co to jest?
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
- Michcio
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Michał Próchnicki
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Nie trochę soli tylko tyle ile trzeba.. Nie bój sie sól ponadto ma działanie uspokajające. Pewnie wiesz ale napisze bo nie chce mieć na sumieniu Twoich drogich ryb
Przynajmniej 50% wody w szpitalu powinno pochodzić z ogólnego, woda 24 h\ dobę napowietrzanie, temperatura identyczna , filtr musi być żywy bo inaczej azotyny wygrają bitwę z grzybem, sól rozpuść w szklance wlewaj stopniowo do wody, akwarium ustaw w spokojnym miejscu najlepiej częsciowo zasłonięte, codziennie podmieniaj ok 10% wody. Przenoszenie - rybę przenieś do wiadra z częścią wody z akwarium ogólnego, później powoli stopniowo dolewaj wody ze szpitala. Po kilku minutach ryba na siatkę i do szpitala. W ogólnym również mocno napowietrzaj wodę. Życzę powodzenia i pisz jak efekty. Kup testy przynajmniej ph.

Ostatnio zmieniony 01 mar 2007, 16:01 przez Michcio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jeki
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Łukasz Osieka
wiem i nie drżęMichcio pisze:No i wszystko jasne. Anonimie czy ty wiesz co jest w ochotce??? gdybyś wiedział to bys drżał. Sprawdź w ciemności czy świeci jak tak to nie radzę karmić. .

choć przyznam że testu na świecenie to im nie robiłem

masz może jakiś test z tym świeceniem czy zwykła ciemność wieczorna bądź łazienkowa wystarczy?

Ale dziś jadę na giełdę więc dla uspokojenia sumienia jak kupię ochotkę i wodzienia to sprawdzę w ciemności

- Michcio
- entuzjasta
a po co wyłączać filtr?Jeki pisze:możesz , zresztą jak wyłączysz filtr bio to i tak będzie po nim.
Rosol w soli możesz trzymać ile ci sie podoba, w żaden sposób nie wpływa to negatywnie zdrowie bądź samopoczucie ryb. Palety można trzymać w słabym r-r soli. Jak będziesz wymieniał wodę uzupełniaj sól aby utrzymać stałe stężenie. Kuracja -przynajmniej tydzień.
Jeki możesz jeszcze zbliżyć ochotkę do świetlówki, jak świeci to ochotka be

Fajne to Twoje akwarium. Niedawno kupiłem szafkę pod podobne tylko moje będzie miało 60-70 cm wysokości.
Rosolz zamieść zdjęcia, szczególnie widok pletwy z bliska. Fotografuj ryby nie zbiornik.
Ostatnio zmieniony 01 mar 2007, 16:18 przez Michcio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michcio
- entuzjasta
Ryby przyjmują pokarm? Poruszają sie po akwa czy stoja w miejscu? Strasznie ciemne, czy to wina oświetlenia? No nic trzeba czekać. Miałem na mysli jasne zdjęcia w których ryba zajmuje 70% kadru, wtedy można by było ocenić stan ryby. Zmniejsz troche strumień powietrza żeby nie musiały walczyć z prądem. Pisałeś że masz 29 st, radze podnnieść do 31 ryby szybciej dojdą do siebie. Pisz co z ze zmianami skórnymi w miarę upływu czasu i możliwie zamieszczaj ich zdjęcia( w przybliżeniu). Miejmy nadzieje że zakończy sie na soli. Widze jednak że ryby mają sie lepiej- nie kładą sie.
Aha uważaj z temperaturą bo widzę ze masz konkretne grzały a zbirniki małe.
Aha uważaj z temperaturą bo widzę ze masz konkretne grzały a zbirniki małe.
przesylam zdjecia z dzis rana. Jak ta odplynie od tej drugiej robi sie jasna a gdy doplynie robi sie ciemna... Jak widac na kolejnych zdjeciach... Rynby jak byly w duzym akwarium to normalnie jakdly teraz tak srenio,ale mysle ze to kwiestia zmiany miejsca.mam grzalke z termostatem wiec dzis podniose temp. do 31 stopni.Zastanawiam sie czy te 2 nie rodzielisc bo moge pozyczyc od kumpla akwarium,ale nie mam tylu grzalek...
- Załączniki
-
- 3.jpg (22.88 KiB) Przejrzano 6559 razy