Gibbicepsy i palety
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
- MarSz
- senior
- Imie i Nazwisko: Marek Szurpik
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Bielsk Podlaski
- Kontaktowanie:
Gibbicepsy i palety
Czy ktoś z was miał lub ma Gibbicepsy razem z paletami??
Zdaje sobie sprawe że GLYPTOPERICHTHYS GIBBICEPS to bardzo duży zbrojnik, ale czy ktoś próbował??
Zdaje sobie sprawe że GLYPTOPERICHTHYS GIBBICEPS to bardzo duży zbrojnik, ale czy ktoś próbował??
Ja miałam gibicepsa w akwarium.To był albinos-taki z czerwonymi oczkami.Jak go kupowałam miał 4 cm.Po 4 miesiącach miał około 40 cm i ważył chyba z kilogram.Nie podjadał paletek,nic im nie robił poza tym,że straszliwie mącił wodę.A jak przepływał przez akwa,to wylewała się woda.Jak ktoś ma akwa większe od 600 litrów,to może go sobie trzymać bez obawy o życie paletek.W moich 500 litrach było za ciasno.Gibiceps poszedł na "służbę"do znajomych.A miał być taki mały glonojadek...!!!
- stachu
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Stanisław Kaczorowski
- Kontaktowanie:
Polecam ci gibbicepsy do trzymania z paletkami.Sam mam w każdym akwarium jednego i ręki nie wkładam do środka żeby czyścić szyby,co prawda zdaża się że czepiają się skóry dorosłych osobników szczególnie idących na tarło ale paletka jak wiekszość pielęgnic potrawi sie obronić a nawet zaatakować broniąc ikry,wystarczy zostawić słabe oświetlenie.
Problem zaczyna się przy karmieniu ale to odnosi się do osobników mierzacych ponad 20cm .
ps-Gosia czym go karmiłaś że tak szybko urósł ???????????
Problem zaczyna się przy karmieniu ale to odnosi się do osobników mierzacych ponad 20cm .
ps-Gosia czym go karmiłaś że tak szybko urósł ???????????