Start
Moderator: przynenta
Ja tylko nie rozumiem jednej rzeczy. Dlaczego musze płacić wpisowe opłacać składki żeby być cześcią klubu. I żebym mógł od kogoś cos kupić. Coraz większe odnosze wrażenie że klub odcina się od nie klubowiczów. Naszczęście są telefony i maile Priv. Jakos sobie poradzimy. Faktycznie duzo się pisze, że klub jest dla elity. Uważałem to za głupote, ale zaczynam co nie których rozumieć. Wiem, że mi się dostanie po uszach za to, ale trudno.[/img]
- vega1
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów
Do kolegi zelika:
Każda organizacja,klub lub inna zorganizowana grupa aby sprawnie funkcjonować potrzebuje pieniędzy (niestety).Oto odpowiedż dlaczego musisz płacić aby być częścią klubu
Bez pieniędzy nie bylibyśmy w stanie zaistnieć a więc nie byloby klubu,nie byloby forum co za tym idzie nie byloby nas...
Klub absolutnie nie odcina się od nieklubowiczów a może wręcz przeciwnie więc nierozumiem dlaczego tak piszesz.
I jeszcze jedno sprostowanie.
Klub nie jest dla elity tylko dla normalnych ludzi,pasjonatów,hobbystów i nie tylko.Natomiast to właśnie Ci normalni ludzie sprawiają że całość jako klub można nazwać elita.
Każda organizacja,klub lub inna zorganizowana grupa aby sprawnie funkcjonować potrzebuje pieniędzy (niestety).Oto odpowiedż dlaczego musisz płacić aby być częścią klubu

Bez pieniędzy nie bylibyśmy w stanie zaistnieć a więc nie byloby klubu,nie byloby forum co za tym idzie nie byloby nas...
Klub absolutnie nie odcina się od nieklubowiczów a może wręcz przeciwnie więc nierozumiem dlaczego tak piszesz.
I jeszcze jedno sprostowanie.
Klub nie jest dla elity tylko dla normalnych ludzi,pasjonatów,hobbystów i nie tylko.Natomiast to właśnie Ci normalni ludzie sprawiają że całość jako klub można nazwać elita.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2006, 13:00 przez vega1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hypno
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
- Kontaktowanie:
Kamil... zastanów się chwilę... jesteś na tym forum, piszesz posty, czytasz je oglądasz fotki i filmy, pomagasz, Tobie pomagają. Jak myślisz skąd są pieniążki na funkcjonowanie tego? Wiem możesz napisać, że można na jakimś darmowym serwerze, pewnie że tak ale wtedy więcej było by zdjęć gołych panienek w wyskakujących okienkach niż zdjęć ryb... Jasne, że są inne strony o akwarystyce gdzie nie ma części zamkniętej, zaręczam, że za tamte też ktoś płaci albo... jakiś entuzjasta robi to na serwerze własnej firmy, czasami nie do końca legalnie. Widzisz ja teraz odpowiem za innych. Nie masz pojęcia ile ludzie z klubu wydają własnej kasy przy organizowaniu imprez... onie Ci tego nie powiedzą bo im nie wypada, ale pewnie wielu z nich teraz jest lekko urażonych Twoją wypowiedzią. Oni dokładają bo tak na prawdę ta składka jest bardzo symboliczna...
I wybacz ale muszę to zauważyć...napisałeś "Dlaczego musze płacić wpisowe opłacać składki żeby być cześcią klubu. I żebym mógł od kogoś cos kupić." Nie nie musisz i jeśli miał byś tylko po to płacić składki by móc coś kupić to proszę... NIE PŁAĆ ICH I NIE WSTĘPUJ DO KLUBU. Do klubu zapraszamy przede wszystkim osoby które coś chcą zrobić dla innych, a klub w zamian za to czasami pomaga im w ten sposób, co oczywiście dodatkowo jest w 100% zgodne ze statutem, rozpowszechnianie itd... Ludzie ci jednak i bez takiej pomocy byli by nadal członkami klubu.
I wybacz ale muszę to zauważyć...napisałeś "Dlaczego musze płacić wpisowe opłacać składki żeby być cześcią klubu. I żebym mógł od kogoś cos kupić." Nie nie musisz i jeśli miał byś tylko po to płacić składki by móc coś kupić to proszę... NIE PŁAĆ ICH I NIE WSTĘPUJ DO KLUBU. Do klubu zapraszamy przede wszystkim osoby które coś chcą zrobić dla innych, a klub w zamian za to czasami pomaga im w ten sposób, co oczywiście dodatkowo jest w 100% zgodne ze statutem, rozpowszechnianie itd... Ludzie ci jednak i bez takiej pomocy byli by nadal członkami klubu.
Troche chyba sie nie zrozumieliśmy. Ja rozumiem doskonale, ze klub potrzebuje pieniędzy, na serwer utrzymanie strony, forum. Na wspaniałe mistrzostwa i wszystko co z klubem związane. I sie z tym zgadzam zresztą mam zamiar sam wstąpić do klubu. Piotrek bedziesz musiał kolejną kreske rysować
. Tylko zmartwiło mnie to, że nikt spoza klubu nie bedzie mógł kupic ryb. Uwierzcie Kielce to zadupie akwarustyczne nie ma szans na rybe. U mnie jedno marlboro wyglądało super i dalej jest super tylko że od października urosło może 0,5cm.
Piotrku własnie dokładnie o to mi chodziło co napisałeś. Po co być w klubie dla zakupu ryb. Bez sensu. Ale wydaje mi się że znajdą się ludzie którzy właśnie tak będą robić.
Poprostu wychodzi na to, że nie mam prawa zakupu bo nie opłacam składki. A powiedzcie mi co wnoszą nie którzy członkowi klubu(nie obrażajac niekogo) którzy opłacają skladki i mają kilka postów. A jak zadasz im pytanie na PW to nawet nie raczą odpisać wypchaj sie...

Piotrku własnie dokładnie o to mi chodziło co napisałeś. Po co być w klubie dla zakupu ryb. Bez sensu. Ale wydaje mi się że znajdą się ludzie którzy właśnie tak będą robić.
Poprostu wychodzi na to, że nie mam prawa zakupu bo nie opłacam składki. A powiedzcie mi co wnoszą nie którzy członkowi klubu(nie obrażajac niekogo) którzy opłacają skladki i mają kilka postów. A jak zadasz im pytanie na PW to nawet nie raczą odpisać wypchaj sie...
- cocoloco
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
- Kontaktowanie:
Napisałem jasno i wyraźnie to jest pomoc klubowa więc należy się tym którzy też coś do tego klubu wnoszą a nie są biernymi obserwatorami i uważają że my mam pracować na nich .a tylko nie rozumiem jednej rzeczy. Dlaczego musze płacić wpisowe opłacać składki żeby być cześcią klubu. I żebym mógł od kogoś cos kupić. Coraz większe odnosze wrażenie że klub odcina się od nie klubowiczów. Naszczęście są telefony i maile Priv. Jakos sobie poradzimy. Faktycznie duzo się pisze, że klub jest dla elity. Uważałem to za głupote, ale zaczynam co nie których rozumieć. Wiem, że mi się dostanie po uszach za to, ale trudno.
Komu się to nie podoba ten zawsze może na innym forum kupić oferowane tam ryby . Dlaczego do partii np 100 ryb nie dołożyć 20 dla innych z prostego powodu bo po co . Żeby później usłyszeć że członkowie klubu pewnie wzieli najlepsze , żeby gdzieś przeczytać że dostałem ale badziewie . Moim zdaniem jak kogoś nie stać na przynależność do klubu to na 100% nie będzie go stać aby odebrać ryby np za lotniska .
Jest tyle miejsc w sieci gdzie można sobie zrobić inny klub i też sobie pomagać . Kolega Zelik może nawet wyłożyć na 100 ryb i dostarczyć je na własny koszt dla zainteresowanych .
To jest forum PKMD i tu gospodarzem jednak jest klub więc każdy kto przychodzi tu w gości może tylko dostosować się do obyczajów tu panujących a nie mówić co gospodarze mają zmienić aby im było wygodniej .
Jeszcze cos powiem i zamilkne. Dokładnie nawet nie wiem ilu członków zrzesza klub. Ale pewnie dużo. A ja będąc już jakiś czas tutaj raazem z wami potrafie pewnie na palcach policzyć ludzi, którzy naprawde pomagają i dla mnie nie ma różnicy czy ma napisane pod nikiem członek PKMD. Ja tu rozdzielam ludzi na dwie grupy super ludzi i kumpli w jednym i reszte forumowiczów.
Alek nie ja pisałem o żadnych rybach lotniskach i importach.Nigdy nie powiedziałem, że ktos z klubu zarabia na tym sprowadzając materiał. I nie mieszaj mnie w importy. Bo dość sie naczytałem ostatnio. I mam swoje zdanie na ten temat
Dlaczego do partii np 100 ryb nie dołożyć 20 dla innych z prostego powodu bo po co . Żeby później usłyszeć że członkowie klubu pewnie wzieli najlepsze , żeby gdzieś przeczytać że dostałem ale badziewie . Moim zdaniem jak kogoś nie stać na przynależność do klubu to na 100% nie będzie go stać aby odebrać ryby np za lotniska .
Jest tyle miejsc w sieci gdzie można sobie zrobić inny klub i też sobie pomagać . Kolega Zelik może nawet wyłożyć na 100 ryb i dostarczyć je na własny koszt dla zainteresowanych .
cocoloco pisze:
Napisałem jasno i wyraźnie to jest pomoc klubowa więc należy się tym którzy też coś do tego klubu wnoszą a nie są biernymi obserwatorami i uważają że my mam pracować na nich .
.
W tym momęcie to troche mnie obraziłeś. Wychodzi na to, że "pomoc klubowa" należy sie tym co coś wnoszą fakt wnoszą pieniądze.
- cocoloco
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
- Kontaktowanie:
Pewnie się zdziwisz ale po 2 latach istnienia ten klub dysponuje majątkiem około 60 000 zł - pewnie jest to więcej niż posiadają wszystkie pozostałe w kraju kluby .Ja rozumiem doskonale, ze klub potrzebuje pieniędzy, na serwer utrzymanie strony, forum
Czuj się obrażony właśnie miałem to na myśli - składki to pieniądze .W tym momęcie to troche mnie obraziłeś. Wychodzi na to, że "pomoc klubowa" należy sie tym co coś wnoszą fakt wnoszą pieniądze.
Jurek chyba jesteś tu nie dawno albo nie często przyzwyczajaj sie Prezes studzi zapędy i dobrze. 
No właśnie skłądki to pieniądze i zaczyna być tak że klub nie zrzesza miłośników tylko ludzi co mają kase. I to mi sie nie podoba. Wychodzi na to, że każdy kto nie zapłaci to nie ma czego tu szukać

No właśnie skłądki to pieniądze i zaczyna być tak że klub nie zrzesza miłośników tylko ludzi co mają kase. I to mi sie nie podoba. Wychodzi na to, że każdy kto nie zapłaci to nie ma czego tu szukać
Ostatnio zmieniony 30 cze 2006, 14:23 przez zelik, łącznie zmieniany 2 razy.
- vega1
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów
W sumie to najłatwiejsze rozwiązanie,mało ambitne i chyba zrobione na pokaz... tylko po co?jurekg39 pisze:W zwiazku z aroganckimi wypowiedziami (nie pierwszy raz zresztą) pana Krawcewicza oświadczam że zmieniam forum.
Nie lepiej podyskutować rzeczowo,wytoczyć swoje argumenty?Trzeba umieć znaleźć się w grupie i czasem przyjąć również słowa krytyki lub usłyszeć coś co sę nam nie podoba...
I chyba źle rozumiesz słowo "arogancki,ant" itd.
Zelik z całym szacunkiem,to troszkę przesadzasz.Czy te składki są duże??Nie.zelik pisze: No właśnie skłądki to pieniądze i zaczyna być tak że klub nie zrzesza miłośników tylko ludzi co mają kase. I to mi sie nie podoba. Wychodzi na to, że każdy kto nie zapłaci to nie ma czego tu szukać
Nawet dla kogoś z uboższym portfelem nie są to duże kwoty.A nikt mi nie powie tutaj,że hodując paletki nie ma na chleb.Bez jaj panowie.Nie popadajmy w paranoje!!
Pozdrawiam