Dwa dni nie byłem na forum a tu taka krytyka.Piotr jak się ktoś zajmuje ponad trzydzieści lat akwarystyką to jeszcze nie jest taki stary żeby być........ ..Wsiedliście na chłopaka jak na jakiegoś rumaka.Alek jak zwykle uszczypliwy ale i jemu dobrze zrobi przewietrzenie komórek w innym klimacie.Co do Mirka wiem tyle.Nie byłem nie widziałem ale znam chłopaka i wierze bo akwa ma od dawna.Ryby czerwone kupił odemnie jakieś pół roku temu. Niebieskie od Michała jeszcze wcześniej. Pozostałe w sklepie u Słonia w Gnieznie.Tyle co wiem i mogę potwierdzić.Znawcą od roślinek zaproponuję że jak Mirek przyjdzie ze szpitala niech mu powiedzą którą rośline ma wyrwać i zrobić zdjecie korzenia.Okaże się czy to roślina świeża czy starsza ukorzeniona.Wiem jedno . Nasze ryby ma ponad pół roku i są leprze jak były a napewno kot się po nich nieoblizuje.
"Gniezno bijom więc my siłom zamiast wznosić w niebo modły odeprzemy atak podły . Niechaj wredny Cocoloco idzie w Andy gdzieś wysoko i napewno się polepszy kiedy trochę się przewietrzy"
Ten post to typowy przejaw solidarności miejskiej . Nawet starałeś się kilka błędów przemycić aby był bardziej dosadny .
Rada aby przewietrzyć szare komórki jakoś się nie pojawiała na tym forum aż nie napisałem Twojemu koledze (którego znasz bardzo długo że nawet staż Piotra to piwo przy tej znajomości) że akwarium ma śliczne ale świeże . Nie polemizowałem z niczym tylko z amatorszyzną w sadzeniu roślin oraz że to akwarium nie jest układem ze stycznia . Jednak TY obiektywnie stwierdzasz że nie widziałeś ale wierzysz

ja jestem ateistą więc mało we mnie wiary .
Każdy może urządzić sobie akwarium jak chce i jak mu się ono podoba .
Mogłeś zwrócić uwagę na ocenę jaką wystawiłem ale Ty podważasz wiedzę wszystkich bo ......................... toć przecież krajan .
Fotka o nazwie autoportret2 - piękne ryby na ładnym tle i czar pryska w chwili kiedy zaczynamy zwracać uwagę na szczegóły .
Skład roślin - dwie z nich nie nadają się do tej temperatury .
Gruby koper wygląda jakby w reklamówce poleżał parę godzin .
Trzy rośliny wsadzone za głęboko i tylko im pióropusze sterczą nad żwir .
Nie podaję nazw roślin bo autor akwarium tak nie potrafi pewnie ich rozróżnić więc niech zostanie że jest tam trawa gruby koper i reszta .
Życzę autorowi wystawowego zbiornika powrotu do zdrowia . Grzegorzowi życzę mniej lenistwa i przeczytania wszystkich moich postów w których pisałem że akwarium jest śliczne i ryby też .
Nie każemy mu wyrywać roślinek - jego akwarium więc jak te źle posadzone zgniją to kupi nowe .
WIĘC... musi się mu ... y podobać . I jest zły , że taki laik jak ja ma takie ładne akwarium
No bez przesady

widziałem setki ładniejszych w wykonaniu młodszych osób więc 21 latek to dla mnie stary koń

Każdemu życzę aby miał cudowne ryby i cudowne akwarium i nie tylko na czas zrobienia fotki ale zawsze . Nigdy nie jestem zły kiedy widzę trud pracy włożony w zamierzony efekt - zły się robię w dwóch przypadkach
1) analfabetyzm - czyli pisanie na odpieprz i z błędami
2) wciskanie kitu
Akwarium zrobiło na mnie wrażenie a posty nie, bo czytając je uważnie widzę że mam powód być zły .