia
Skład roślin - dwie z nich nie nadają się do tej temperatury .
Gruby koper wygląda jakby w reklamówce poleżał parę godzin .
Trzy rośliny wsadzone za głęboko i tylko im pióropusze sterczą nad żwir .
Nie podaję nazw roślin bo autor akwarium tak nie potrafi pewnie ich rozróżnić więc niech zostanie że jest tam trawa gruby koper i reszta .
Już po raz kolejny powiem, że jestem laikiem i amatorem- dlatego przyznaje się do błędóW jakie popełniam- np. za głęboko wsadzone rośliny, nie do tej temperatury czy brak nazw- powtórze się-jestem amatorem i laikiem. Co do kopru to Michał może potwierdzić, że mam go od niego od ponad pół roku!!!!
Nie polemizowałem z niczym tylko z amatorszyzną w sadzeniu roślin
Nie wszyscy są tak doskonali jak 8) prezes 8)
No bez przesady widziałem setki ładniejszych w wykonaniu młodszych osób więc 21 latek to dla mnie stary koń

Powtórze się poraz kolejny- kwestia gustu, gdyż ja też mogę powiedzieć, że widziałem wiele ładniejszych baniaków i że nie postarał się pan jak na swój wiek :!: 8)
Kończe tą wymiane zdań bo z tobą i z twoją pisownią i tak nie wygram.Bozia nie równo daje jednemu gęś drugiemu jaje
Dobre... :D Latając po forum również zauważyłem, że z cocoloko nie da się wygrać :wink:
:wink:
Ci, którzy duzo mówia, nic nie mówia - Françoise Sagan
- :wink: bo zawsze musi wyjść na jego :wink:

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 10 lis 2006, 13:29

Powtórze się poraz kolejny- kwestia gustu, gdyż ja też mogę powiedzieć, że widziałem wiele ładniejszych baniaków i że nie postarał się pan jak na swój wiek
Fakt stać mnie na więcej ale lenia mam większego niż chęci . Dokładnie piszesz tak jak mówi moja żona ;)

Na koniec dobra rada - jak wyjdziesz ze szpitala to wyciągnij roślinki ze żwiru tak aby punkt połaczenia liści z korzeniem znajdował się na właściwym miejscu . Nie wstydź się tego że akwarium nie zawsze wygląda jak z obrazka i miej zawsze odwagę napisać że musiałeś dokonać demolki aby było ładne . To lepsze niż upieranie się że takie jest zawsze . Każdy z nas ma te same problemy więc jak przychodzi ktoś i pisze że on nie ma , to traktujemy go jak proroka niosącego dobrą nadzieję jednak fałszywy prorok to gorsze niż brak proroka .

Tyle z mojej strony .

Powodzenia

Awatar użytkownika
mirek-gniezno
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: mirek-gniezno » 10 lis 2006, 14:46

Na koniec dobra rada - jak wyjdziesz ze szpitala to wyciągnij roślinki ze żwiru tak aby punkt połaczenia liści z korzeniem znajdował się na właściwym miejscu
Dzięki za rade! :D
Nie wstydź się tego że akwarium nie zawsze wygląda jak z obrazka i miej zawsze odwagę napisać że musiałeś dokonać demolki aby było ładne
Ale ja nigdy się nie upierałem że moje akwarium zawsze tak ładnie wyglądało! No pewnie , że były takie okresy ,że akwarium wyglądało źle. Ale teraz mam czas i sobie je dopieszczam i właśnie takie dopieszczone umieściłem na forum!!! :D
To lepsze niż upieranie się że takie jest zawsze
Nigdy się przy tym nie upiraŁem :lol:
Każdy z nas ma te same problemy więc jak przychodzi ktoś i pisze że on nie ma , to traktujemy go jak proroka niosącego dobrą nadzieję jednak fałszywy prorok to gorsze niż brak proroka .
Ja tez mam problemy z akwarium
:cry: i nigdy nie mowilem , ze nie mam problemow!!! I nie jestem zadnym prorokiem, tylko stawiajacym pierwsze kroki akwarysta!!! :wink:

Awatar użytkownika
mirek-gniezno
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: mirek-gniezno » 10 lis 2006, 19:42

Kochany Mirku!!!Piekne mamy akwarium tylko teraz gdy jesteś w szpitalu rybki są smutne. jak wrócisz musisz dopiescić swoje Rybcie :lol:
Żona Sylwia z maluchami!!!
Pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
mirek-gniezno
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: mirek-gniezno » 10 lis 2006, 21:51

Grzegorzowi życzę mniej lenistwa i przeczytania wszystkich moich postów

ale lenia mam większego niż chęci
Przyganiał kocioł garnkowi!!! :shock:

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 10 lis 2006, 22:37

mirek-gniezno pisze:

Przyganiał kocioł garnkowi!!! :shock:
:roll: chyba byłem zbyt wymagający, pytając o konkrety.

Z mojej strony - eot - bo nie warto; poza "błyskotliwymi" komentarzami raczej więcej z tego nie wyniosę.

Rafał

Awatar użytkownika
mirek-gniezno
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: mirek-gniezno » 10 lis 2006, 23:05

mirek-gniezno napisał:
Cytat:

Cytat:

Przyganiał kocioł garnkowi!!!

chyba byłem zbyt wymagający, pytając o konkrety.

Z mojej strony - eot - bo nie warto; poza "błyskotliwymi" komentarzami raczej więcej z tego nie wyniosę.

Rafał
Ten błyskotliwy komentarz jest z tego powodu, że osobiście to nie przepadam za ludźmi, którzy wytykają błędy innym, a sami popełniają takie same!!!
chyba byłem zbyt wymagający, pytając o konkrety.
Co do konkretów, to mój błąd, że nie podałem ich na początku!!! :oops:

A tak wogóle to...
Prawda jest zjawiskiem całkowicie wewnętrznym. Nie należy jej szukać poza nami samymi,
nie należy też jej realizować walcząc z :wink: wrogami :wink: zewnętrznymi!!!

Mahatma Ghandhi
więc, tak jak Rafał...
Mirek

P.S.1. Dla osób z mniejszym poczuciem humoru :wink: nie bierzcie dosłownie słów:
walcząc z :wink: wrogami :wink: zewnętrznymi!!!
tylko w przenośni!!!

P.S.2. życzę miłego oglądania mojego akwarium i miłej lektury całego tematu!

Awatar użytkownika
Brodacz
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: Brodacz » 12 lis 2006, 08:03

I taka polemika mi się podoba.Nienawidzę jak ktoś zaczyna tak. Nie żebym się czepiał ale.A poza tym miłej niedzieli .Mirek jak wrócisz to się odezwij mam coś dla ciebie.

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 12 lis 2006, 09:19

Brodacz pisze:I taka polemika mi się podoba.Nienawidzę jak ktoś zaczyna tak. Nie żebym się czepiał ale
Nie żebym się czepiał ,ale mnie się nie podoba.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2006, 20:31 przez Bogdan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 12 lis 2006, 20:06

I taka polemika mi się podoba.Nienawidzę jak ktoś zaczyna tak. Nie żebym się czepiał ale
ale tak było na akademiach pierwszomajowych oraz na plenum PZPR - sprawdziło się i niech tak pozostanie ;) .

Żadnej krytyki - nieważne że traktor ma jedno koło przebite , piszmy o tych trzech dobrych . BRAWO tiaktor calkiem calkiem prafie doskonaly .

PS dostałem kilka maili o treści "coco co ty k........ piszesz o tym baniaczku , fakt ryby ładne a reszta szkoda gadać - amatorszczyzna zrobiona pod fotkę " proszę nie pisać więcej do mnie takich bzdur ;) .
Grzegorz tak chce ................................ a ja ( boję się bo to kawał chłopa a wiadomo z większym od siebie nie zaczynam ;) ) potrafię to uszanować .

Awatar użytkownika
Brodacz
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: Brodacz » 13 lis 2006, 06:53

Mirek chętny .Trzeba go wciągnąć do klubu i na tym bym skończył ten temat.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 13 lis 2006, 17:06

koniec tematu więc - Amen ;) -
Ostatnio zmieniony 13 lis 2006, 21:37 przez cocoloco, łącznie zmieniany 1 raz.

Odpowiedz

Wróć do „Galeria”