Problem z Reduktorem CO2
Raczej jestem pewny. U mnie jest to samo,gdy tylko spada cisnienie poniżej 60 bar, a tak widze z Twojego zdjęcia ,to na pewno to jest to. Ja również pół roku temu miałem to samo. Nowa napełniona butla i po miesiącu była już pusta. Wyciekow nigdzie nie mam. Wziąłem od innego dostawcy i jest OK od 6 miesięcy. Nawoże CO2 od bardzo dawna . Tym sprzętem od kilku miesięcy, ale wcześniej choćby na SERY było to samo . To normalne zjawisko. W tym raduktorze membrama Ci nie zamarznie,bo ciśnienie robocze jest ustawione automatycznie na ok. 1.5 . No chyba,że nawali reduktor. Jest to jednak bardzo dobry sprzęt . Po napełnieniu butli dokręć go dobrze
- Fal
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Darek Falkowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Barcin
- Kontaktowanie:
No i napełniłem butlę a reduktor ciągle swoje. Czyli lipa nadal przepuszcza. Już mam dość tych reduktorów i dwutlenku węgla. Moja cierpliwość do tych urządzeń się kończy. Z drugiej strony przecież to są piekielnie drogie urządzenia i taka awaryjność. Być może ładuję kiepskiej jakości dwutlenek naprawdę nie wiem.
Moje pytanie do ludzi z Bydgoszczy i okolic jeśli nabijają butlę dwutlenkiem węgla to gdzie? Chętnie zmienię dostawcę żeby sprawdzić czy jest to wina dwutlenku
Pozdrawiam
Fal
Moje pytanie do ludzi z Bydgoszczy i okolic jeśli nabijają butlę dwutlenkiem węgla to gdzie? Chętnie zmienię dostawcę żeby sprawdzić czy jest to wina dwutlenku
Pozdrawiam
Fal
- Fal
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Darek Falkowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Barcin
- Kontaktowanie:
No i zmieniłem dostawcę dwutlenku , wymieniłem reduktor na nowy. Została uznana moja reklamacja w aquamedic. Podobno mój przypadek jest pierwszy nigdy do tej pory z czymś takim się nie spotkali. Jestem ciekawy co z tego wyjdzie czy w końcu trafiłem na dobry reduktor i dwutlenek. Dam znać jakie będą efekty za tydzień.
Pozdrawiam
Fal
Pozdrawiam
Fal
- cocoloco
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
- Kontaktowanie:
Aqua medic to bardzo porządna firma
- nawet ...................................... mieliśmy przez nią dylemat czy wyrazić zgodę aby to firma wstąpiła do PKMD . Tylko Bogdan jest w stanie przerobić fotkę firmy aby na legitymacji nadać jej ludzką twarz
. Z uwagi na to że moje żart są trudne do zrozumienia wiadomość dla Stefana ( orgyginalna wersja weź Usarin C ) - post wyżej to dowód że Bogdan uzna że to tak proste zadanie że zrobi to każdy kto ma aparat w telefonie
.