Witam po krutkiej przerwie i od razu prosba

Tematy ogólne w tym jak zacząć.

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

krasnall
senior
senior
Imie i Nazwisko: patryk kubis
Miejsce zamieszkania/miasto/: united kingdom
Kontaktowanie:

Witam po krutkiej przerwie i od razu prosba

Post autor: krasnall » 17 lip 2006, 18:21

Witam
Mam taka mala prosbe do ludzi kturzy maja mlode palety na sprzedaz o kontakt ze mna mialem paletki ale musialem wyjechac i teraz nic po 3 miesiacach nie zostalo wiec mam prosbe jak masz na sprzedaz tania palete albo chcesz oddaac to daj znac napewno sie dogadamy
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 17 lip 2006, 19:15

Może i miałbym kilka ryb nawet zupełnie za darmo ale myślę że lepiej będzie jak kupisz u kogoś kto ma drogo,wtedy może troszkę pożyją biedaki...

Ostatnio znalazłem dwa psy w lesie skrajnie wycieńczone przywiązane do drzewa gdyż pewnie właściciele pojechali na urlop i nie mieli co zrobić z "zabawką"...

Dlaczego ludzie nie szanują zwierząt??

michal.f
junior
junior
Imie i Nazwisko: Michał Fleta
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
Kontaktowanie:

Post autor: michal.f » 17 lip 2006, 19:23

Krasnall.Przeczytaj swojego posta i pomyśl...Kto na niego odpisze???Chyba tylko Krystyna KTURA KRUTKO pracuje w gazowni.

zajus
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: zajus » 18 lip 2006, 10:43

Vega1- ludzie nie szanują siebie wzajemnie a zwierząt tym bardziej :( to jest przykre ale niestety prawdziwe. Ja rok temu znalazłem w lesie psa ale niestety już martwego. Jedyne co mogłem zrobić to zgłosić do straży miejskiej gdyż las ten leży jeszcze na terenie miasta. Niestety nie udało sie ustalić właściciela a szkoda bo sam bym go chętnie przywiązał do drzewa i patrzył jak on kona w męczarniach.

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: vega1 » 18 lip 2006, 11:00

Niestety.Przykładów można by mnożyć bez końca.Zima,-20 stopni na zewnątrz a tu nieraz sie widzi jak biedne pieski nie mają nawet uczciwej budy,często kończąc życie.Zwierzęta zamykane w samochodzie podczas 30 st. upałów itd.
Czy ludzie nie mają serca czy rozumu??Jakie prawo daje nam przyzwolenie na takie traktowanie zwierząt?

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 18 lip 2006, 11:54

ja też na "krutko" tylko 14 dni .
ale dwa dni sprawdzania akwarum - woda 60 %
filtry przegląd
gąbki wlotowe nowe
dno - odmulenie w 100%
rośliny - wycinka
kalibracja elektrody
Pomimo że akwarium znów zostaje pod odpowiednią opieką .

Zastanawiałem się czy dlatego nie chcę rozmnażać aby moje ryby które ja odchowałem nie poszły na "krutko" do takiego akwarysty - to jedna z głównych przyczyn . Popieram głosy kolegów - wszystko co ma się żywe to należy o to dbać i szanować to nie pluszowy misu którego można na 3 miesiące odłożyć na półkę .
Załączniki
IMG_0181.jpg
IMG_0181.jpg (47.94 KiB) Przejrzano 6223 razy

Awatar użytkownika
Gosia
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: Gosia » 18 lip 2006, 11:58

Ludzie nie mają ani serca,ani rozumu.Nasze prawo jest do niczego i ma przepisy tylko na papierku.Myślę,że gdyby zwierzęta kosztowały naprawdę dużo,to nie kończyłyby życia w lesie,albo wyrzucone z auta.Przede wszystkim drogiego zwierzaka kupiłby ktoś,kto naprawdę potrzebuje przyjaciela,a nie zabawki.Ale cóż się dziwić,takie mamy społeczeństwo.Ja za zwrócenie uwagi dzieciakowi,żeby nie męczył bezdomnego kota zostałam przez jego rodziców zrównana z błotem.A właśnie tak są wychowywane teraz dzieci.A jak to się kończy-to widać............

krasnall
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: krasnall » 18 lip 2006, 18:53

Witam
zasmucaja mnie wasze posty jak nie znacie sytuacji dlaczego mnie nie bylo ale moze wiecie lepiej od demnie i jak chcecie mnie krytykowac to bardzo prosze
Pozdrawiam wszystkich
PS Jak mozecie to usuncie tego posta

greenman
nowicjusz
nowicjusz
Kontaktowanie:

Post autor: greenman » 18 lip 2006, 20:59

Zachowujcie się jakoś !!!!!!!
Chłopak chce kupić paletki a nie chce wydać dużo kaski może nie ma, ale fascynuje się dyskowcami. To wy tu z psami wyjeżdżacie?
Co to ma do rzeczy??
Zaraz ktoś napiszę, że Chłopak zamęczył ryby na śmierć dolewając po trochu czegoś do wody.
NA obydwóch forach panuje atmosfera zgoła odmienna niż to było niż to było rok czy jeszcze wcześniej. PKMD ma propagować te ryby a jak tak dalej będzie to mało kto będzie miał takie o nim zdanie.

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: vega1 » 18 lip 2006, 21:01

Drogi Patryku nie znamy sytuacji bo jej nie przedstawiłeś.Owszem,nie masz obowiązku tego robić ale mogłeś się choć troche postarać i sklecić jakiegoś sensownego posta a nie iść po najmniejszej lini oporu i nawet byki ortograficzne,które dopełniły tego obrazu.
My Cie tak widzimy jak się piszesz...

Awatar użytkownika
banerman
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: banerman » 19 lip 2006, 02:40

No cóż , coraz częsciej zauważam, że dyskusje w postach, zmieniają całkiem treść i nijak sie nie mają nawet do tytułu. Sprawy często nie mniej ważne poruszane są w poście pod zupełnie innym tutułem i w innym dziale. Jak tak dalej pójdzie, zrobi się bałagan i naprawde trudno będzie coś znaleźć. Spróbujmy pomóc chłopakowi , a dyskusje ( nie mniej ważną ) o ochronie zwierząt może przenieśmy do innego postu/działu. Sam mam wiele do powiedzenia na ten temat, ale nie chcę poruszać tego w tym poście.

Zatem Krasnall, może spróbuj jeszcze raz zacząć i postaraj się wyjaśnić o co chodzi i czego oczekujesz, a napewno ktoś ci pomoże.

krasnall
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: krasnall » 19 lip 2006, 16:32

Witam
To moze zaczne od poczatku szukam ludzi ktorzy moga mi odsprzedac za niewielkie pieniadze paletki poniewasz wyjechalem do hiszpani za praca a ryby zostawilem pod opieka mojej kobiecie niestety niema takiej az wprawy i przez horoby pozbylem sie paletek (jakie mialem mozna zobaczyc w dziale pochwal sie swoim dyskowcem) tylko wyszla mala sprawa z pracodawca i niema kasy wiec tak sprawa stoi
Pozdrawiam
PS sory za bledy

krasnall
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: krasnall » 22 lip 2006, 22:19

Witam
A ja dalej z swoja prosba czy ktos ma na sprzedaz lub odstapic kilka paletek czekam na odpowiedz i pozdrawiam

Odpowiedz

Wróć do „Dyskowce”