Najlepszy budulec
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
Najlepszy budulec
Witam kolegów mam takie pytanko, który pokarm powoduje najszybszy wzrost. Ja słyszłem,że wazonkowce posiadają najwiecej białka.
-
smaro
- junior

- Lokalizacja: Konstantynów Łódzki Wiek :33 Imie i nazwisko: Marcin Szmajda
- Kontaktowanie:
Witam!
Widzę, że nikt nie kwapi się aby napisać cokolwiek.
Najlepiej, abys karmił często np 3 razy na dzien - możesz i 5 razy jesli rybka jest mała i zarazem młoda. Tylko porcje takie aby zjadały na raz. Podstawa to artemia , serducho najlepiej własnej roboty i szpinak. Takie karmienie to niestety częste podmiany wody bo jak jedzą dobrze i rosną to i oddawają dużo do wody. Ja daję płatki Tropikala D 50, Regular. Dobrze jest je namoczyć ,ale moje rybcie namoczone wypluwają myśląc ,że są nieświeże, wolą bez.
Może inni doświadczeni się wypowiedzą. Najważniejsze urozmaicona dieta.
Pozdrawiam
Smaro
Widzę, że nikt nie kwapi się aby napisać cokolwiek.
Najlepiej, abys karmił często np 3 razy na dzien - możesz i 5 razy jesli rybka jest mała i zarazem młoda. Tylko porcje takie aby zjadały na raz. Podstawa to artemia , serducho najlepiej własnej roboty i szpinak. Takie karmienie to niestety częste podmiany wody bo jak jedzą dobrze i rosną to i oddawają dużo do wody. Ja daję płatki Tropikala D 50, Regular. Dobrze jest je namoczyć ,ale moje rybcie namoczone wypluwają myśląc ,że są nieświeże, wolą bez.
Może inni doświadczeni się wypowiedzą. Najważniejsze urozmaicona dieta.
Pozdrawiam
Smaro
- vega1
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów
Nie samo bialko powoduje szybki wzrost.Tak jak napisal kolega smaro bardzo dobre jest serce i artemia.Owszem doniczkowiec tez jest bardzo wartosciowy ale nie mozna nim przekarmiac gdyz powoduje otluszczenie ryb.Generalnie trzeba karmic czesto a im mniejsza rybka tym czesciej karmic.Wiadomo pokarm urozmaicony.Na pytanie jednak ktory z pokarmow powoduje najszybszy wzrost nie potrafie odpowiedziec.
Pozdrawiam
Pozdrawiam