Bocje też ludzie
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
może i nie ma tylko mnie zastanawia po co TObie kwaranntanna jak i tak nic ona nie daje?Pewnie się czepiam i nie mam racji.Ale kwaranntanna dla mnie ma swój sprzęt czyli siatka grzałka itp.Po tych zabiegach warto zdezynfekować.Jeśli uzywasz siatki w kwaranntannie i akwa oglnym tej samej to jaki ma sens kwaranntanna?Jakoś nie zauważam
Hypno napisał:
Jeżeli mówisz o bocjach wspaniałych spróbuj proszę z tymi, o których mówię (striata), gwarantoiwać Ci oczywiście nie mogę, ale właśnie to stąd je mam! - wspaniałe nie pomogły, te drugie wręcz gustują w ślimakach. Problem u mnie wyglądał podobnie jak opisujesz (mogłem robić zupę), dzisiaj musiał bym mieć "szczęście" żeby znaleźć ślimaka, naprawdę obecność nowych lokatorek widoczna była z dnia na dzień (w kontekście ślimaków) i gdybym tego sam we własnym akwa nie doświadczył trudno było by mi uwierzyć.A z drugiej strony ślimaki mają się świetnie, można by rzec że łażą po bocjach, i już niedługo wykopią je z dziupli w korzeniach
-
- senior
- Imie i Nazwisko: Robert Nowakowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Klucze
- Kontaktowanie:
A w filtrze zewnętrznym można je znależć ?? (ślimaki)Adam pisze: (.........) dzisiaj musiał bym mieć "szczęście" żeby znaleźć ślimaka, naprawdę obecność nowych lokatorek widoczna była z dnia na dzień (w kontekście ślimaków) i gdybym tego sam we własnym akwa nie doświadczył trudno było by mi uwierzyć.
pozdr Robert
-
- senior
- Imie i Nazwisko: Robert Nowakowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Klucze
- Kontaktowanie:
Właśnie problem w tym, że bocje do kubełka nie wchodzą, a ślimaki tam robią kupkiAdam pisze:podczas ostatniego czyszczenia, owszem znalazłem w kubełku jakieś 3 "mikrony", ale to myślę nie zbyt groźna ilość

pozdr Robert.