Gratulacje, to fajnie że Andrzej wraca z tarcząroh pisze: Andrzej zdobył 3 miejsce za swojego Heckla. Generalnie konkurs wygrała Anglia-niekoniecznie ryby.

Fajnie, że tam byliście i fajnie, że wiele zobaczyliście !!!!!!
Moderator: przynenta
Gratulacje, to fajnie że Andrzej wraca z tarcząroh pisze: Andrzej zdobył 3 miejsce za swojego Heckla. Generalnie konkurs wygrała Anglia-niekoniecznie ryby.
Nie znam się na polityce, ale rzeczywiście preferowali kolor czerwony u ryb dzikich dodam tylko angielskich. Co do rozmiarów ja je podałem dla porównania-przybliżenie.mare777 pisze:Roman, czy tam hodowca wystawiający rybę podaje jej rozmiar który widnieje na etykiecie zbiornika?
Widzę też, że sędziowie preferowali kolor czerwony, szczególnie wśród dzikich, czyżby to jakieś inklinacje polityczne?
![]()
![]()
roh pisze: Nie znam się na polityce, ale rzeczywiście preferowali kolor czerwony u ryb dzikich dodam tylko angielskich. ....................... Mój 20 cm blue za size dostał 9,5 pkt a zwycięzca z 15 cm dostał 9 na 20 możliwych-generalnie i parę takich "metrówkowych" przykładów bym znalazł
Tak sędziował Andrzej N. czyli Ja, maksymalnie za wielkość można było dostać 10 punktów. Napisane jest to tu--mkozubski pisze:z tego co wyżej Andrzej tam sędziował ??
W Anglii sędzia nie ocenia ryb jak chce były karty sędziowskie podobne do naszych . Takie karty są już teraz na każdym konkursie,Ambra pisze:
W Anglii sędzia może oceniać jak chce a wynik i tak ustala organizator .......................![]()
Oj mają się czego uczyć od PKMD organizatorzy konkursów z innych krajów ................... - problem jednak w tym że nie bardzo chcą, bo jak wtedy manipulować ?
A jednak także chodzi o kartę, gdyż ocena 7 elementów a 10 to zasadnicza różnica.roh pisze: Andrzeju, tu nie biega o to czy karta punktacyjna była taka czy inna. ........
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości