weterynarz/patolog z Czechowic-Dziedzic

Choroby dyskowców, sposoby leczenia oraz leki, diagnoza za pomocą mikroskopu.

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961

Myrcin
nowicjusz
nowicjusz
Imie i Nazwisko: Marcin Krajewski
Miejsce zamieszkania/miasto/: ok. Tarnowskich Gór

weterynarz/patolog z Czechowic-Dziedzic

Post autor: Myrcin » 03 lip 2008, 08:30

witam wszystkich. ma ktoś może namiary na patologa z Czechowic-Dziedzic? coś paskudnego zaczyna się dziać z jednym z moich blue diamondów, a że to moja dobra ryba, zależy mi na jej uratowaniu. przez forum będzie trudno jej pomóc. chyba że ktos już miał taki przypadek. mianowicie. ryba ta ma wzdęty brzuch, długo nie wydala kału, a jeśli wydali, to jest to spora kula. je jeszcze normalnie, aczkolwiek mniej niż zwykle. to wzdęcie utrzymuje się już dośc długo, bo ponad tydzień, ale dopiero wczoraj wieczorem zwróciłem na nie uwagę i pomyślałem, że to może być objaw chorobowy. innymi objawami są zblednięcie lub pociemnienie(naprzemiennie) i pociemnienie oka, zniknęły jej płetwy brzuszne, a były naprawdę imponujące, apatia, ale czasami "spiduje" po akwarium. myślę że to nie jest wina wody i parametry nie grają tu większej roli. czy jest ktoś w stanie na podstawie takich objawów coś powiedzieć na ten temat?

Myrcin
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: Myrcin » 03 lip 2008, 16:42

gwoli formalności- tww 0 two 4 pH dzisiaj rano 5,8 temperatura w każdym akwa z paletkami 29 stopni.

discuslz
junior
junior
Imie i Nazwisko: Lukasz Zalewski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Belfast

Post autor: discuslz » 04 lip 2008, 12:47

Masz mozliwosc zrobienia rybce zdjecia?

Myrcin
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: Myrcin » 04 lip 2008, 17:28

tak, mam możliwość, ale na zdjęciu mało co widać, już próbowałem porobić zdjęcia.

Awatar użytkownika
stachu
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Stanisław Kaczorowski
Kontaktowanie:

Post autor: stachu » 05 lip 2008, 19:43

Tel.kom. nie moge dać ale dzwoń do Kliniki to dostaniesz pomoc

32 2153439

pozdrawiam

Awatar użytkownika
lukiki
junior
junior

Post autor: lukiki » 08 lip 2008, 18:48

Chciałbym w jakiś sposób przyłączyć sie do tematu nie zakładając nowego. Moje pytanie to czy ktoś zna jakieś miejsce w Łodzi w którym napewno przeprowadzą mi badanie stwierdzające występowanie nicieni i wiciowców.Obdzwoniłem dziś dużo weterynarii a nawet Instytut higieny weterynaryjnej i nikt nie przeprowadza takich badań.Prosze o jakieś namiary na pewne miejsca.

Odpowiedz

Wróć do „Choroby, Leczenie i Mikroskop”