też wróciłem z integracji więc napiszę parę słów - dawniej słowem gość określano kogoś z klasą - dzisiaj a właściwie na tym forum bywa różnie
CO do samych dyskow to znawca w temacie nie jestem ale kilka ryb ogladalem b dokladnie Smile chyba najbardziej podobal mi sie okaz 82k ...niestety kilka akwa dalej plywa ryba dosc powaznie ranna...chyba nie powinna sie w ogole znalkezc w wystawowym baniaku...
No i wypowiedział się "gość" - oczywiście napisał że nie jest znawcą w tym temacie co nie jest dla nas zaskoczeniem - krytykowana ryba została przez sędziów oceniona na 24 pozycji co jest świetnym miejscem biorąc pod uwagę że 12 ryba z Pragi ledwie się zmieściła w 50 - tce . Teraz pada pytanie jak się "gość" zna na rybach a może to on się zna a 9 sędziów w tym 4 klasy międzynarodowej z zagranicy ocenia tą rybę inaczej . Pewnie "gość" popłakał się też przed TV bo wygrała jakaś tam miss z plastrem na kolanie bo upadła 5 minut przed zawodami a nie ta tłusta w jego typie co plastra nie miała .
Wiec co mamy zrobić - na następne mistrzostwa zaprosić gościa i powierzyć mu sędziowanie i uznać że to co mu się podoba jest ładne a reszta to śmieć . Jednak ja uważam że autorytety międzynarodowe uznawane na całym świecie oraz nasi sędziowie z PKMD są dla mnie bardziej miarodajni niż ktoś kto uważa że jest "gościem" . Nie chcialem się wypowiadać na temat pewnych wypowiedzi które pojawily się w tym wątku . Może niektórzy podniosą własny dywan i zobaczą jak sami naśmiecili opierając się na opini laika który podobno ma wypielęgnowane malawi . Ja oświadczam że w domu mam wypielęgnowany zbiornik z paletkami a na tych z afryki się nie znam i nie wiem czy nie ładniejsze w moim stawie nie pływają . Podobno to afrykańskie pielęgnice ale mogę się mylić bo jestem w tej materi równie mocny jak .............................................................
Jednak jestem dumny z tego że to wystawcy zagraniczni i to tacy co zdobywali czołowe miejsca na zagranicznych mistrzostwach oświadczyli że nie spodziewali się takiego poziomu , jestem dumny z tego że największe autorytety uznały że podeszliśmy profesjonalnie do tej imprezy i zademostrowaliśmy poziom wyższy niż na niektórych imprezach znanych na świecie . Z jednego nie jestem dumny że kolega klubowy wyraża swoje opinie na podstawie relacji osoby która nie potrafi odróżnić dobrej klasy paletki od paletki średniej jakości . Może ten post będzie nauczką że tu każdy firmuje wypowiedź własnym nazwiskiem i wypowiada własne opinie a jak zacznie identyfikować się z jakimś laikiem to wyjdzie na tym jak Zabłocki na mydle .