Oto jedna z 3 paletek która wydała mi się najładniejsza, prosiłbym o opinie na temat mojej ryby. Także chodzi mi o te krytyczne!
Chciałbym także żeby ktoś mi przybliżył jaka wielkość dyskowca odpowiada jego wiekowi [ wiadomo mniej więcej ]

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
Czemu aż 30-31 stopni masz? Leczysz je na coś, że taka wysoka temperatura na co dzień tam jest czy gotujesz ziemniaki?Dami pisze:Dobrze to na razie nie będę nic leczył, zobaczę po czasie efekty, podmiany co 3 dni 40l wody, mam zbiornik 240l. W tym momencie zrobiłem biotopowe akwarium, Korzenie, liście katepangu, szyszki olchy, żwir kwarcowy zwykły rzeczny 2-4 granulacja. Temp - 30-31C. Karmie mięsem, i mam zamiar wzbogacić dietę :
Za to twoja wiedza na temat palet jest obszerna, odrobaczać paletki... ty też bierzesz leki na zaś?marcin230680 pisze:Irytujesz mnie stary poczytaj więcej o dyskach ,jak chcesz mieć mini paletki to twoja sprawa.pozdrawiam
roh pisze:Jeżeli ryby jedzą to przeczytaj jaszcze raz co napisał ci Czarjan i TOM. Temp. 27-28 st. C, wyjmij połowę szyszek, i karm ryby tyle razy ile razy podejdą do szyby-pod warunkiem, że zjadły poprzednią porcję, a jest jeszcze szansa, że hukną. Na ten wiek są malutkie. Takie ryby powinny "obgryzać Ci paznokcie przy podawaniu pokarmu".
Nie kombinuj z morszczukami, krewetkami i innymi zwierzętami wodnymi. Serce woł+serce indycze+ suszony gammarus+szpinak+marchew-to w miarę bezpieczne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość