warto przeczytać

Choroby dyskowców, sposoby leczenia oraz leki, diagnoza za pomocą mikroskopu.

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

warto przeczytać

Post autor: cocoloco » 16 lut 2005, 23:32

w magazynie akwarium pojawiło się opowiadanie naszej koleżanki z forum nagrodzone 1 nagrodą w konkursie PKMD . Przyznam szczerze że już tą pracę czytałem jako członek komisji . Dzisiaj przeczytałem ponownie i nie żałuję że głosowałem jak głosowałem . Polecam warto przeczytać ja przeczytałem ponownie i pewnie znów to kiedyś przeczytam . Można być postronnym obserwatorem a również można dostrzec w tym opowiadaniu część własnej przygody z paletkami .

Awatar użytkownika
yoyi
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Dutkiwicz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Warszawa

Post autor: yoyi » 17 lut 2005, 08:55

Czytając początęk pomyślałem, że to opowiadanie nie ma nic wspólnego z przygodą z dyskowacami (przynajmniej w takim sensie jak sam to sobie wyobrażałem). Kończąc artykuł byłem pewien że właśnie ta praca powinna była wygrać (mimo nie znajomości pozostałych). Dlaczego? Hmmm? Ponieważ każdy z nas przeżył coś podobnego w swojej przygodzie z paletkami i wie ile serca (czasem nieświadomie), poświęcenia a często i nerwów wkłada w nie dokońca zdający sobie z tego sprawy (domowy) podwodny świat Dyskoców.
Piękna historia - nic dodać nic ująć :D :D

Awatar użytkownika
bjarka
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Beata Jarka
Kontaktowanie:

Post autor: bjarka » 17 lut 2005, 19:38

Jako autorka bardzo dziękuję za ciepłe słowa. Koniecznie chciałam podzielić się swoją historią z kimś ,kto zrozumie moje emocje i znalazłam Wasz konkurs. Niestety przez moje niedopatrzenie pozostał głupi tytuł,który mąż umieścił na pulpicie komputera,aby wiedzieć co to jest.Dzięki ogłoszeniu konkursu znalazłam Wasze Forum i stałam się dużo mądrzejsza. To jest dla mnie najcenniejsza nagroda.
Obecnie jestem całkowicie pewna,że choroba,z którą się zmagałam to "discus plague".Miałam w swoim akwarium wiele chorób,ponieważ nie lubiłam kwarantanny u nowo zakupionych ryb.Jednak żadna z nich nie miała tak gwałtownego przebiegu.
A tak na marginesie, nie rozumiem ,w jaki sposób konkurs się opłaca organizatorom :?:
Beata Jarka

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 17 lut 2005, 22:41

aby odpowiedzieć na pytanie jak konkurs się opłaca organizatorom należy zacząć zdanie od agencja TASS donosi albo za górami za lasami za siedmioma górami . Przyjmijmy że są rzeczy na tym świecie które się nie przelicza na pieniądze . Oceńmy to tak , Twoje dołączenie do nas warte było tych nakładów ;)
Poważnie to jedna reklama kosztuje na całą stronę 700 zł a tak mamy 3 informacje o konkursach i druk kilku prac nagrodzonych więc policz sama ;)

Awatar użytkownika
bjarka
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Beata Jarka
Kontaktowanie:

Post autor: bjarka » 18 lut 2005, 00:29

Wypiłam za dużo czerwonego wina z moimi gośćmi,ale trochę rozumiem.Czuję się zaszczycona.Młodzieżowe POZDRO.

Awatar użytkownika
Brodacz
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Grzegorz Mierzejewski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno

Post autor: Brodacz » 18 lut 2005, 07:43

Potym artykule wiem jedno, daleko od azji. Gratuję ten artykuł zasłużył na zwycięstwo w konkursie.

Awatar użytkownika
fish
junior
junior
Imie i Nazwisko: Radek Rybak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Pionki

Post autor: fish » 18 lut 2005, 12:06

Ja także gratuluję zwycięstwa. Artykuł bardzo mi się podobał, bardzo ładnie opisałaś swoją walkę o zdrowie podopiecznych.

Awatar użytkownika
eugen
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: eugen » 18 lut 2005, 12:18

Ja rowniez gratuluje, ale przeczytac nie moge... :? (przynajmniej na razie)
A moze by tak ten artykul u nas opublikowac...?
eugen

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 18 lut 2005, 16:05

oczywiście pojawią się na forum ale musimy być fair w stosunku do współorganizatorów i zamieścić wszystkie opowiadania ale z opóźnieniem .

Odpowiedz

Wróć do „Choroby, Leczenie i Mikroskop”