witam
Jako że miałem już stado otosków przy pierwszych paletkach , zdecydowałem się także dołożyć do obecnego akwarium , dzisiaj do zbiornika wprowadziłem 15 szt(ok 3cm) , akwarium 300l 7x red melon 7-10cm
Przy pierwszych paletkach nie miałem żadnych problemów , teraz rozpętało się istne polowanie , chwilowo jestem zmuszony karmić ryby na zawołanie bo jak tylko nie mają na oku serducha biorą się za otoski
Czy ktoś z was stracił w ten sposób stado otosków czy za 2-3 doby ryby się przyzwyczają?
otoski z paletkami
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
- mare777
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Marek Marcinkiewicz
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Szczecin
- Kontaktowanie:
Re: otoski z paletkami
Moje otoski przeżyły tak gdzieś półtora roku z dzikimi zielonymi, to znaczy tyle czasu zajęło moim tefe sukcesywne wykończenie stada 15 sztuk otosków. Zbiornik był solidnie zarośnięty i pewnie dlatego tak długo to trwało, choć muszę przyznać, że specjalnej agresji nie zauważyłem. Tak od czasu do czasu, od niechcenia któryś bywał "szturchnięty", zapewne musiały być też mocniejsze uderzenia i one zapewne otoskom nie wyszły na zdrowie.