Do akwa wlewam czyste RO i mam problem z stabilnością PH dlatego że TWW jest na poziomie 0. Myślałem nad mieszaniem ro z rurowitem ale nie wiem jak doprowadzić rurowit żeby nadawał się do mieszania. Proszę koleżanki i kolegów o wskazówki. Czy dodajecie jakieś środki , ile woda musi odstać żeby się nadawała do użycia , czy trzeba ją przegotować ,za każdą informację będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Rurowit
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
- jerzol_kominiarz
- junior

- Kontaktowanie:
Obojętnie jak to zrobisz musisz pamiętać, że efekt końcowy musi być taki, aby w jak najmniejszym stopniu szkodził rybkom. Jeśli będziesz mieszał "rurowit" z "osmozą" to i tak proporcję musisz określić TY, aby uzyskać końcową wodę o dobrych parametrach. Niewątpliwie w rurach płynie niejednokrotnie cała tablica Mendelejewa i trudno usunąć wszystko, niewątpliwie efektywny jest prefiltr z węgla aktywowanego, dalej ile i jakich tych prefiltrów założysz, co do nich włożysz to już musisz zadecydować sam choćby ze względu na jakość "Twej" wody. Ja mieszam "rurowit" z "osmozą" i dodaję wyciąg z torfu, CO2 i nawóz do roślin - to w ogólnym, co do rozrodczych i innych to już całkiem inna historia