Rada?

czyli pomagamy sobie nawzajem

Moderator: stanpiter

Awatar użytkownika
jasiu1815
junior
junior
Kontaktowanie:

Rada?

Post autor: jasiu1815 » 13 wrz 2008, 20:58

Witam wszystkich
Proszę o radę odnośnie zakupu ryb.Chciałbym zakupić kilka sztuk ryb odmiany której nie mogę dostać na moim rynku.Te które mnie interesują znalazłem w sklepie w Szczecinie i w hodowli w Swarzędzu.Absolutnie nie chciałbym żeby ten post ktoś potraktował jak kryptoreklamę.Nie stety w moim rejonie nie mam dostępu do takich ryb.Chciałbym się dowiedzięć czy ktoś kupował tam ryby i czy mogę liczyć na to co mówią sprzedawcy.
Dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 14 wrz 2008, 09:07

Z pewnością ktoś tam już kupował, ktos kupuje i pewnie ktoś będzie kupował.
A co mówią sprzedawcy to niby skąd mamy wiedzieć, pewnie różne rzeczy wygadują w zależności z kim i o czym gadają i przy czym.
O jakie ryby Ci chodzi?

Awatar użytkownika
jasiu1815
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: jasiu1815 » 14 wrz 2008, 10:26

Tom moje pytanie bardziej dotyczy zdrowia i kondycji ryb które chciałbym kupić.Do tej pory zaopatrywałem się u znajomego chodowcy i tam sobie mogłem obejrzeć ryby i wybrać tu muszę liczyć na słowo sprzedawcy.Ten chodowca nie ma tej odmiany i dlatego pytam .

arturo
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Artur Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Skórzewo

Post autor: arturo » 16 wrz 2008, 21:41

Zdaje się że mieliśmy dzisiaj okazję pogadać telefonicznie, przepraszam że nie tutaj, ale miałem sporo pracy wyjazdowej, z mojej strony dostałeś komplet informacji, jeśli nie widać ryb ZAWSZE podjedź, mniej tracisz... A co gadamy.... to wiedzą tylko zainteresowani... jedno jest pewne, ładne ryby Ci się podobają..... pozdrawiam

Awatar użytkownika
przynenta
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
Kontaktowanie:

Post autor: przynenta » 16 wrz 2008, 22:15

jasiu1815 pisze:Tom moje pytanie bardziej dotyczy zdrowia i kondycji ryb które chciałbym kupić..
Nie polecam tych ryb! Same kłopoty z nimi!

Po 15 godzinach w podróży by tylko jadły i jadły a po tygodniu szyby paskudzą ikrą.
:wink:

Awatar użytkownika
jasiu1815
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: jasiu1815 » 17 wrz 2008, 17:26

Dzięki za odpowiedzi.Widzę,że na forum panuje dobre poczucie humoru ale to dobrze jestem coraz bardziej przekonany do zakupu.Arturo zgadza się to właśnie ze mną rozmawiałeś telefonicznie.Jak będe już przygotowany do przyjęcia nowych ryb to się odezwę.
Pozdrawiam

Odpowiedz

Wróć do „Pomoc Klubowa”