co to jest?
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
- Michcio
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Michał Próchnicki
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
a jak twardą masz wodę? Przeniosłeś tą w lepszym stanie? Zrób zdjecie ryb z ogólnego jak możesz chciałbym zobaczyć czy tam przynajmniej wszystko w porzadku+ Twój opis sytuacji. Jest to dośc istotne, gdyz należy określić czy ekspansja została zażegnana. Aha i jakbys mógl to odpowiadaj na postawione pytania, bez tego ja nie mogę odpowiedzieć na Twoje.
w glownym zbiorniku ryby czuja sie dobrze.Niestety mam tylko tester PH i wiecej nie moge zmierzyc...Przedstawiam zjecia moich reszty mieszkancow(chodz nie wszystkich bo czesc sie schowala w rosliny bo wode wylewalem).Rozdzielilem te dwie najbardziej chodze, rzetarlem rywanolem i szczerze mowiac poczuly sie lepiej i zaczely szybko plywac... zauwazylen ze duzo w wodzie plywa takich malych 1-2mm robaczki... paletki ich nie zjadaja, co to jest? pozdrawiam
- Załączniki
-
- 8.jpg (43.6 KiB) Przejrzano 6349 razy
- Michcio
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Michał Próchnicki
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Małe robaczki? Gdyby łaziło(pełzało) na dnie albo na szybach to wypławki, takie ok 0,5-2mm poruszające sie szybkim urywanym ruchem w kształcie wyciągniętej gruszki z jajami po bokach(samica) to oczliki... Nie mam pojęcia, nawet nie napisałeś jaki ma kształt? Raczej nie są to niebezpieczne bestie
Sam widzisz ile radości daje karmienie żywym pokarmem z niepewnego źródła, z każdym woreczkiem bonus gwarantowany:-) Z drugiej strony mozesz wziąść stwora i mu sie poprzyglądać pod mikroskopem, oznaczyć- polecam bardzo przyjemna zabawa.
Rybki nie wyglądaja na chore brzuszki pełne, martwi mnie tylko ten ciemny.

Rybki nie wyglądaja na chore brzuszki pełne, martwi mnie tylko ten ciemny.

a ten ogonek jest wporzadku? te robaczki sa podluzne jak miniaturowe glisdki. Pobawilem sie tym kwasem od kumpla i jak wlalem do wiaderka kilka kropelek to ph spadlo do 6. Tylko jak wleje do glownego zbiornika to czy mi nie pozdychaja? je chore juz maja jasne kolorki i plywaja dostojnie w szpitalach...