Ruszyła impreza w Krakowie

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 02 cze 2006, 17:01

zgadzam się w całej rozciągłości z przedmówcą. W moim przypadku była CHĘC SAMEGO UCZESTNICTWA, nie mam doświadczenia w "wystawianiu" rybek, zbiornik z dyskami mam od 3 miesięcy, zarybiłem go na początek i.............. pobieram nauke.
Najlepiej uczyć się od najlepszych a gdzie mozna ich spotkać jak nie na takiej imprezie.
Jestem przekonana, że zdobyta wiedza zaprocentuje na imprezie za 2 lata..........juz planuje pewne znaczace zmiany w obsadzie mojego akwarium.
Powoli zbieram się na wystawę i wieczorne spotkanie, malkontenci i nieobecni krytykanci niech żałują :D

bastekhh
nowicjusz
nowicjusz
Kontaktowanie:

Post autor: bastekhh » 02 cze 2006, 18:29

trzymam za was kciuki i mam nadzieje ze to nie bedzie pierwsza i ostatnia taka wystawa ....tylko skonczcie z ta zlosliwoscia jestesmy tu bo kochamy nasze dyski ....pozdrawiam wszystkich

wiesiek
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: wiesiek » 02 cze 2006, 19:03

Gratuluję wystawy !!
Widziałem już kilka , ale na Waszej podobało mi się najbardziej - urządzona ze smakiemi. No i ma niewątpliwą zaletę - dużo miejsca i dla wystawców i dla obserwatorów.
Okazy różne - są i cudeńka, są i słabsze osobniki, ale to chyba normalne. Na mnie wrażenie zrobiły te z nowej klasy "W" - ciekawostka dla nowicjusza.
No i ta możliwośc' pogadania "w realu" z tuzami dyskomanii :)
Jedyny minus to zbyt małe nagłośnienie imprezy w mediach ! Np. dzisiaj w głównym wydaniu Kroniki na TVP-3 ani słowa o tak WAŻNYM wydarzeniu, podczas gdy równoległej wystawie owadów poświęcono kilkuminutowy reportaż :(
Również do "oplakatowania" miasta mam zastrzeżenia. Jak są wystawy psów czy kotów to ich wszędzie pełno .
Ostatnio zmieniony 05 cze 2006, 08:14 przez wiesiek, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

Post autor: Gość » 02 cze 2006, 21:43

cocoloco pisze:akwaria wystawowe zalane a my trzeźwi i to jest sprawiedliwość

Awatar użytkownika
mkozubski
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Maciej Kozubski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Chorzów
Kontaktowanie:

Post autor: mkozubski » 02 cze 2006, 23:03

własnie wróciłem z integracji kto nie byl niech żaluje - pozdrawiam

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 03 cze 2006, 01:01

też wróciłem z integracji więc napiszę parę słów - dawniej słowem gość określano kogoś z klasą - dzisiaj a właściwie na tym forum bywa różnie
CO do samych dyskow to znawca w temacie nie jestem ale kilka ryb ogladalem b dokladnie Smile chyba najbardziej podobal mi sie okaz 82k ...niestety kilka akwa dalej plywa ryba dosc powaznie ranna...chyba nie powinna sie w ogole znalkezc w wystawowym baniaku...
No i wypowiedział się "gość" - oczywiście napisał że nie jest znawcą w tym temacie co nie jest dla nas zaskoczeniem - krytykowana ryba została przez sędziów oceniona na 24 pozycji co jest świetnym miejscem biorąc pod uwagę że 12 ryba z Pragi ledwie się zmieściła w 50 - tce . Teraz pada pytanie jak się "gość" zna na rybach a może to on się zna a 9 sędziów w tym 4 klasy międzynarodowej z zagranicy ocenia tą rybę inaczej . Pewnie "gość" popłakał się też przed TV bo wygrała jakaś tam miss z plastrem na kolanie bo upadła 5 minut przed zawodami a nie ta tłusta w jego typie co plastra nie miała .
Wiec co mamy zrobić - na następne mistrzostwa zaprosić gościa i powierzyć mu sędziowanie i uznać że to co mu się podoba jest ładne a reszta to śmieć . Jednak ja uważam że autorytety międzynarodowe uznawane na całym świecie oraz nasi sędziowie z PKMD są dla mnie bardziej miarodajni niż ktoś kto uważa że jest "gościem" . Nie chcialem się wypowiadać na temat pewnych wypowiedzi które pojawily się w tym wątku . Może niektórzy podniosą własny dywan i zobaczą jak sami naśmiecili opierając się na opini laika który podobno ma wypielęgnowane malawi . Ja oświadczam że w domu mam wypielęgnowany zbiornik z paletkami a na tych z afryki się nie znam i nie wiem czy nie ładniejsze w moim stawie nie pływają . Podobno to afrykańskie pielęgnice ale mogę się mylić bo jestem w tej materi równie mocny jak .............................................................

Jednak jestem dumny z tego że to wystawcy zagraniczni i to tacy co zdobywali czołowe miejsca na zagranicznych mistrzostwach oświadczyli że nie spodziewali się takiego poziomu , jestem dumny z tego że największe autorytety uznały że podeszliśmy profesjonalnie do tej imprezy i zademostrowaliśmy poziom wyższy niż na niektórych imprezach znanych na świecie . Z jednego nie jestem dumny że kolega klubowy wyraża swoje opinie na podstawie relacji osoby która nie potrafi odróżnić dobrej klasy paletki od paletki średniej jakości . Może ten post będzie nauczką że tu każdy firmuje wypowiedź własnym nazwiskiem i wypowiada własne opinie a jak zacznie identyfikować się z jakimś laikiem to wyjdzie na tym jak Zabłocki na mydle .

Awatar użytkownika
deptak
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Adam Deptuła
Kontaktowanie:

Post autor: deptak » 03 cze 2006, 04:36

cocoloco pisze: Może ten post będzie nauczką że tu każdy firmuje wypowiedź własnym nazwiskiem i wypowiada własne opinie a jak zacznie identyfikować się z jakimś laikiem to wyjdzie na tym jak Zabłocki na mydle .
Wlasnie ruszam do Krakowa do zobaczenia na miejscu :D

pozdrawiam

Awatar użytkownika
rady3
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Robert Dreszer
Miejsce zamieszkania/miasto/: Stary Białcz
Kontaktowanie:

Post autor: rady3 » 03 cze 2006, 08:34

Ludzie czapki z głów. Zresztą niczego innego się nie spodziewałem. Nic więcej nie napiszę bo mi wstyd.

Gość

Post autor: Gość » 03 cze 2006, 08:51

Sprostowanie ;) ryba z 82 zdobyła tyle samo punktów co "ranna" - obie zajęły to samo miejsce - 24 .

jucha
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: jucha » 03 cze 2006, 12:34

Ja też tam byłam i piękne rybki zobaczyłam!!!!!!!!!!
Jeżeli chodzi o tą "niby uszkodzoną" o której tyle sie mówi, to uważam że rana w żadnym razie nie ujmuje estetyce rybki, jest ładnie ubarwiona i kształtna MI sie bardzo podobała. A poza tym jakby ktos tego nie zauwazył to dodam ze chętnie podpływa do ogladającego i nie wykazuje swoim zachowaniem przykrych dolegliwości związanych ze skaleczeniem. Nie wiem jak KRYTYKUJĄCY ale ja sobie bardziej cenie fakt że rybka jest sympatyczna i towarzyska niż jak jest super pieknie ubarwiona a nawet nie raczy podpłynąć do przedniej szyby. Moim zdaniem kazda rybka ma swoj charakter jedna jest milutka a inna będzie skurczy.... że jej wlaściciel będzie chciał sie jej jak najszbciej pozbyć (mówie to z własnego doświadczenia) powiedzonko "nie wszystko złoto co sie świeci" w tej sytuacji sie sprawdza. Tak więc niech SUPER ZNAWCY I NAJLEPSI SPACJALIŚCI darują sobie te swoje bezsęsowne uwagi bo czytać sie tego nie da.
Pozdrawiam justyna
Ps. Chłopaki cała organizacja mistrzostw to świetny kawał roboty GRATULUJĘ !!!!!!!!!!

Gość

Post autor: Gość » 03 cze 2006, 15:30

Witam
Ryby piękne, organizacja wzorowa (szczególnie reakcja Prezesa na zachowanie Pana Kozioła), wykłady pouczające. Już się nie mogę doczekać kolejnych Mistrzostw lub wystaw
Pozdrawiam
Dawid

Awatar użytkownika
Mec!eK
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: Mec!eK » 03 cze 2006, 15:36

Powyższy tekst był mój wylogowało mnie.

Awatar użytkownika
margod
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: margod » 03 cze 2006, 16:08

Anonymous pisze:Witam
Ryby piękne, organizacja wzorowa (szczególnie reakcja Prezesa na zachowanie Pana Kozioła), wykłady pouczające. Już się nie mogę doczekać kolejnych Mistrzostw lub wystaw
Pozdrawiam
Dawid
...a własnie o co chodziło, bo kupowałem ryby u tego Pana i atmosfera była bardzo napięta... Czy sprzedaż ryb była nielegalna?

Awatar użytkownika
margod
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: margod » 03 cze 2006, 16:11

UWAGA zaraz w tele-expesie relację z mistrzostw pokażą

art
nowicjusz
nowicjusz
Imie i Nazwisko: Artur Byrcz

Post autor: art » 03 cze 2006, 16:52

Ekstra wystawa, gratulacje dla organizatorów!!!

Odpowiedz

Wróć do „I Mistrzostwa Dyskowców Kraków 2006”